10 pagrindinių neįtikėtinai sėkmingų žmonių įsitikinimų
0 (0)

sekme

Neapsakomai sėkmingi žmonės dalinasi nemažu skaičiumi panašių įsitikinimų ir perspektyvų. Ir svarbiausia, kad sėkmė neturi nieko bendro su šlove ir likimu! Štai keli įsitikinimai, kurių jei dar neturite, pats laikas įgauti…

1. „Aš galiu pats pasirinkti save“

Kol laukiate, kol būsite priimtas, pasirinktas, paaukštintas ar dar kitaip atrastas, daug prarandate. Todėl nebelaukite. Pasiekiamumas šiais laikas yra beveik beribis: socialinių tinklų ir interneto pagalba jūs galite pasiekti beveik visus žmones! Jūs galite be papildomų sunkumų paskelbti savo darbus, projektus, įkelti ir pardavinėti savo kurtą muziką, kurti produktus ir paslaugas, pritraukti pinigus į savo idėjas ar save. Ten galite daryti beveik viską! Imkitės veiksmų ir nelaukite, kol kažkas kitas atras jūsų talentus! Vienintelis dalykas, kuris laiko jus, tai jūs patys ir jūsų baimė bandyti!

2. „Sėkmė yra neišvengiama tik gražiuose išsireiškimuose ir pasakojimuose“

Perskaičius sėkmingų verslo žmonių istorijas nesunku pagalvoti, kad tie žmonės turi kažkokį neapčiuopiamą verslumo kažką (kad ir kaip pavadinti tą stebuklą, gebėjimą,  atsitiktinumą): idėjas, talentą, jėgą, įgūdžius, kūrybiškumą ir viską, ko jūs neturite.

Netiesa! Sėkmė neišvengiama ir egzistuoja tik gražiuose išsireiškimuose. Lengva pažiūrėti į verslininko kelią į šlovę ir manyti, kad visos vizijos, kurias jis turėjo, buvo aiškios ir skaidrios, planai buvo tobuli, kiekvienas žingsnis vykdomas nepriekaištingai, o neapsakoma sėkmė buvo iš anksto nulemta pabaiga.

Taip nebuvo… Sėkmė niekada nėra garantuota! Tik istorijose ji atrodo tokia. Jei esate pasiryžę sunkiai ir atkakliai dirbti, to pilnai užteks. Nelygink savęs su kitais žmonėmis. Pasirink tikslą ir įvertink save jo perspektyvoje – tai vienintelis palyginimas, kuris yra aktualus.

3. „Aš nesu savanaudis. Aš tarnas“

Niekas negali pasiekti aukštumų vienas. Geri vadovai koncentruoja savo dėmesį į tai, kad galėtų padėti ir sugebėtų savo darbuotojams suteikti visus įrankius ir visas žinias, kokybiškam jų dabų atlikimui. Jie siekia, kad kolektyvas savo darbus ir pareigias atliktų kaip įmanoma geriau ir pasiektų savo tikslus. Geri konsultantai savo klientų poreikius kelia virš visko. Geri verslininkai neriasi iš kailio aptarnauti savo klientus tinkamai. Koks rezultatas? Jiems yra atlyginama.

Jei kažką darote tik dėl savęs, tuomet vieną dieną jūs ir būsite vienas. Jei kažką darote dėl kitų, jūs ne tik pasieksite savo sėkmę, bet ir įgausite būrį draugų.

4. „Aš gal ir nesu pirmasis… tačiau galiu būti paskutinis“

Sėkmė dažna atkaklumo pasekmė. Kai kiti pasiduoda, išeina, nustoja bandyti ar ieškoti kompromisų tarp savo principų ir vertybių, paskutinis žmogus, kuris lieka, dažniausiai yra ir tas, kuris laimi žaidime su sėkme. Nepaisant to, kad kiti žmonės gali būti sėkmingesni, turėti geresnių ryšių ir daugiau talentų ar investicijų, bet jie negali laimėti, jei jų nėra pačioje pabaigoje, tarp stipriausių ir kovingiausių.

Tiesa, kartais yra logiška paleisti savo idėjas, projektus ar verslus, bet niekada nebus logiška išduoti save. Tai pagrindinis dalykas, kurio niekada negalite leisti sau padaryti!

5. „Aš per dieną darysiu po vieną dalyką, kurio niekas kitas nenori daryti.“

Tik vieną dalyką. Net jei jis yra labai lengvas. Net jei labai mažas. Darykite vieną dalyką kiekvieną dieną. Po savaitės jūs būsite neeilinis, po mėnesio ypatingas. Na, o po metų – neįtikėtinas!

6. „Aš nestatau tinklų. Aš kuriu ilgalaikius santykius“

Kartais kontaktų tinklo statymo procesas trunka visą amžinybę ir tampa skaičių žaidimu. Jums nereikia skaičių, jums reikia ryšių. Žmonių, kuriems galite padėti, žmonių, kuriais jūs pats galite pasitikėti, žmonių, kurie jums rūpi. Tad pamirškite skaičius. Siekite žmonių, kuriuos norėtumėte ilgą laiką matyti kaip dalį savo gyvenimo, net jei ir profesinio. Ir kai tai padarysite, užmirškite apie naudą ir koncentruokitės į davimą – tai vienintelis kelias pasiekti tikrą ryšį ir santykį.

