4 būdai išsiaiškinti ar esate su tinkamu žmogumi
0 (0)

poros-santykiai

Ankstyvosiose santykių stadijose (ir ne tik) tiek vyrai, tiek ir moterys užduoda sau vieną klausimą: ar tikrai draugauju su sau tinkamu žmogumi? Ar įmanoma apskritai tai žinoti, kol santykiai dar pakankamai neįsisiūbavo?

Sertifikuota santykių ekspertė ir populiarios psichologinės knygos „Stop Being Lonely: Three Simple Steps to Developing Close Friendships and Deep Relationships“ autorė Kira Asatryan tikina, kad sužinoti tikrai įmanoma.

„Visos poros, kurios nori susituokti, turi vieną bendrą bruožą – aukštą pasitenkinimo santykiais lygį. Pasitenkinimas, aiškinant pačiais paprasčiausiais terminais, reiškia, kad abi poros pusės iš santykių gauna tai, ko jiems reikia“, – portalui „Psychology Today“ pasakojo K. Asatryan.

Tad kaipgi pasitenkinimas santykiais gali padėti suprasti, kad tikrai esate su jums tinkamu žmogumi? Psichologė pataria išbandyti keturis būdus, kurie ir padės tai suprasti:

1. Įsivertinkite, kiek esate patenkinti savo santykiais. Kad būtų lengviau, psichologė pataria santykius išskaidyti į atskirus aspektus ir kiekvieną iš jų įvertinti atskirai. Tad pagalvokite, kiek esate patenkinti seksu, finansais ir jų valdymu jūsų poroje, kiek esate patenkinti emociniu intymumu, bendravimu ir pan.? Jei daugelį šių aspektų įvertinsite gerai arba puikiai, galite džiaugtis, kad draugaujate su jums tinkančiu žmogumi, o jeigu ne – nenusiminkite, yra būdų tai ištaisyti…

2. Paklauskite savęs: ar bet kuriuose ankstesniuose santykiuose jautėte didesnį pasitenkinimą nei dabar? Jei atsakymas bus teigiamas, tarkime, ankstesniuose santykiuose sugebėdavote labiau save išreikšti, tuomet pakalbėkite su savo partneriu ir išsakykite šiuos savo nuogąstavimus. Vien tik mąstymas apie šią problemą, jos neaptariant su savo antrąja puse, gali tapti toksiškas dabartiniams santykiams.

3. Ar žinote, ko trūksta iki to, kad jaustumėte didesnį pasitenkinimą? Jei žinote konkrečius dalykus, kurių jums trūksta, įvardykite juos iš pradžių sau, o paskui – ir savo antrajai pusei. Būtent taip savo santykiams padėsite tobulėti ir judėti į priekį.

4. Apsvarstykite, ar tikrai ne jums reikėtų keistis? Jei jaučiate nuolatinį nepasitenkinimą savo santykiais, tačiau negalite įvardyti nė vienos to konkrečios priežasties, gali būti, kad tiesiog nežinote, ko iš santykių jums apskritai reikia. O kad tai sužinotumėte, visų pirma teks gerokai pasigilinti į save ir pokyčius pradėti būtent nuo savęs.

Parengė Ji24.lt
Iliustracija: Nad Renrel

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.