15 frazių, kurių nesako sėkmingi žmonės
5 (1)

zmogus

Turite puikią idėją? Nuostabu! Tačiau jeigu norite ją paversti realybe, tai dar ne viskas, ko reikia, kad jums pasisektų. Nesvarbu, ketinate tai įgyvendinti ar ne, tai priklauso ne vien nuo jūsų gerų idėjų ir sumanumo. Tiesą sakant, tai tėra ledkalnio viršūnė. Kiti 90 procentų tenka jūsų nusiteikimui, jūsų ryžtui ir jūsų bendravimui su kitais. Sėkmingi žmonės tai žino ir dėl to jūs niekada neišgirsite iš jų lūpų štai šių penkiolikos frazių, rašo lifehack.org.

1. „Tai neįmanoma“

Kol nekalbate apie skraidančias kiaules (tiesiogine to žodžio prasme), nėra nieko neįmanomo. Iš tikrųjų galite padaryt viską, ką užsibrėžiate, jeigu tik įdedate pakankamai ryžto ir pastangų. Kartais tam reikia tik naujo požiūrio. Tad tvirtinimas, kad kažkas yra neįmanoma, kai tai yra visiškai įmanoma, tiesiog apriboja jūsų pačių potencialą pasiekti sėkmės.

2. „Galiu tai padaryti pats“

Jūs galite padaryti viską, ką užsibrėžiate, tačiau kartais kiekvienam prireikia kito pagalbos. Atliekant kai kurias užduotis komandinis darbas yra tiesiog būtinas. Arba kartais kitų pagalbos reikia tik tam, kad jūs kažko pasiektumėte. Tik nesėkmingi žmonės galvoja, kad gali viską visada padaryti patys.

3. „Man tai nenutiks“

Tarkime, jūs pretenduojate į savo svajonių darbą. Tačiau į šią vietą pretenduoja dar šimtas žmonių, o gaus ją tik vienas. Tokioje situacijoje ši frazė yra negailestinga. Taip sako tik nesėkmingi žmonės, nes ši frazė racionalizuoja savo svajonių ir tikslų atsisakymą. Vienas žmogus vistiek gaus tą darbo vietą. Kodėl tai neturėtumėte būti jūs?

4. „Jis daug pranašesnis už mane“

Tai mintis, kuri aplanko daugelį žmonių. Sunku matyti, kai aplinkui žmonės atrodo taip, lyg turėtų viską, o tu net nežinai, kuriuo keliu eiti. Sėkmingi žmonės žino, kad tai neturi nieko bendro su jų saviverte. Atvirkščiai, tiesiog visi patiriame gyvenime skirtingus etapus. Sėkmingi žmonės į tuos, kurie yra priekyje, žvelgia kaip į įkvėpimą, o ne pretekstą pasilyginti. Tie žmonės tiesiog yra kitame etape nei jūs ir galbūt net visiškai kitokiame kelyje nei jūs. Nelyginkite savo Antrojo skyriaus su kažkieno Devintu skyriumi.

5. „Tai man kelia problemų“

Kartais tenka susidurti su kliūtimis. Jūsų komandos nariui reikia keleto dienų pailsėti arba prireikia daugiau laiko užduočiai užbaigti. Nors svarbu turėti tvirtą stuburą, tačiau taip pat svarbu būti lanksčiu. Jeigu pyksite dėl to, kad viskas klostosi ne visai taip, kaip planavote, tai tik išsekins jus pačius ir žmones, su kuriais dirbate.

6. „Nepamiršk detalių“

Kai dailininkas piešia paveikslą, jis nepradeda jo nuo detalių. Pirmiausia jis padaro bendrą eskizą, tada suteikia paveikslui daugiau realumo, o galiausiai leidžiasi į detales. Kai koncepcija atrodo didesnė už patį gyvenimą, o jūs esate susirūpinę mažomis detalėmis, jūsų komandos draugams atrodysite labai smulkmeniški. Detalės yra svarbu, tačiau joms turi ateiti savas laikas. Viską darykite tinkamu laiku ir prisiminkite, kad Roma nebuvo pastatyta per vieną dieną.

7. „Man patinka mano paties idėja“

Gal jums ir kilo puiki idėja, tačiau kažkas kitas gali turėti dar vieną genialią idėją, dėl ko visas reikalas virs neįtikėtinai tobulu. Kita vertus, galite turėti gerą idėją, tačiau kažkuris jos aspektas neveiks ir viskas įstrigs. Labai svarbu neturėti išankstinio nusistatymo.

8. „Man nereikia tavo indėlio“

Taip, jums reikia jo. Jums visada reikia kitų indėlio. Tik nesėkmingi žmonės tvirtina, kad jiems nereikia patarimų ir konstruktyvios kritikos. Kodėl? Nes sėkmingi žmonės žino, kad jie nėra tobuli, todėl jie vertina kitų nuomones ir tai, kad jie gali pastebėti trūkumus ir nesklandumus.

