11 dalykų, kurie padės gyventi smagiau ir paprasčiau
0 (0)

Dažnai dalykai, kuriuos mes įpratę daryti, mus uždaro į spąstus ir įšaldo mūsų gyvenimą. Mokydamiesi naujų įpročių, savybių, požiūrių, mes išsilaisviname ir suteikiame gyvenimui daugiau spalvų. Kai mes išmokstame kažką naujo, tai mus pagauna ir neša gyvenimo upe pirmyn. Ko vertėtų pasimokyti, kad gyventi būtų smagiau ir paprasčiau?

1. Liaukitės vertinti kitus žmones.
Ne visada verta apie žmones spręsti pagal tai, ką jie jums parodo. Tai, ką jūs pamatėte, tėra ta dalis, kurią žmogus norėjo jums parodyti, arba ta, kurią išprovokavo stresas ir skausmas. Labai dažnai mes padarome skubotas išvadas, sukeldami sau ir kitiems nerimą, skausmą ar pyktį. Susilaikykime nuo vertinimų, auginkime gerumą ir išsaugokime gebėjimą džiaugtis kitais.

2. Nesitikėkite, kad kiti bus tobuli.
Jeigu jūs atveriate savo širdį meilei, būkite pasiruošę atverti ją ir skausmui. Jeigu jūs norite kažką mylėti be nusivylimų, būkime atviri – jums nereikia meilės. Jums reikia kažko absoliučiai tobulo, tokio, kas neegzistuoja realybėje. Liaukitės kurti iliuzijas, kad kažkas gali būti tobulas. Pradėkite vertinti žmones tokius, kokie jie yra iš tikrųjų.

3. Liaukitės taškyti savo dėmesį visur ir visiems, išskyrus save.
Sukurkite geresnį pasaulį vieną kartą vienam žmogui. Ir pradėkite nuo savęs. Jeigu jūs dairotės po pasaulį, ieškodami savo paskirties, sustokite ir pasižiūrėkite į save. Pasižiūrėkite, ką jūs jau turite savo viduje, pasižiūrėkite į tą gyvenimą, kurį jūs norite gyventi, pamatykite tai, kas priverčia jus atgyti. Puoselėkite tai. Tegu tai auga tol, kol jūsų dabartinis gyvenimas pasiduos. Aukite, sekite paskui savo vertybes ryžtingai. Ir jūsų svajonė būtinai atras savo namus.

4. Paleiskite blogus prisiminimus.
Paleisti nereiškia pamiršti. Liaukitės puoselėti tai, kas kažkada sukėlė jums skausmą. Sustabdykite galvoje juostelę, nuolat kartojančią praeities vaizdus. Jūsų gyvenimas – šioje akimirkoje ir toje vietoje, kur jūs esate. Eikite pirmyn, už nugaros palikdami tai, kas buvo. Eikite dėkodami už tą patirtį, kuri privertė jus juoktis, ir už tą, kuri raudoje draskė širdį. Už visa tai, kas padėjo jums mokytis ir augti. Priimkite viską, nes viskas, kas vyksta – pats geriausias variantas, kuris jums labiausiai reikalingas dabar. Atkurkite savo vidinę jėgą ir ženkite pirmyn.

5. Pripažinkite savo klaidas.
Visos klaidos jums bus atleistos, jeigu turėsite drąsos jas pripažinti. Supraskite, kad bet kuris jūsų veiksmas gali duoti ne tą rezulatatą, kurio tikėjotės. Jums reikia drąsos ir išminties tai pripažinti ir rizikuoti. Kartais kritimas “veidu į samanas” gali būti būtent tas įvykis, kuris padės jums pažvelgti į gyvenimą kitu kampu ir sugrįžti į savo kelią, kurį kažkada pametėte. Leiskite sau klysti.

6. Liaukitės bėgti nuo savo baimių.
Pasikvieskite savo baimes, susėskite su jomis ir pažiūrėkite joms į akis. Jūsų baimės – tai jūsų draugai. Vienintelė jų užduotis – parodyti jums tas vietas, kurias verta tobulinti tam, kad gyventumėt laimingą gyvenimą. Kuo daugiau dalykų, kurių bijote, jūs darysite, tuo plačiau prieš jus atsivers gyvenimas. Pakvieskite savo baimes šokiui.

7. Nustokite taikytis su mažiau, nei jūs esate verti.
Neverta aukoti savo širdies ir savo orumo. Mylėkite save pakankamai, kad netektų dėl netinkamų priežasčių mažinti savo standartų. Laikykitės jų. O jeigu kitaip nepavyksta, išeikite aukštai pakelta galva.

8. Iškuopkite mentalines šiukšles.
Kraustydamiesi iš vieno namo į kitą, jūs peržiūrite viską, ką sukaupėte per nugyventus metus. Išmetate tai, kas sulūžo, ir tai, kas nenaudinga. Tą patį reikia padaryti ir su galvoje sukauptu šiukšlynu. Peržiūrėkite savo įsitikinimus, išmeskite tuos, kurių galiojimo laikas pasibaigęs, išmeskite senas nuoskaudas, seną skausmą ir palikite tik brangakmenius: pamokas, meilę ir pačias geriausias gyvenimo akimirkas.

9. Liaukitės jaudintis dėl to, ko pakeisti negalite.
Viena iš nuostabiausių akimirkų – pajusti viduje ryžtą paleisti tai, ko nebegali pakeisti. Negriaukite spalvotos šiandienos, galvodami apie juodai-baltą vakarykštę dieną. Praeities negalite pakeisti, pamiršti ar ištrinti. Jūs galite ją paleisti, išmokę tas pamokas, kurios jums buvo duotos.

10. Niekada nepaleiskite vilties.
Kiekviena klaida, griūtis ir nesėkmė daro mes geresniais, nei buvome. Laikykime iškeltas galvas. Mes galime gyventi be daugelio dalykų, bet be vilties – ne. Puoselėkime ją, klausydami triumfo istorijų, įkvepiančių žodžių, viltį auginančių minčių. O labiausiai įsiklausykime į tą tylų vidinės jėgos šnabždesį: tai laikina, viskas praeis, tau pavyks…ir įveikęs tai, tu būsi kitoks, nei esi šiandien.

11. Nustokite galvoti, kad jau per vėlu.
Žinote jūs tai ar ne, bet likęs gyvenimas kuriasi būtent šią akimirką. Jūs galite kaltinti aplinkybes, likimą, teisintis nesėkme ar neteisingu pasirinkimu. Arba jūs galite tam pasipriešinti. Gyvenime ne viskas yra teisinga, bet iš esmės – jūs gaunate tai, ką duodate. Likęs jūsų gyvenimas bus kuriamas pagal jūsų tikslus, kuriuos išsikelsite, padarytus pasirinkimus ir atliktus veiksmus. Niekada nevėlu pradėti iš naujo, nes šiandien – pirmoji jūsų likusio gyvenimo diena.

Šaltinis: marcandangel.com
Parengė: sakubona.lt
Iliustracija: YesManProductions / Pexels.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.