10 frazių, kurias būtina ištarti vaikui
0 (0)

Iliustracija: Tanja Heffner

Žmogus mokosi tik iš savo klaidų, tačiau, pasakodami vaikui apie savo patirtį, suteikiame jam kryptį. 40-metė psichologė Mija van Ša (Mia Von Scha), gyvenanti Pietų Afrikoje, rašanti knygas vaikams ir skaitanti viešas paskaitas apie tėvystę, parašė savo dviem dukroms laišką, kuriame suformulavo dešimtį svarbių gyvenime dalykų (skelbiama portale yourtango.com).

„Mielas vaike… noriu pasidalinti savo mintimis apie gyvenimą. Suprantu, kad tėvų patirtis nepakeis savosios, tačiau tikiu, kad ji padės pasirinkti teisingą kryptį…“

1. „Esi mylimas“. Nesvarbu, ką darai ir ko nedarai gyvenime, visada yra žmonių, kurie tave myli.

2. „Būk savimi“. Tu atsiradai šiame pasaulyje neatsitiktinai. Tavo gimimas pakeis šią planetą. Tik neverta ieškoti savo vienintelio gyvenimo tikslo. Jis keičiasi laikui bėgant. Tikėk savimi ir daryk tai, kas tau teikia džiaugsmo ir energijos. Niekam neleisk tau nurodinėti, kuo turi užsiimti. Nesistenk būti toks kaip kiti. Tavo misija – būti savimi.

3. „Esi prieštaringas“. Turėk galvoje: kiekvienas žmogus turi ir gero, ir blogo, ir tai yra normalu. Kartais tu būsi liūdnas, kartais linksmas; kartais energingas, kartais tingus, kartais šiurkštus, kartais mandagus; tylus ir triukšmingas; šykštus ir dosnus; atjaučiantis ir atsitolinęs. Kiekvienas žmogus sukurtas iš priešybių.

4. „Viskas susiję“. Visatoje viskas subalansuota. Kiekvienas iš mūsų – kruopelė šios harmonijos. Visi čia esame susiję, ir viskas, ką darome, turi prasmę.

5. „Gali rinktis“. Tu gali pasirinkti požiūrį į savo gyvenimą. Atmink, jog nesėkmės duoda ir teigiamų pamokų, o laimė ne visuomet atveda prie gero.

6. „Nebėk nuo blogų emocijų“. Kiekvienas žmogus kartais išgyvena sunkius periodus. Ir netgi pyktis, barniai, kritika, depresija padeda tapti geresniam. Nesistenk nuo jų slėptis. Stabtelk, išjausk tai, suprask, kodėl taip jautiesi, ir tai praeis.

7. „Rūpinkis savimi“. Kitiems mes galime duoti tik tai, ko turime patys. Jeigu negali būti geras sau – negalėsi būti geras kitiems. Jeigu rūpinsiesi savimi – atmesi pasiūlymus, kurie kertasi su tavo įsitikinimais. Jeigu rūpinsiesi savimi – galėsi prisipildyti šviesos ir skleisti ją kitiems.

8. „Eik savo keliu“. Eik savo keliu ir netrukdyk kitiems eiti savuoju. „Būtina“, „privalau“ – kai pajusi, kad šios sąvokos ima dominuoti tavo gyvenime, sustok. Įsiklausyk, ką tau sako širdis. Negyvenk ne savo gyvenimo.

9. „Spręsk pats“. Kad ir ką darysi gyvenime, visada atsiras žmonių, kurie tave palaikys, ir tokių, kurie nepritars, kritikuos, prieštaraus. Vertink tuos, kurie linkę tau padėti. Išgirsk ir kritiką, bet elkis taip, kaip pats manai esant reikalinga.

10. „Nieko nebijok“. Viskas, kas vyksta gyvenime, padeda žmogui augti. Nebijok permainų. Atmink apie savo unikalumą. Mylėk save, žmones ir savo gyvenimą.

Parengė Ve.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

3 Responses

  1. PETRAS PIKSRYS parašė:

    Tikrai gražios ir gilios mintys.

  2. Anonimas parašė:

    Trūksta vienos” Aš tikiu tavim”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.