9. „Aš jau žinau tai“

Taigi, kažkas bando padėti jums, sakydamas tai, ką jau žinote ar jau pastebėjote. Jums norisi atsikirsti, kad ir patys viską žinote? Tai teiginys, kuris paprasčiausiai smogia per komandos moralę. Tai dar niekada nebuvo konstruktyvu. Sėkmingi žmonės žino tai ir vengia tokių situacijų bet kokia kaina. Vietoj to jie gali paprasčiausiai pasakyti: „Taip, ačiū“. Juk nenorite aplinkinių atgrasyti pateikti jums konstruktyvios kritikos, kurios jums reikia?

10. „Leiskite man pasitikrinti savo kalendorių“

Suprantama, jūs nenorite persitempti. Tai visiškai nereiškia, kad privalote ištarti „taip“ viskam, kas pasitaiko jūsų kelyje. Tačiau tokia frazė perša mintį, kad jūs neturite laiko dar kažkam. Jeigu kažkas bando su jumis susitikti ar mėgina jums padėti, tokia frazė vers tą žmogų pasijausti, kad yra nesvarbus ir jūs visiškai nevertinate jo laiko – jūs tik bandote jį įterpti į savo ir taip jau perkrautą dienotvarkę. Geriau tokiu atveju atsakyti: „Taip, būtų išties puiku! Leiskite man išsiaiškinti geriausią tam tinkamą laiką ir aš vėl su jumis susisieksiu“. Svarbiausia – pozityvumas.

11. „Jūs esate neteisus“

Tai teiginys, kurio sėkmingi žmonės visuomet vengia. Jis ne tik atmeta kito žmogaus nuomonę, bet ir padaro tai akimirksniu, visiškai nesigilinant į problemą. Šis žmogus atėjo pas jus vedinas geriausių paskatų, jis nori duoti patarimą. Jis gali būti teisus, o net jeigu taip nėra, jis paprasčiausiai nori jums padėti. Geresnis atsakymas būtų: „Pasigilinsiu į tai, ačiū, kad man pasakėte“.

12. „Aš negaliu“

Vėlgi, tai nereiškia, kad viskam turite sakyti „taip“. Jūs esate tik žmogus. Vis dėlto, tai frazė, kurią derėtų išbraukti iš savo žodyno, jeigu stengiatės pasiekti kažkokį tikslą. Tai lygiai tas pats, kaip frazė „Tai neįmanoma“. Jeigu jūs manote, kad kažko negalite, kodėl turėtų tai galėti kažkas kitas? Paprasčiausiai pasakius „Aš negaliu“, atsisakote daugybės galimybių. Jeigu tai kažkas išties svarbaus, kas padėtų jums pasiekti sėkmę, tuomet taip – jūs galite. Jeigu ne, tiesiog pasakykite: „Tai galėtume apsvarstyti vėlesniame etape“.

13. „Kol baigsiu, niekas negali matyti mano darbo“

Jeigu pradedate įgyvendinti kažkokią idėją, svarbu leisti pamatyti tai tiems, kuriais pasitikite. Galų gale, svarbu išgirsti visiškai naują požiūrį, nes iš šono galima geriau pastebėti trūkumus ir klaidas.

14. „Aš neturiu laiko, kada ilsėtis“

Ar žinote, kad Billas Gatesas mėgsta žaisti golfą? O Warrenas Buffetas groja havajietiška gitara. Meryl Streep didelę dalį laisvalaikio skiria mezgimui. Gyvenimas gal ir gali atrodyti labai įtemptas, tačiau sėkmingi žmonės puikiai žino, kad labai svarbu suteikti sau laiko užsiimti veikla, kuri neturi nieko bendro su jūsų tikslais. Labai svarbu „persikrauti“ ir leisti kartkartėmis pailsėti smegenims, kitaip galite perdegti.

15. „Tai nesąžininga“

Tik nesėkmingi žmonės naudoja šią frazę. Ši frazė ne tik nuteikia neigiamai, bet ir bet kokias klaidas ar nepavykusius mėginimus permeta išoriniams šaltiniams, kitaip tariant, likimui. Esmė ne tai, kas sąžininga, o kas nesąžininga. Sėkmingi žmonės žino, kad kartais reikalai nesusiklosto taip, kaip planuota. Tačiau jie vistiek juda į priekį ir toliau bando, o štai nesėkmingi ima raukytis. Visiems kartais nepavyksta. Tačiau iš tikrųjų nepavyksta tik tada, kai neatsikeli ir nemėgini iš naujo.

Parengė: delfi.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.