Kurkite besitęsiančius ryšius ir plėskite profesinę šeimą. Jūs būsite ten, kai jiems jūsų reikės… ir jie bus, kai jums reikės jų.

7. „Strategija yra svarbu, bet įvykdymas yra viskas“

Strategija nėra produktas. Lentynos yra pilnos strategijų, kurios niekada nebuvo įgyvendintos. Sugalvokite idėją. Sukurkite strategiją. Suplanuokite primityvias sistemas operacijoms vykdyti. Tuomet vykdykite, pritaikykite, adaptuokite, sukurkite solidžią sistemą pagal tai, kas jums tikrai veikia.

Sėkmė nėra pastatyta ant strategijos. Sėkmė yra kuriama per veiklumą. Neįtikėtinai sėkmingi žmonės savo sėkmę kuria ypatingą dėmesį skirdami kruopštumui ir kokybiškam darbui.

8. „Tikras lyderis matuojamas metais, ne momentais“

Lyderiai nėra tiesiog vyrukai, kurie padvigubino akcijų vertę per 6 mėnesius, ar merginos, kurios valstybės tarnautojus įtikino patvirtinti ypatingai dosnias mokesčių lengvatas, ar apskritai žmonės, kurie išdrįsta aklai nueiti ten, kur dar nei vienas žmogus nedrįso žengti kojos (beje, jei nesuprantate šio paskutinio teiginio dėl aklo darymo, matyt esate arba per jaunas, arba per senas tam).

Tai yra lyderystės pavyzdžiai, tačiau trumpalaikės ir situacinės. Tikri lyderiai gali nuolatos įkvėpti, motyvuoti ir priversti jus pasijausti ir apie save pagalvoti geriau, nei kada būtumėt sau leidę. Jie yra tokio tipo žmonės, kuriuos jūs sektumėte ne todėl, kad privalote, o todėl, kad norite. Ir jūs sektumėt juos visur, sektumėt amžinybę, nes jie turi įgūdį, įtikinantį, kad jūs iš tiesų nieko nesekate, o einate kartu, siekiate bendro visų tikslo, esate komanda. Sukurti tokiam ryšiui reikia laiko.

9. „Darbas pirmiausia. Atlygis vėliau“

Ar kada esate girdėję ką nors sakant „Jei mane paaukštintų, dirbčiau stipriau“? Arba „Jei klientas sumokėtų daugiau, tuomet aš dėl jo padaryčiau daugiau“? O gal „Jei žinočiau, kad man daugiau sumokės, aš būčiau linkęs daugiau pasiaukoti“?

Sėkmingi verslininkai užsidirba paaukštinimus nuo pat pradžių dirbdami sunkiai. Sėkmingi žmonės sukuria didesnį pelną įmonei pirmiausia siekdami atnešti didelės naudos klientui. Sėkmingi žmonės užsidirba daugiau pinigų pirmiau dirbdami sunkiai ir tai daro gerokai anksčiau nei bet koks galimas pelnas ir pinigai būna matomi horizonte.

Dauguma žmonių tikisi būti papildomai paskatintais anksčiau, nei nusprendžia, kad gali dėl to pasistengti. Tikrai sėkmingi žmonės papildomus pinigus ar paskatinimus mato kaip apdovanojimą už jų sunkų, atsidavusį požiūrį ir darbą, o ne atvirkščiai. Jiems tai nėra priežastis dirbti daugiau, jiems tai siekiamybė. Nepaisant to ar tas paskatinimas yra finansinis ar asmeninis. Šie žmonės gali jausti pasitenkinimą vien dėl to, kad pasiekė tai, dėl ko ilgai ir sunkiai dirbo.

10. „Aš galiu kurti istorija. Iš aš tai darysiu!”

Galbūt jūs neįkopsite į žinomiausių verslininkų panteoną, galbūt jūsų pavardė netaps namų ar gatvių pavadinimu, bet pagalvokite apie pastaruosius 10 metų: technologiją, industriją ir būdus, kaip kuriamas ir plėtojamas verslas, kuris kažkada buvo tik sąvoką, o dabar įprastas dalykas. Jūs turite galimybę būti dalimi būsimos verslo bangos. Jūs galite prisidėti prie savo industrijos pasikeitimų ir tobulėjimo. Jūs galite pakeisti nuomonę apie savo profesiją ir papildyti/pakeisti jos profilį. Jūs galite būti pačiame priekyje mažų ir didelių pasikeitimų, net jei jie vyksta tik jūsų bendruomenėje ar nišinėje industrijoje. Jūs turite būti nusiteikę išbandyti kažką naujo. Kaip tai yra šaunu, ar ne?!

Pagal Jeff Haden

Šaltinis: firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.