365 DAO: įžvalgos kasdienai
0 (0)

da

Deng Ming-Dao „365 DAO: įžvalgos kasdienai”
Išleido: Trigrama

Šią knygą: Galite įsigyti pas mus!

Rugpjūčiui atkeliavus į kiemą dažnas kuris susimąstome apie artėjančius darbus, naujas pradžias, naujus mokslo metus, planus. Mūsų mintys taip pat įgauna gilesnes prasmes, atspalvius, kaip ir apsunkę medžiai, primenantys – greitai ruduo. Tokie kasdieniai žingsniai nesibaigiančiame rate, dažnai priverčia iškelti ne vieną egzistencinį klausimą.

Savęs paieškomis susidomėjusius kviečiame į rankas paimti Deng Ming-Dao knygą „365 Dao: įžvalgos kasdienai„. Autorius tiki, kad kiekvienas žmogus vienaip ar kitaip yra atviras naujoms idėjoms ir pokyčiams savo gyvenime, tereikia tik išsiugdyti vidines savybes,  atskleisti patirtį, kuri glūdi mumyse dar nuo prosenelių laikų.

Knyga leis pažvelgti į kasdienį gyvenimą naujai, pasitelkus universalius Dao principus. 365 pamokymai kiekvienai dienai pateikiami paprasta ir aiškia kalba, taip, kad kiekvienas galėtų juos pritaikyti sau.

Leisdamiesi ko nors tyrinėti į kitus kraštus, daoistai pirmiausia pagalvotų, ar jau pakankamai pažįsta patys save. Jų įsitikinimu, išorinis pasaulis gali būti tinkamai pažintas tik remiantis savo vidine įžvalga. Tad pirmiausia jie stengiasi gerai pažinti save, o tik paskui kitus.

Knygoje esančios įžvalgos susietos su metų laikų kaita, pabaigoje pateiktas 365 temų sąrašas padės surasti mintis aktualia tema.

Jei pasiilgote harmonijos su savimi, ramybės pojūčio, paprastumo – ši knyga jums.

Kelios knygos ištraukos:

„Tikroji rimtis ateina savaime, vienumos akimirkomis, kai leidžiame nutilti savo protui. Kaip vanduo siekia nusistovėti savo lygyje, taip ir sąmonė veržiasi link šventumo. Drumzlinas vanduo taps skaidrus, jei leisime jam nusistovėti. Nuskaidrės ir sąmonė, jei leisime jai nurimti. „

„… tikrasis darbas susideda perpus iš pastangų ir iš žinojimo, kada leisti veiksmui vykti savaime.”

„Kad ir kokia būtų nepakenčiama padėtis, ji pasikeis. Ji negali tęstis amžinai. Net ir didžiausiam miško gaisrui lemta nuslopti; audringiausiai jūrai – nurimti. natūrali įvykių eiga, kol nusistovi, visada svyruoja tarp priešybių, ir tas grįžimo prie pusiausvyros procesas yra gijimo esmė.”

„Planetos sukasi aplink saulę.
Pavidalai sukasi sąmonėje.

„Meditacija
Sėdėkite ramiai ir nutraukite įprastinę veiklą.
Semkitės energijos iš žemės.
Įsileiskite galių iš dangaus.
Pasirūpinkite sėkla viduje;
Tegul randasi tyros švieos žiedas.
Leiskite spindėjimui atverti viršugalvį:
Dieviškoji šviesa ims lietis vidun.
Minčių nėra, protas tylis,
Šviesa skverbiasi į visą jūsų kūną”

Vaisingų savęs paieškų!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. zuzis parašė:

    Skaitykite! Ne iškart viską, o palengva. Gali būti kad teks grįžti vėl perskaityti. Nebijokite. Skaitykite 2, 3, 100 kartų , bet suprasite „vienišųjų taku” einančius žmones. Gal ir patys bandysite juo eiti?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.