16 būdų, kaip ryte sutaupyti laiko
0 (0)

laiko-taupymas

Sunku atsikelti iš lovos? Vis spaudžiate žadintuvo mygtuką „snausti“, kol pagaliau išsiridenate iš patalų ir einate praustis? Tinklalapio wisebread.com autorė Jennifer Holder teigia, jog jai reikia vos 10–15 minučių, kad pasiruoštų darbo dienai. Jei jūs sugaištate kur kas daugiau, kad galėtumėte žengti pro duris, tuomet Jennifer jums siūlo 16 būdų, kaip palengvinti sunkius rytus ir nevėluoti į darbą.

Nusiprauskite iš vakaro

Štai taisyklė numeris vienas. Jei jums reikia rytinio dušo, kad pabustumėte, tuomet tikriausiai tą darote itin lėtai. Pabandykite nusiprausti po dušu iš vakaro, o ryte pakaks apsiprausti.

Išsirinkite rytojaus garderobą

Padarykite tai prieš eidamos miegoti – išsirinkite kitos dienos drabužius (gal net kelis variantus) ir papuošalus. Galbūt ne kartą išlėkėte iš namų susiglamžiusiais rūbais, todėl labai patogu turėti atsarginį megztuką ir darbo vietoje.
Turėkite makiažo priemonių darbo stalčiuje
Jei ryte nespėsite pasidažyti, visuomet turėkite kokių nors kosmetikos priemonių po ranka darbo stalo stalčiuje. Galbūt jūsų kolegė nešiojasi net ir plaukų tiesintuvą?

Kuo pakeisti lygintuvą?

Net jeigu ir iš vakaro pasiruošėte, ką rengsitės, galbūt paskutinę minutę dar norėsite pasiimti švarkelį ar megztinį, tačiau jie gali būti susilamdę. Audinių garintuvas (arba belaidis lygintuvas su garais) yra puikus pagalbininkas.

Negaiškite laiko su makiažu

Vyrai tikrai nesupras dailiosios lyties atstovių, nes net neįsivaizduoja, kiek ilgai gali užtrukti dažymasis. Geriausia, jei nenaudosite per daug makiažo priemonių. Rinkitės tik svarbiausias: makiažo pagrindą, tušą ir lūpų blizgesį. Akių šešėliai, lūpų kontūrų pieštukas ir kitos priemonės tikrai nėra būtinos.

Rinkitės geras plaukų priežiūros priemones

Sausas šampūnas – tikras išsigelbėjimas daugeliui moterų. Jis suteikia plaukams šviežumo ir panaikina susikaupusį riebalų sluoksnį. Tik nepersistenkite ir nepurkškite per daug, nes išsausinsite plaukus.

Ignoruokite telefoną

Turite nemalonų įprotį iš ryto tikrinti elektroninį paštą, žinutes ir „Facebook“ naujienas savo telefone? Ignoruokite telefoną, nebetikrinkite laiškų ir ypač naujienų socialiniuose tinkluose – jos gali palaukti. Nebent yra kažkas tikrai svarbaus, tuomet atsakykite tik į trumpąsias žinutes.

Laikykite savo daiktus vienoje vietoje

Prieš eidamos miegoti, susirinkite visus reikalingus daiktus. Ypač – raktus. Juk tikrai nenorite lakstyti po visus namus ieškodamos, kur juos padėjote. Įsigykite raktų laikiklį ir pritvirtinkite matomoje vietoje prie durų. Galite nusipirkti ir kablį savo rankinei. Tuomet tikrai viskas bus vienoje vietoje.

Įsigykite rašomąją lentą

Sąrašai – puikus dalykas! Tai ypač naudinga, jei turite vaikų. Jūs galėsite rašyti priminimus apie darbus, kuriuos turite padaryti, o vaikai – apie sąsiuvinius, kuriuos turi pasiimti. Tai tikrai patogu!

Gražiai suriškite šlapius plaukus

Jennifer teigia turinti neįtikėtinai ilgus garbanotus plaukus, taigi ji dažniausiai nesivargina jų džiovinti ir leidžia jiems išdžiūti natūraliai. Tačiau, jei ji ryte prausiasi duše, tuomet ir plaukai ilgiau būna šlapi. Geras pasirinkimas – surišti drėgnus plaukus ir niekas to net nepastebės!

Iš vakaro pasiruoškite pietus

Pietų gaminimas gali užimti tikrai nemažai laiko. Nėra lengva iš anksto pasigaminti ką nors užkąsti ir išlaikyti maisto kokybę. Puikus pasirinkimas – kokybiškos plastikinės dėžutės, kurios padės išlaikyti pietus šviežesnius kur kas ilgesnį laiką.

Paruoškite kavos aparatą

Jei turite kavos aparatą su laikmačiu, tuomet nustatykite tokį laiką, kad karšta kava jau garuotų puodelyje, kai atsikelsite.

Rinkitės greitus pusryčius

Jei rytais negalite apsieiti be pusryčių, tuomet rinkitės greitesnį variantą. Puikiausiai tiks avižinių dribsnių košė, skrudinta duona, jogurtas, varškė su uogomis ar bet kas, kas nėra sunkiai paruošiama ir neužima daug laiko.

Įsigykite dušo kepuraitę

Tai gali skambėti tikrai beprotiškai ir priminti jums jūsų močiutės laikus. Visgi tokia kepuraitė jums tikrai praverstų, jei skubate, o dušas yra gyvybiškai svarbus jūsų ryto ritualas. Šis galvos apdangalas apsaugos jūsų plaukus, jie nesusigarbanos nuo drėgmės, o jūs iš namų išeisite tikrai greičiau.

Visus reikalingus daiktus laikykite matomoje vietoje

Ar tai būtų jūsų pūkų rinkiklis, ar segtukai, ar kažkas, ko prireikė paskutinę minutę – laikykite visus svarbiausius daiktus matomoje vietoje.

Turėkite drėgnų servėtėlių

Visuomet turėkite drėgnų servėtėlių, kurios sutaupys jums dar kelias minutes brangaus laiko, pavyzdžiui, norėsite greitai atgaivinti veidą. O jei kažkas nepavyks, visuomet galėsite ištaisyti klaidą. Tarkime, jei ant drabužių pastebėjote dezodoranto žymių, servėtėlės čia puikiai pasitarnaus, padėdamos pašalinti dėmes, o ir persirenginėti nereikės.

Šaltinis: Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.