10 būdų sudaužyti savo širdį
0 (0)

budai-meile

Baisiausias skausmas – tas, kurį sau sukeliate patys.
Tad jei nenorite daužyti savo širdies, jokiais būdais…

1. Neleiskite žmonėms abejoti jūsų jausmais ar juos menkinti.
Jei jūs ką nors jaučiate, jums tai yra tikra. Ir niekas neturi teisės sakyti, kad to iš tikrųjų nėra. Niekada. Juk jie negyvena jūsų kūne. Nemato pasaulio jūsų akimis. Niekas negali išgyventi visiškai to paties, ką jaučiate jūs. Todėl niekas neturi net menkiausios teisės jums sakyti, ką ir kaip jūs turite jausti ar vertinti jūsų jausmų. Jie svarbūs – pirmiausia jums. Neleiskite niekam įtikinti jūsų, kad yra kitaip.

2. Nesigailėkite dėl jau priimtų sprendimų.
Jei jūs gailitės praeityje priimtų sprendimų, liaukitės dabar pat. Atminkite – tuomet tai buvo pats geriausias iš visų įmanomų sprendimų, jį priėmėte remdamiesi tuometinėmis savo žiniomis ir patirtimi. Tuos sprendimus priėmėte ne jūs, koks/kokia esate dabar, o jūsų jaunesnė ir ne tokia patyrusi hipostazė, ir jei turėtumėte priimti tokį sprendimą dabar, be abejo, daug ką darytumėte kitaip. Tad palikite save ramybėje. Laikas ir patirtis stebuklingai suteikia mums išminties, turto ir padeda priimti teisingus sprendimus – ir dėl savęs, ir vardan mums brangių žmonių.

3. Nepriimkite jus mylinčių žmonių kaip natūralaus ir savaime suprantamo dalyko.
Vieną dieną, dėl vienokios ar kitokios priežasties, jūs suprasite, kad jums kažko labai labai trūksta. Ir visai nesvarbu, kaip seniai jūs matėtės ar kaip seniai kalbėjotės. Tiesiog jūs užsiiminėsite savo reikalais, ir staiga suprasite, kad norite, jog tas žmogus būtų šalia. Tiesiog čia, tiesiog dabar pat. Tad vertinkite kiekvieną akimirką, kurią leidžiate su mylimais žmonėmis – ir pasistenkite, kad tokių akimirkų jūsų gyvenime būtų kuo daugiau.

4. Neleiskite jūsų egoizmui jus užvaldyti.
Kartais mes patys apsisprendžiame būti neteisiais – ne todėl, kad iš tikrųjų klystume, o todėl, kad avo išdidumą įvertiname daug labiau, nei santykius su tam tikrais žmonėmis. Atminkite – kai du neabejingi vienas kitam žmonės pykstasi, neteisūs yra abu. Jie iškelia svarbumą būti tuo ar kitu klausimu teisiam aukščiau už savo meilę ir draugystę. Todėl tokioje situacijoje teisus yra būtent tas, kuris pirmas prisipažįsta klydęs ir atsiprašo.

5. Nesivelkite į kiekvieną jūsų kelyje pasitaikantį ginčą.
Tai, kad jaučiatės tvirtai, dar nereiškia, kad privalote sustoti ir dalyvauti kiekvienose smuklės peštynėse. Tai, kad esate stiprus, dar nereiškia, kad turite atsakyti į grubias replikas. Ir jau tikrai neverta duoti atkirčio. Būkite aukščiau, nenusileiskite iki jų lygio – juk jiems tik to ir tereikia. Išlaikykite ramybę ir savigarbą. Tikrai stiprūs žmonės paprastai turi proto, kad susidūrę su kliedesiais, nusisuktų ir nueitų tolyn aukštai iškelta galva.

6. Neįsileiskite į sielą negatyvo.
Nesvarbu, kiek negatyvo išpila ant jūsų galvos aplinkiniai – neverta dėl šių srautų nuleisti rankas ir stotis į susinaikinimo kelią, kuriuo tie aplinkiniai eina jau seniai. Kaip elgtis su savo siela – spręsti tik jums. Ar esate laimingas, galima spręsti pagal jūsų minčių turinį. Tad būkite pozityvūs. Ir žinokite – geriausios gyvenimo dienos dar priešaky.

