12 sveikos meilės principų
0 (0)

meile

Amerikiečių psichologė Tracy Cabot išskiria 12 pagrindinių sveikos meilės principų – meilės, kuri gali padaryti žmones laimingais ir pripildyti juos gyvybe, o ne atimti ramybę ir visas jėgas:

1. Kai du žmones sujungia meilės ryšys, kiekvieno iš jų gyvenimas turi kažkaip pagerėti. Jei gyvenimas blogėja, kažkuris tempia kitą žemyn, tikėtina, kad galų gale tai baigsis išsiskyrimu.

2. Meilės negalima nupirkti. Jei tai jūsų atvejis, nesitikėkite, kad išlaidos jums atsipirks trigubai.

3. Venkite pavydo. Provokuodami pavydą, žaidžiate su ugnimi. Kažkas būtinai nudegs. Žmonės ir taip linkę pavyduliauti, būna, kad jiems tiesiog trūksta pasitikėjimo savimi, tad geriau vengti dar ir sąmoningai provokuoti šį jausmą.

4. Abu partneriai priklauso vienas nuo kito vienodai, proporcingai, esant sveikiems meilės santykiams.

5. Nereikalauja iš partnerio jausmų įrodymo, o tiesiog rodys savo meilę, jei tai išties mylintis žmogus.

6. Saugokitės noro pakeisti partnerį. Jei paverčiate savo antrą pusę kitu žmogumi, atminkite, kad tas kitas žmogus gal būt ir nebenorės būti su jumis.

7. Sunku mylėti depresijoj paskendusį žmogų. Meilė turėtų daryti mus laimingus, kita vertus, vien mylimo žmogaus buvimas šalia dar nėra laimės garantas. Išties mes patys esame savo laimės ar liūdesio kalviai.

8. Partnerio nenuspėjamumas nėra gerai. Tai tampo nervus ir žudo jausmus. Nėra gerai ir sukelianti nuobodulį visiškas nuspėjamumas.Moteris mieliau linkusi manyti, kad ją myli nepasiekiamas princas, o ne kenčiantis psichas. Vyrai taip pat nemėgsta isterikių, kurios it uždelsto veikimo bombos, bet kada gali iškrėst nežinia ką.

9. Staiga suliepsnojusi meilė greit ir išsisemia. Kad laimė taptų pastovus dydis kažkas poroje turi mylėt protingai. Jei partneris tyli, tai dar nereiškia, kad jis kurčias, silpnas ar tiesiog jūsų nemyli. Tai gali reikšti, kad jis tiesiog protingai tvardosi.

10. Jei partneris pamatė, kad su jumis galima prastai elgtis, tai įtikinti daryti jį priešingai jau gali būti gana sunku.

11. Jei abejojate savo sumanymu, geriau susilaikykite. Tausokite santykius, palaukite momento kol ateis tinkamesnė mintis.

12. Atminkite, kad pačiai reikia būti princese su raudonu „Porsche”, jog ištekėtumėt už princo baltu „Mercedes-Benz”. Jūsų gyvenimiškos vertybės turėtų sutapti. Kaip taisyklė, žmonės geriausiai jaučiasi šalia partnerio kuris yra panašaus socialinio statuso.

Pagal meetreallove.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. ruta parašė:

    geras straipsnis apie meile

  2. Ingrida parašė:

    Tikrai prasmingas straipsnis verčiantis apgalvoti savo poelgius gerinant santykius poroje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.