„Mokslo sriuba“: apie riebalus, daržoves ir cukrų
0 (0)

pica

Nuo to ką, kiek ir kaip valgome ir geriame, priklauso mūsų gyvenimas. Ir ne tik mūsų, bet ir daugybės kitų žmonių ir net ateities kartų. Kaip tai? Iš tiesų, nuo to kaip esame įpratę maitintis, priklauso kaip mes jaučiamės. Kokią mylimąją ar mylimąjį susirasime? Kokią karjerą padarysime? Kokiomis ligomis ateityje susirgsime? Kiek metų gyvensime? Taip pat, nuo mūsų mitybos įpročių priklauso kaip keisis Žemės klimatas. Ar reikės pastatyti daugiau skerdyklų? Ar skurstantys žmonės galės įpirkti brangų maistą?

„Vilniaus universiteto mokslininkai atliko Lietuvos gyventojų mitybos įpročių tyrimą. Pasirodo, mes maitinamės labai nesveikai. Valgome per riebiai ir per daug. Apie 20-30 procentų per daug. Energijos tvermės dėsnis – paprastas. Energija iš niekur neatsiranda ir niekur neišnyksta. Taigi, mūsų organizmas energiją pradeda saugoti riebalų pavidalu. Mes tunkame. Auga svoris. Širdies ir kraujagyslių sistemos ligos sudaro maždaug 55-56 procentus visų ligų. O didžiosios dalies šių ligų įmanoma išvengti.“ – sudomina jaunieji mokslo populiarintojai.

TV laida „Mokslo sriuba“ – tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva populiarinti mokslą visuomenėje. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kas antrą antradienį 20:15 val. per LRT Kultūros kanalą. „Mokslo sriuba“ kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu. Patronažą šviesiai suteikia Lietuvos nacionalinė UNESCO komisija.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. moteris35+ parašė:

    As visada „isiklausau” i savo organizma..niekada neturejau virssvorio, niekada neteko laikytis liekninanciu dietu (esu siuo klausimu labai net kritiska). kai judi maziau, tai ir valgyt norisi maziau, o kai fizinis kruvis ar tenka padirbet daugiau, tai maisto poreikis isauga…
    o visu ligu neisvengsi..be to, manau, yra, kurios genetiskai jau „uzprogramuotos”

  2. Zbignev parašė:

    as veganas ir man gerai :D

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.