4 įspėjamieji ženklai, kad poros santykiai gali žlugti
0 (0)

poros-santykiai

Į santykius įsisuko nuobodulys? Buvimas kartu nebedžiugina? Gal jums tiesiog reikia atostogų ir viskas susitvarkys, o gal tai jau pirmieji santykių žlugimo požymiai. Psichologas Johnas Gottmanas turi 30 metų darbo su poromis patirties, rašoma lifehacker.com.

Jis išskyrė keturis požymius, rodančius, kad santykiams gresia žlugimas. Taigi keturi apokalipsės pranašai:

1. Kritika. Ne konstruktyvi kritika, o žmogaus charakterio, interesų puolimas. J. Gottmano teigimu, tai tokie atvejai, kai žmogus diagnozuoja partnerio asmenybės trūkumus ir netgi nori sulaukti už tai dėkingumo.

2. Gynyba. Kai vienas įsijaučia į nekaltos aukos vaidmenį.

3. Panieka. Didžiausias pranašas, kad santykiai pasmerkti žlugti – panieka. Vienas prisiima sau viršesniojo rolę (jaučiasi protingesnis, tvarkingesnis ir pan.) ir žvelgia į partnerį iš aukšto. Jei partneris jums ginčijantis taiso jūsų kalbą, tai iš tiesų raudona vėliava.

4. Akmens siena. Kai partneris atsiriboja nuo kito, tarsi jis neegzistuotų. Visos poros kartais pasipyksta, tačiau kai kurios sugeba tai išspręsti gražiai, su pagarba vienas kitam. Visi šie išvardyti požymiai nereiškia, kad jūsų santykiai jau pasmerkti, tai tik rodo, kad jūs turėtumėte labiau pasistengti vienas dėl kito ir santykių išsaugojimo.

Parengė delfi.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.