3 patarimai, kaip susirasti draugų darbe
0 (0)

catherine-workbff

Šaltinis: blog.linkedin.com

Jei jums pavyko susikurti draugiškus santykius darbe – galite laikyti save laimingais žmonėmis. Socialinio tinklo LinkedIn specialistai atliko tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad lemiamas faktorius, skatinantis laimės jausmą darbe yra tas, jog turite draugų profesinės veiklos aplinkoje.

Atlikto tyrimo metu paaiškėjo, jog 46% apklausos dalyvių, dirbančių įvairiausiose srityse, yra laimingi savo darbe, nes turi draugų bendradarbių tarpe.

Tyrimo metu taip pat paaiškėjo, kad  kolektyve užsimezgę draugiški santykiai neapsiriboja vien bendravimu biure, bet persikelia ir į asmeninę erdvę. Žmonės atstovaujantys „trečiojo tūkstantmečio” kartą ( „millennials”, gimę 1980-2000 m.), kurių JAV yra apie 82 mln., jaučiasi labiau laimingesni, jei turi galimybę retsykiais praleisti laisvalaikį su savo vadovais. Trečdalis  „trečiojo tūkstantmečio” kartos atstovų, apie 28%, reguliariai siunčia trumpąsias tekstines žinutes savo vadovui ir laisvu nuo darbų metu, kai, palyginimui, iš vyresnės karos atstovų, taip vadinamųjų „kūdikių bumo” („baby boomers”, gimę 1946-1964 m.), kurių JAV yra apie 77 mln., tą daro tik 10%.

„Mes nesiūlome kasdien guostis savo darbdaviui išsakant visas bėdas ar rašinėti žinutes apie tai, jog ką tik įsigijote labai patinkančius naujus marškinėlius. Tiesiog norime pabrėžti tą faktą, kad dauguma darbuotojų daugiau nebenori apsiriboti vien tik darbiniais santykiais” – teigia kompanijos atstovė Catherine Fisher.

Ji pateikia tris patarimus, padėsiančius megzti gerus, sveikus darbo santykius su kolegom: 

1. Neverta apriboti bendravimo vien el. laiškais ir formaliais susitikimais. Pavyzdžiu, galima išeiti drauge pasivaikščioti bei kiek atsipalaidavus sykiu aptarti ir darbinius reikalus. Tuo metu sumažėja pašalinių trukdžių, o mąstymas tampa labiau kūrybingas.

2. Skirkite kasdien bent po kelias minutes tam, kad šnekteltumėte su kolegomis, parodykite dėmesį jų asmeniui. Paklauskite kaip sekasi, kas gero ir  naujo jų gyvenime.  Tai leis geriau pažinti jų būdą, interesus ir kurti labiau artimesnius santykius.

3. Sveikinkite, dalinkitės ir spauskite „Patinka”. Socialinių tinklų dėka aktyviau dalyvaukite kolegų gyvenime, tokiu būdų leisite jiems pajusti, kad jie jums rūpi ir yra įdomūs. Pasijusti svarbiais ir pripažintais yra puikus jausmas, ypač viešoje erdvėje.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.