30 DIENŲ IŠŠŪKIS: regėjimui stiprinti be akinių
0 (0)

Lietuvos sveikuolių sąjunga jau 5-verius metus rengia regėjimo gerinimo stovyklas, kuriose ir vaikai, ir suaugusieji gali stiprinti regėjimą natūraliais būdais, be akinių. Vadovaujantis amerikiečių oftalomologo V. H. Beitso metodu šimtams žmonių jau pavyko tai padaryti. Pasibaigus atostogoms, kai visi panirs į darbus ir mokslus, sveikuoliai kviečia jungtis prie 30 dienų regėjimo gerinimo iššūkio nuo rugsėjo 7 d. specialiai sukurtoje Facebook grupėje „30 dienų iššūkis“.

Iššūkio tikslas

„Dažnai žmonės galvoja, kad sutrikus regėjimui vienintelė išeitis yra akiniai, lęšiai arba operacijos, kad be šių priemonių daugiau nėra nieko, kas gali padėti matyti geriau. Tai netiesa. Yra priežastys, dėl ko sutrinka regėjimas, jas supratus tikrai galima sau padėti. Prieš užsidedant akinius aš siūlyčiau išbandyti viską, ką tik galima, nes mano praktikoje 85-90 proc. užsidėjusių akinius žmonių juos periodiškai stiprina. Tai tik įrodo, kad akiniai regėjimo negerina“, – sako Sigita Kriaučiūnienė, Lietuvos sveikuolių sąjungos viceprezidentė.
Gerai matyti pastangų nereikia

Nors pats V.H. Beitsas buvo gydytojas oftalmologas, metodas nėra susijęs su medicina ir gydymu. Tai būdas, leidžiantis saugiai susigrąžinti gero regėjimo įpročius, kurie dingo dėl įtempto gyvenimo būdo, tam tikrų modernios civilizacijos nuostatų ir elgsenos normų. Augantis kompiuterių, išmaniųjų telefonų naudojimas padeda vystytis neteisingiems regėjimo įpročiams, didėjančios apkrovos akims sukelia vis daugiau regėjimo sutrikimų.

„Kaip oras, kaip garsas, taip ir vaizdas, mūsų kūną pasiekia be jokių pastangų. Jokių pastangų gerai matyti nereikia. Bet kokios pastangos, noras, lūkesčiai matyti geriau sukelia įtampą, kuri neleidžia vaizdui pasiekti smegenų. Iššūkio metu išbandysime paprastas, tačiau labai efektyvias technikas, leidžiančias suprasti, kaip veikia regėjimas, kaip kinta jo aštrumas priklausomai nuo žmogaus galimybių atsipalaiduoti“ – teigia iššūkio iniciatorė, sertifikuota asociacijos Bates Method International lektorė S. Kriaučiūnienė.

Kas gali dalyvauti?

Iššūkis skirtas tiems, ką vargina trumparegystė, toliaregystė, senatviniai regėjimo sutrikimai, žvairumas, astigmatizmas, ambliopija. Specialiai iššūkiams sukurtoje grupėje kiekvieną dieną bus teikiama aktuali informacija kaip pagerinti regėjimą be akinių, lęšių ar operacijų, dalijamasi kitų žmonių patirtimis, įžvalgomis. Tikimasi, kad tai paskatins iššūkio dalyvius pirmiausiai imtis priemonių padėti sau patiems, o akinius ir kitas korekcines priemones palikti neišvengiamai būtinybei.

www.sveikuoliai.lt informacija

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.