16 pamokų vienišoms moterims
0 (0)

Nepavyksta užmegzti ir išlaikyti džiuginančių santykių? Keletą patarimų siūlo portalas psychologytoday.com.

laiminga-pora1. Antros pusės neturėjimas ne visada reiškia vienatvę, o santykiai ne visada reiškia laimę.

2. Žmonės atsiskleidžia vidutiniškai per 15 minučių. Todėl stebėkite ir klausykite. Nereikia kiekvienam potencialiam kandidatui skirti daug laiko, pakanka atkreipti dėmesį į kai kuriuos dalykus. Pasikliaukite savo intuicija ir prisiminkite, kad mes daugiau bendraujame veiksmais nei žodžiais.

Ar tas naujasis vaikinas užsiminė, kad darbe yra labai užsiėmęs? Paklauskite savęs, kodėl jis jums tai dabar sako? Skaitykite tarp eilučių. Darbo krūvis neturėtų tapti pretekstu atšaukti planus. Mes visi randame laiko tam, kas gyvenime svarbu. Taškas.

3. Pradžioje neverta labai atvirauti apie save. Neprivalote tapti permatoma, todėl nereikia tiek daug pasakoti apie savo situaciją, kaip jums atrodo, kad derėtų. Visi esame patyrę pirmalaikio atsiskleidimo baimę, kai atiduodi per greitai ir per daug. Jeigu jis vertas dėmesio, priims jus tokią, kokia esate. Ir niekada nesigėdykite to, kas esate ir ką nuveikėte.

4. Jeigu neketinate eiti į antrą pasimatymą, būkite iškart sąžininga ir leiskite tai suprasti. Nuoširdumo padiktuotą atstūmimą kur kas lengviau „suvirškinti“ nei pažadus, kurių net neketinate laikytis.

5. Atkreipkite dėmesį, jis savo trumposiomis žinutėmis siekia daugiau naudos jums ar sau. Savęs negerbiantys žmonės dažnai praranda laiko ir bendravimo nuovoką. Įžvelkite skirtumą tarp „Laukiu tavęs apačioje“ nuo „Neketinu tavęs laukti, kol bus patenkinti mano poreikiai. Tu manęs neignoruosi!“ Nepamirškite, kad pranešimų tikrinimas atima daug energijos.

6. Tikrai nėra blogai būti naudinga ir patikima, tačiau jeigu sutinkate nuveikti tai, kam neturite nei laiko, nei jėgų, vėliau jausitės kupina apmaudo. Be to, jeigu jis prašo kartu vykti į jo pusseserės vestuves, tai reikėtų traktuoti kaip įspėjamąjį ženklą.

7. Visada geriausias pirmojo pasimatymo variantas – susitikimas išgerti puodelį kavos.

8. Jeigu vaikinas susitinka su jumis tik tuomet, kai jūs inicijuojate susitikimą ir viską suplanuojate, kuo greičiau atsikratykite jo – jis pernelyg tingus, o jums tai nėra žūtbūtinis reikalas.

9. Visos norime atrodyti gerai, tačiau priklausomybė nuo makiažo – tikrai ne geriausia išeitis. Kodėl, padės suprasti vienas parduotuvėje nugirstas pokalbis. Vaikinas savo draugui pasakoja: „Man ji tikrai patinka, tačiau vakar vakare į lovą nuėjau su viena moterimi, o šįryt atsibudau su kita. Nesuvokiau, kaip stipriai ji išsidažiusi. Tai tikrai kelia siaubą“. Taigi, nebūkite tokia mergina.

10. Jeigu pasimatymo metu, būdama kartu su juo, jaučiatės nepatenkinta savimi, jis to nevertas.

11. Sudarykite sąrašą, ko ieškote potencialiame partneryje. Užrašykite dešimt svarbiausių savybių ir dešimt savybių, kurių negalėtumėte pakęsti. Aiškios vertybės padeda išmintingai pasirinkti.

12. Jeigu įdomu, kiek jis uždirba, ar jis ketina vesti ir ar nori vaikų (o gal jų jau turi), nepulkite jo iškart apie tai klausinėti. Tai signalizuos apie jūsų emocinį badą.

13. Nesiskųskite apie buvusius mylimuosius. Tai elementari taisyklė, tačiau žmonės kone per kiekvieną pasimatymą daro šią klaidą. Jei jau ši tema iškyla, tikrai pakanka aptakių frazių „Mes pasukome į skirtingas puses“ ar „Buvome nesuderinami“.

14. Atkreipkite dėmesį, kaip jis restorane elgiasi su aptarnaujančiu personalu ir kiek palieka arbatpinigių. Tai apie jo charakterį pasakys daugiau nei jo santykis su pinigais.

15. Sigmundą Freudą palikite namuose. Jeigu pradėsite psichoanalizės paskaitą pernelyg anksti, netrukus galite pamatyti jo padus. Asmeninis tobulėjimas ir panašūs dalykai yra puiku, tačiau jam gali nerūpėti naujausi psichologinio įsitraukimo metodai ar nerimo intervencijos. Yra ir konfidencialių dalykų.

16. Prisiminkite, kad antrosios pusės neturite ne be priežasties. Vienoms tai reiškia būtinybę tobulėti kaip asmenybei, kitoms – šansą atsigauti ir pasveikti. Galima skųstis, kad draugai keliauja prie altoriaus arba raudoti, kad sulaukusi 45-erių esi ką tik išsiskyrusi. Tačiau galima ir džiaugtis tuo, kad kol kas esate viena. Kalba eina ne apie tobulumo vaikymąsi ar kartelės nuleidimą. Svarbiausia – surasti tau tinkantį žmogų.

Šaltinis: delfi.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.