5 būdai atsisveikinti su žalingais įpročiais
0 (0)

Iliustracija: rawpixel.com

Turbūt daugeliui pažįstamas reikalas, kai vienokie ar kitokie žalingi įpročiai nenori mūsų paleisti be kovos, tad viskas užtrunka kiek ilgiau nei planavome. Jie gundo mus kiekviename žingsnyje, išdygdami pačiose netikėčiausiose situacijose. Tokiomis akimirkomis svarbiausia išlikti mintyse su savo tikslais, sutelkiant dėmesį į užsibrėžtą pasiekti rezultatą, rašoma portale Women Daily Magazine. Gal per ilgai naktinėjate, valgote nesveiką maistą ar taip ir nesiryžtate pradėti sportuoti – kad ir kokie būtų jūsų tikslai, net neabejokite: galite juos pasiekti. Ką daryti, kad pamirštumėte žalingus įpročius ir žengtumėte savo geidžiamų tikslų link?

1. Medituokite. Ar kada nors esate atsisėdę ir bandę galvoti tik apie vieną konkretų dalyką, o gal išvis apie negalvoti apie nieką? Tai gali jums padėti užmiršti žalingus įpročius. Meditacija naudinga ne tik jogos mylėtojams, bet ir mums visiems: malšina stresą, gerina atmintį, padeda geriau susigaudyti savo mintyse, stiprina psichinę, fizinę sveikatą ir padeda geriau miegoti. Medituodami išmokstame sutelkti dėmesį į mums naudingus dalykus ir galime lengviau atsispirti priklausomybėms alkoholiui ar kitoms medžiagoms. Pabandykite patogiai atsisėsti ar atsigulti, užsimerkti, sutelkti dėmesį į savo kvėpavimą ir kūno judėjimą arba susikoncentruoti tiesiog į vieną tašką.

2. Užsiimkite naudinga veikla. Klausykitės motyvacinių kalbų, skaitykite įkvepiančias citatas, žiūrėkite įkvepiančius filmus. Svarbu daryti tai, kas nekenktų jūsų fizinei ar psichinei sveikatai, o teiktų jums ramybę ir pasitenkinimą. Galite užsiimti ir kita širdžiai artima ar jau seniai norėta išbandyti veikla: pradėti šokti, lankyti maisto ruošimo kursus, savanoriauti, keliauti, skaityti ar rašyti. Tokie pomėgiai „išvalo“ jūsų galvą ir vėl galite skirti dėmesio dalykams, kurie iš tiesų to yra verti.

3. Raskite žmogų, kuris būtų pasiruošęs jus išklausyti ir paremti. Visada svarbu turėti žmogų, kuriam galėtumėte išsipasakoti ir į kurį galėtumėte atsiremti. Tokie žmonės padeda jums nenuklysti, skatina jus laikytis savo tikslų ir suteikia reikalingos motyvacijos. Atsiremti galite į norintį ir galintį jums padėti žmogų, kuris pats neturi jus kankinančių žalingų įpročių. Silpnumo akimirką kalbėkitės būtent su šiuo žmogumi – jei jaučiate, kad tuoj nebepajėgsite atsispirti žalingiems įpročiams, paskambinkite jam ir pasakykite, kad tuoj palūšite.

4. Nepamirškite savo tikslų. Anksčiau jau minėtąją silpnumo akimirką svarbu aiškiai atminti savo tikslus. Juos būtų naudinga užsirašyti ant popieriaus lapo ir pasikabinti ant sienos, pasižymėti kasdien naudojamoje užrašų knygelėje ar nustatyti kaip priminimus išmaniajame telefone: šitaip visada juos pastebėsite. Jei nuolat matant savo tikslus jums vistiek sunku jų laikytis, atsisakykite visko, kas jus trikdo. Galbūt tai reikš, kad turėsite atsisakyti ir bendravimo su kai kuriais draugais, tačiau geriau būkite tarp jus tik teigiamai veikiančių žmonių. Nepamirškite medituoti.

5. Prisijunkite prie palaikymo grupių. Tikrai ne jūs vieni su juo kovojate su vienokiu ar kitokiu žalingu įpročiu, tad reikiamą paramą galite rasti palaikymo grupėje: pasidomėkite internete, pasiklausinėkite aplinkinių ir nueikite į tokių grupių susitikimus. Atsiverti visiškai nepažįstamiems žmonėms – baisu, tačiau ten visi jūs kovojate su tomis pačiomis problemomis ir palaikymo grupė tampa vieta, kur galite būti pažeidžiami, rasti paguodą ir išgirsti praktinių patarimų. Klausydamiesi kitų ar kitiems atsiverdami patys, galbūt greičiau įveiksite ir savo problemas. Vis dėlto, jei tikrai nenorite viešai apie tai kalbėtis, galite susirasti internetinių palaikymo grupių ir pagalbos ieškoti anonimiškai.

Atsikratyti metų metus kankinančių žalingų įpročių gali būti nepaprastai sunku. Jei nuspręsite pakeisti mąstymą ir vengsite to, kas gali jus trikdyti, norimą rezultatą turėtumėte pasiekti greičiau.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.