15 žingsnių, kaip tapti geru darbuotoju!
0 (0)

buk-geresnis

Dauguma darbdavių negalėtų nesutikti, kad geras darbuotojas turi pasižymėti labai įvairiomis savybėmis. Ir tai ne tik profesinės žinios, o ir laiko planavimas, bendravimo įgūdžiai, iniciatyvumas, lankstumas bei begalė kitų.

Sėkmingam karjeros tęsiniui siūlome perskaityti 15 žingsnių, kurie padidins tavo sėkmę darbe ir padarys geresniu darbuotoju!

1. Geriau ankščiau, nei vėliau

Tai galioja viskam: atėjimui į darbą, darbo atlikimo terminams, pranešimui apie nepavykusius ar atidėtus darbus bei visus kitus, su planavimu susijusius dalykus.

2. Būk susikoncentravęs

Visi išoriniai dirgikliai, įėjus pro darbo duris, turėtų būti pamiršti. Taip taip, tai ne tikFacebook’as, bet ir daug laiko naudojantys asmeniniai reikalai. Darbe turėtum koncentruotis tik į kokybę, savo ateitį ir karjerą.

3. Išsikelk tikslus ir planuok darbus

Ar visada žinai koks yra tavo dienos tikslas? Jei ne, tuomet pats metas prisėsti ir susidaryti darbų planą. Visuomet svarbiausius ir mažiausiai maloniusdarbus susirašyk viršuje, o lengviausius ir maloniausius – apačioje. Tokiam planavimui labiausiai tiks 15 – 20 minučių darbo pabaigoje;

4. Konsultuokis ir nebijok prašyti pagalbos!

Visos užduotys pavyks kokybiškiau, patikimiau ir greičiau, jei darbo pradžioje nebijosi kalbinti kolegų ir paprašyti šiek tiek jų pagalbos bei patarimų. Jų patirtis ir žinios tau neįkainojamas lobis, o tokiu būdu užmegztas kontaktas – profesionalių ir vienas kitą gerbiančių kolegų pagrindas;

5. Niekad nepamiršk tų, kurie tau padėjo

Gal tai ir skamba akivaizdžiai, tačiau kartais per retai padėkojame už pagalbą. Padėka net ir už poros minučių darbą ne tik nuteiks kolegą maloniai, bet ir padės Jums kurti šiltesnius santykius. Beje, jei kokiam kolegai reikės pagalbos, neatsisakyk jam pagelbėti;

6. Įvertink save

Visuomet žinok savo stiprybes ir silpnybes. Pirmosios padės tau tikslingai siekti aukštumų,  motyvuoti save ir argumentuoti, kodėl esi vertas dirbti tau patikėtą darbą ar būti paaukštinimą, o antrosios padės jas taisyti ir tobulėti.

7. Stebėk, klausyk ir girdėk

Tas, kuris ne tik klauso, bet ir girdi, gali daug ko išmokti: patirties, gerų idėjų, naudingos informacijos, taiklesnių būdų komunikacijai su vadovu ir t.t. Niekuomet nebijok pasiteirauti kolegų nuomonės apie tavo nuveiktus darbus ir profesines žinias, dalyvauk vidiniuose susitikimuose. Profesionali jų nuomonė padės tau tobulėti.

8. Tobulėk

Niekas nestovi vietoje, todėl neturėtum stovėti ir tu. Mokykis iš kolegų, dažnai skaityk mokslinius straipsnius, naujienas, knygas, eik į mokymus, seminarus, konferencijas – niekada nenustok investuoti į savo žinias;

9. Priimk iššūkius

Gavai neįveikiamą užduotį? Suprantama, jog bijai, kadnepavyks. Tačiauvisada prisimink, kad užduotį gavai jne šiaip sau! Tavimi pasitiki! Kai bus metas ją vykdyti, pasinaudok ankščiau paminėtais punktais ir ženk drąsiai. Juk jei visuomet darysi tai, ką darei, tai ir gausi tai, ką visuomet gaudavai. Trumpiau tariant – stovėsi vietoje.

10. Nesivelk į apkalbas

Visuomet venk bet kokių apkalbų ir vietų, kuriose jos vyksta. Darbdavys tau moka ne už tai. Bendrauti su kolegomis reikia, tačiau yra pilna šūsnis kitų, skatinančių tavo tobulėjimą, temų. o ne priešišką nusistatymą keliančių pasakų.

11. Šiek malonumo

Jei darbe nejausi jokio malonumo, tikėtina, kad darbai seksis sunkiai. Žinoma, kaskart susidūrus su sunkumais neturėtum išeiti, tačiau pasverti sprendimus visada svarbu.Konfucijus yra pasakęs “Pasirink mėgstamą darbą, ir tau gyvenime neteks nė vienos dienos dirbti“.

12. Pripažink savo klaidas

Visi klysta ir tu tikriausiai nesi išimtis. Svarbiausia yra įveikti baimę, skatinančią slėptis ir kratytis padarytos klaidos. Rask būdus kaip klaidas ištaisyti ir užtikrinti, kad ateityje tos klaidos nebepasikartotų!  Tai ne tik bus gera pamoka tau, bet ir pataisys / pakels tavo reputaciją kitų akyse.

13. Elkis profesionaliai ir sąžiningai

Visi esame žmonės ir kartais nesusitvardome. Todėl tu privalai išlikti tikras profesionalas visose konfliktinėse situacijose ir visuomet pasirinkti tinkamą elgesį. Beje, nepamiršk pasidalinti geru žodžiu apie kolegų indėlį, kuomet atliktas darbas pavyko ir nesipurtyk savo atsakomybės nesėkmės atveju.

14. Kopk kopėčiomis

Prieš prašydamas paaukštinimo ar atlyginimo pakėlimo įsivertink ar pajėgsi atlikti darbus, kuriuos daro kolegos į kurių poziciją tu kandidatuoji. Geriausias būdas tai padaryti – paprašyti daugiau darbų, atsakomybės ir parodyti puikius rezultatus. Galbūt tada tau net nereikės aušinti burnos ir pasiūlymo sulauksi pats.

15. Būk pozityvus!

Visuomet stenkis išlikti pozityvus darbo, kolegų ir gyvenimo klausimais, o kiekvieną rytą į darbą įženk su energingu pasisveikinimu!Taip nuteiksi save gerai dienai, o kolegai išspausi šypseną.

Šaltinis: firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.