10 klausimų, kuriuos derėtų užduoti savo antrajai pusei iki vestuvių
5 (2)

heart-462873_640

Vestuvės – išties svarbus ir didelis žingsnis ir, deja, nėra jokių garantijų, kad santuokinis gyvenimas ilgus metus bus tarsi rožėmis klotas. Vis tik yra keletas būdų, kurie padės tinkamai pažinti savo antrąją pusę ir galbūt išvengti neteisingo pasirinkimo.

Portalas becomegorgeous.com pateikia dešimties klausimų sąrašą, kuriuos svarbu užduoti savo mylimajam dar iki vestuvių, kad pavyktų suprasti, ar abu į ateitį žvelgiate ta pačia kryptimi.

1. Ką tau reiškia santuoka?

Kartu apibrėžkite vienas kitam, ką jums reiškia šis žingsnis ir kiek šis įsipareigojimas yra svarbus. Ar santuoka reiškia visišką monogamiją? Ar tai, kad kiekvieną vakarą nuo šiol turėsite praleisti kartu? Svarbu išsiaiškinti šiuos dalykus, kad suprastumėte, ar jūsų požiūriai nesiskiria iš esmės.

2. Ar mes esame geriausi draugai?

Jūsų antroji pusė tikrai neprivalo išpildyti visų jūsų norų ar poreikių, tačiau labai svarbu, kad jus siejantis ryšys jam ar jai būtų svarbus. Išsiaiškinkite, ar jus sieja vien tik meilė, ar ir draugystė? Juk pastaroji išties svarbi ruošiantis su šiuo žmogumi praleisti visą likusį savo gyvenimą.

3. Ar mes sutariame dėl pareigų pasidalijimo?

Užuot žengę į santuoką, kiekvienas turėdami neišsakytų lūkesčių ir planų, geriau jau nuoširdžiai pasikalbėkite ir išsiaiškinkite, kaip kiekvienas įsivaizduojate santuokinį gyvenimą ir kokios turėtų būti vyro ir žmonos pareigos. Labai svarbu paieškoti kompromisų ir išsiaiškinti, ką jūsų antroji pusė mano apie buities darbus bei kas juos turėtų atlikti.

4. Ar mes sutariame dėl vaikų?

Jei jau išsiaiškinote, kiek vaikų kiekvienas iš jūsų ateityje norėtų turėti, pasidomėkite ir dėl kitų detalių. Pavyzdžiui, kada jis ar ji vaikų norėtų ir kokia būtų jo ar jos vaikų auklėjimo filosofija. Pakalbėkite ir pasipasakokite vienas kitam ir apie savo vaikystę bei kokių klaidų auklėdami savo vaikus norėtumėte išvengti.

5. Ką darytum, jei pasitaikytų neplanuotas nėštumas?

Net jeigu ir žadate susituokti bei kažkada ateityje planuojate turėti vaikų, savo partnerio vis tiek paklauskite, ką jis ar ji darytų, jei pasitaikytų neplanuotas nėštumas. Apkalbėkite tai ir priimkite abiem priimtiną sprendimą dar iki tol, kol tai nenutiko iš tikrųjų.

6. Kaip įsivaizduoji mūsų seksualinį gyvenimą?

Net jei šiuo metu abu ir esate visiškai patenkinti savo seksualiniu gyvenimu, nesklandumų vis tiek gali kilti ir vėliau. Neretai dėl šeimyninio gyvenimo rutinos, nesėkmių karjeroje ar kitų gyvenimo negandų suprastėja ir seksualinio gyvenimo kokybė, būtent dėl to prieš ryžtantis vestuvėms, svarbu išsiaiškinti, kaip spręstumėte šias problemas.

Jei vieno iš jūsų labai aukštas libido, o kito kiek žemesnis, vėliau apsidžiaugsite, kad neignoravote šio klausimo.

7. Kas nutiktų, jei vienas iš mūsų būtų neištikimas?

Ar planuojate išsiskirti iš karto tik sužinoję apie savo partnerio neištikimybę, ar vis tik bandytumėte jam ar jai atleisti? Kaip tokiu atveju elgtųsi jūsų partneris, ypač, jei tuo metu jau turėtumėte mažamečių vaikų?

