Į „Žvalumo dieną“ pasisemti sveikos gyvensenos patirties
0 (0)

Planas zvalumui2014(1)

Sostinės svečiai ir vasaroti neišvykę vilniečiai visą liepos 12-ąją, nuo ryto iki vakaro, galės semtis sveikos gyvensenos žinių ir tobulinti įgūdžius. Pirmą kartą VU Botanikos sode Kairėnuose rengiamos „Žvalumo dienos“ svečiai mokysis mankštintis ir atsipalaiduoti, atlikti įvairių rūšių masažą, vanotis pirtyje, galės pasisemti energijos iš muzikos bei šokio, paskanauti žaliavalgių patiekalų. Sveikai pajudėti bus kviečiami ir patys mažiausi lankytojai – speciali mankšta numatyta net kūdikiams.

Sveikatingumo renginių sostinėje netrūksta. Tačiau ne visuomet jie vyksta tinkamose vietose. VU Botanikos sodas Kairėnuose – atokiau nuo miesto šurmulio ir taršos, aplinka čia prižiūrima ir su meile puoselėjama. Vien apeiti visą sodą mažiau judantiems miestiečiams – nebloga mankšta.

„Žvalumo dienos“ programa sudaryta taip, kad lankytojai kuo daugiau judėtų: edukacinės šventės veiklos vyks net vienuolikoje skirtingų Botanikos parko erdvių. Susiorientuoti, kas ir kur vyksta, padės detalus renginio veiklų žemėlapis.

Liepų alėjoje rinksis norintys išmokti šiaurietiško ėjimo paslapčių. Rožynas vilios ne tik žiedais, bet ir kerinčiais čia pat distiliuojamų augalų aromatais, netoliese skambės gongai ir dainuojantys dubenys. Japoniškame sode bus galima pasipuošti rytietiškos kūno tapybos piešiniais. Iš atokiau įrengtos iškylų aikštelės sklis gardūs žolynų arbatos ir pirties garo kvapai. Čia bus kūrenama mobilioji pirtis, sveikatos teikiančių procedūrų paslaptimis dalysis darni pirtininkų komanda.

„Žvalumo dienoje“ dalyvaus daugiau nei 20 Vilniuje sveiką gyvenimo būdą populiarinančių organizacijų ir pavienių entuziastų. „Norime vilniečiams pristatyti įvairias sveikatą stiprinančias veiklas, iš kurių bus galima išsirinkti sau tinkamiausią“, – apie renginio tikslus pasakoja „Žvalumo dienos“ iniciatoriai Lietuviškos pirties bičiulių draugijos nariai.

„Gyventi sveikai – tai puoselėti savo kūną, sielą ir aplinką. Kad po šventės neliktų kalno šiukšlių, prašome lankytojų atsinešti savo indų – su jais renginio maistas kainuos pigiau. „Žvalumo dieną“ susilaikykime nuo rūkalų ir svaigalų“, – ragina organizatoriai.

Renginys bus nemokamas. Tereikės įsigyti bilietą į Botanikos sodą (bilieto kaina suaugusiesiems – 8 Lt, moksleiviams, studentams, pensininkams – 4 Lt, vaikams iki 7 m. – įėjimas nemokamas).

Programa >>

 

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.