„Meno vitaminai” – terapijos užsiėmimai K. Donelaičio „Metai” tema
0 (0)

knygos

Rugsėjo 24 d., trečiadienį, 14 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2) startuoja socialinis projektas „Meno vitaminai”. Tai renginių ciklas, kurio metu bus vykdoma profesionalaus meno sklaida tarp vaikų bei jaunimo, besigydančių Kauno regiono ligoninėse ar lankančių dienos centrus.

Drauge su gydytojais bei profesionaliais menininkais, pasitelkę Kristijono Donelaičio kūrybą ir suvieniję kelias meno rūšis: literatūrą, dailę, teatrą ir muziką, sieksime ugdyti kūrybiškumą, plėsti žinias apie meną bei nepalikti laiko nuoboduliui. Devynių dienų teatro, dailės ir muzikos užsiėmimai vyks rugsėjo – spalio mėn. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, Kaišiadorių ir Vilkaviškio ligoninėse.

Čia Kauno lėlių teatro aktoriai Indrė Taločkaitė ir Remigijus Endriukaitis padės vaikams ir jaunimui naujai suvokti ir dar kartą atrasti poemą „Metai”, o svarbiausia, patiems įsijausti ir įsitraukti į teatrinės kūrybos procesą.

Grafikė Vilija Kneižytė, pasitelkusi teptuką ir dažus, interpretuos metų laikus tapybos priemonėmis. Bus ištapytos ir atnaujinamos kasdien naudojamos kėdės. Per šį procesą vaikai pamatys kaip paprasčiausias, neįdomus baldas, jų gyvos ir lakios vaizduotės dėka, tampa tikru meno kūriniu. Dalyviai iš arčiau pažins skirtingas dailės technikas, tapydami naudos įvairias priemones.

Muzikologė Zita Abrazevičiūtė, dirbanti Lietuvos muzikos terapijos asociacijoje, muzikos užsiėmimus susies su K. Donelaičio „Metų” „Rudens gėrybių” dalimi. Renginio metu patiems vaikams bus suteikta galimybė laisvai muzikuoti ir išbandyti paprastus muzikos instrumentus. Užsiėmimuose skambės iš anksto atrinkti metų laikus iliustruojantys muzikos kūriniai, dalyviai susipažins su muzikos žanrais, grojimo skirtingais muzikos instrumentais specifika.

Įsijautimas į kūrinį, kūrybinė saviraiška, kurią skatins menininkai, padės vaikams ir jaunimui geriau pažinti profesionalųjį meną, užsimiršti, ir mažiau galvoti apie ligas ir sunkumus. Teigiamos emocijos ir patirti malonūs išgyvenimai seansų metu padės jiems geriau jaustis, stiprins pasitikėjimą savimi.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.