Ši diskusija tikrai nėra lengva, tačiau jau geriau šį klausimą aptarti dabar, o ne žengti į santuoką iki galo neišsiaiškinus vienas kito požiūrio. Paklauskite, ar, jūsų mylimojo manymu, verta išardyti savo šeimą ir prarasti tikrai svarbų žmogų vien dėl vienos nakties nuotykio?

8. Kokią rolę mūsų šeimoje užims mūsų giminaičiai?

Aptarkite ne tik tai, kaip patys elgsitės kurdami savo šeimą, bet ir tai, kiek į priimamus sprendimus leisite kištis savo giminaičiams. Pasvarstykite, ką darysite savo ar jo/jos tėvų senatvės atveju, kuomet jie negalės savimi pasirūpinti: siųsite juos į senelių namus, o gal stengsitės rūpintis patys?

9. Ar sutariame dėl finansinių prioritetų?

Daugelis konfliktų tiek poroje, tiek ir santuokoje kyla dėl pinigų. Būtent dėl to labai svarbu jiems užbėgti už akių ir išsiaiškinti, kaip vesite bendrą šeimos biudžetą: ar pinigus dėsite į vieną krūvą, ar kiekvienas juos leisite savo nuožiūra?

10. Ar tikrai galime vienas kitu pasikliauti?

Tai bene vienas svarbiausių klausimų tiek sau, tiek ir jūsų antrajai pusei prieš ryžtantis susituokti. Juk gyvenimas kupinas staigmenų ir niekada negali žinoti, ką dar jis mums paruošęs. Tad pagalvokite, ar esate tikri, kad mylimasis ar mylimoji sugebėtų jumis pasirūpinti ištikus nelaimei, prireikus finansinės ar netgi psichologinės paramos? Ar tikrai jis yra tas žmogus, kuriuo besąlygiškai galėtumėte pasikliauti?

Parengė Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 2 Vidurkis: 5]

6 Responses

  1. D. parašė:

    Toks kvailas kvailas straipsnis. Ypač dėl 7 klausimo. ” taip mielasis, jei turėsim vaikų aš neardysiu mūsų nuostabios šeimos dėl vienos makties nuotykio. Džiugu, kad tu taip pat manai”.

  2. Ieva parašė:

    Visiškai normalus straipsnis ir klausimai tokie, kuriuos būtina aptarti prieš santuokinį gyvenimą. Jei kalbi apie neištikimybę, nereiškia, kad kuris nors tuoj ir puls į svetimo glėbį, taip pat, kaip nereiškia, kad neplanuotai pastosi, jei apie tai kalbate. Be galo svarbu yra poroms kalbėtis apie viską, tai padeda ugdyti pasitikėjimą vienas kitu.

    • D. parašė:

      Žinoma, jei vienos nakties nuotykiai yra priimtinas dalykas, tai būtina apie tai šnekėti.

      • Anonimas parašė:

        o Jus manote, kad nekalbant apie vienos nakties nuotyki – tai savaime suprantama, kad jo but negali?
        kalbetis apie tai butina vien tam ,kad sumazinti galimybes netycia pasielgti vienam ar kitam nepriimtinai kito atzvilgiu.

  3. Klp parašė:

    Na ką aš galiu pasakyti tai labai svarbu, nes prieš santuoka visi esame su kaukėmis ir nenorime pripažinti tam tikrų partnerio savybių ar elgesio ir kai pagyvename nustembame kad iki tol jis toks nebuvo, o pasirodo buvo tik vienas tai slėpė, o kitas nenorėjo matyti nes tuo metu kai vyrauja cheminė reakcija nenorime pripažinti, todėl reikia kalbėtis visada ir stengtis išsiaiškinti o ne trenkti durimis ir palaukus kelias dienas kai niekur nieko žiūrėti partneriui į aksi ir toliau šypsoti, o drumzlės tik ir renkasi bei pūva kol vėl bus sukelto ir iškeltos į paviršių. Tad pripažinkime klaidas ir išgirskime vienas kita.

  4. noriuZINOTI parašė:

    as taip pat sutinku kad geras straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.