7. Neskubinkite meilės.
Puikūs asmeniniai santykiai – tokie santykiai, kai du žmonės priima vienas kito praeitį, palaiko bendrą dabartį ir pakankamai vienas kitą myli, kad susikurti ateitį. Tad neforsuokite meilės. Atraskite partnerį, kuris nesikabins į jus, baigdamas nusmaugti, kuris skatins jūsų tobulėjimą, leis jums išsilukštenti iš jūsų kiauto ir išskristi į platųjį pasaulį ir tikės, kad būtinai sugrįšite. Tai ir yra tikra meilė, ir patikėkite – jos verta palaukti.

8. Nelaikykite tų, kurie nebenori būti greta.
Taip, dažnai atsisveikinimas su tais, kurių labai nenorite paleisti, gali būti itin skausmingas, bet patikėkite, jei jie tikrai nenori būti su jumis, jūs jų vis tiek neišlaikysite, tik patirsite dar daugiau skausmo. Jei kas nors neatsako į jūųs meilę tuo pačiu ir didžiąją dalį laiko elgiasi taip, tarsi jūs jam nieko nereiškiate… pagalvokite, ar tikrai taip jau labai norite matyti šį žmogų savo gyvenime? Vieninteliai žmonės, kuriuos verta laikyti greta – tie, kurie nori, kad greta jų būtumėte jūs.

9. Neignoruokite nei vieno svetimo patarimo.
Pats liūdniausias melas – tas, kurį sau meluojame mes patys. O tikras draugas tuo ir yra tikras, kad visad sako teisybę, kokia nemaloni ji nebūtų. Todėl nepykite ir neįsižeiskite ant kiekvieno jus sukritikavusio, automatiškai nuspręsdami, kad jis jūsų paprasčiausiai nekenčia. Gal kas nors ir tikrai jūsų nekenčia, bet juk tikrai ne kiekvienas. Kai kuriems jūs tiesiog rūpite, ir būtent todėl jie sako jums tą tiesą, kurią jūs nesąmoningai neigiate.

10. Nepasiduokite. Niekada.
Gyvendami nelengvame laikmetyje, jūs tarsi važiuojate tirštame rūke. Tikrai ne visada matote, kur važiuoti, pastoviai vaidenasi, kad pasiklydote, kyla noras apsisukti ir važiuoti atgal, o kiekvienas nuvažiuotas kilometras prilygsta ištisai amžinybei. Tačiau kokie įsibauginę ir pavargę nebūtumėte, neturite kito kelio, kaip tik ir toliau kvėpuoti, žiūrėti į kelią priešais, judėti toliau ir tikėti, kad jūsų likimas jūsų neapleis.

Į lietuvių kalbą vertė Audra Maksvytienė | sakubona.lt
Šaltinis: marcandangel.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Kristina parašė:

    „10. Nepasiduokite. Niekada.
    Gyvendami nelegvame laikmetyje, jūs tarsi važiuojate tirštame rūke. Tirkai ne visada matote, kur važiuoti, pastoviai vaidenasi, kad pasiklydote, kyla noras apsisukti ir važiuoti atgal, o kiekvienas nuvažiuotas kilometras prilygsta ištisai amžinybei. Tačiau kokie įsibauginę ir pavargę nebūtumėte, neturite kito kelio, kaip tik ir toliau kvėpuoti, žiūrėti į kelią priešais, judėti toliau ir tikti, kad jūsų likimas jūsų neapleis.”

    Sveiki,
    Skaitau Jūsų puslapio straipsnius. Ir, būdama Jūsų puslapio mėgėja, kviečiu peržiūrėti bent įkeltą pastraipą aukščiau. Ar nėra joje klaidų? Kalbu tik apie raidžių magiją… Bent raidės neturi pasiklysti rūke… Saugokime savąją kalbą. Sėkmės visiems.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.