5 būdai dirbti mažiau ir padaryti daugiau
0 (0)

darbas

Valandų per parą visi turi tiek pat, tačiau vieni kažkodėl padaro daugiau nei kiti. Klausimas tik, kas gi tai lemia – galbūt jie dirba daugiau? O gal tai daro gudriau?

Tiesa ta, kad produktyvumas priklauso ir nuo pastangų, ir nuo darbo našumo. Kadangi dirbti sunkiau ir daugiau yra lengviau, retas kuris pamėgina dirbti gudriau. Laimei, Entrepreneur.com turi puikių patarimų verslininkams ir vadovams. Šie patarimai padės jums nuveikti daugiau, išmokus dirbti protingai.

1. Užsakomieji darbuotojai

Apgalvokite, kokios užduotys jūsų darbe atima jums itin daug laiko, tačiau nereikalauja ypatingų gebėjimų. Apsvarstykite galimybę pasamdyti darbuotojus iš šalies, kurie šias užduotis galėtų atlikti. Techninių užduočių atlikimo įkainiai nėra dideli, o jūsų dienotvarkėje atsiras kur kas daugiau laiko, kurį galėsite skirti pačioms svarbiausioms užduotims.

2. Delegavimas

Jei dirbate kartu su komanda, deleguokite užduotis jiems. Nuspręskite, kas jums svarbiausia, o visa kita paskirstykite savo darbuotojams. Užduotis komandai parinkite pagal jų gebėjimus ir galimybes, kad šie jas atliktų kiek įmanoma greičiau ir efektyviau.

3. Dėmesio koncentravimas į užduotį

Sutelkite dėmesį į vieną užduotį ir padarysite daugiau. Bandydami atlikti kelis darbus vienu metu sugaištate daugiau laiko. Taigi, vienas darbas vienu metu ir visas jūsų dėmesys jam. Geriausia kiekvienai dienai turėti po vieną svarbų tikslą ar užduotį ir susitelkti tik į ją.

4. Pertraukos

Kartais gali apimti noras dirbti, dirbti ir dirbti. Be jokių pertraukų ir atokvėpio. Deja, taip elgdamiesi padarysite mažiau nei leisdami sau retkarčiais atsikvėpti ir atsitraukti nuo darbų. Jūsų darbotvarkėje privalo būti numatytos pertraukos, kurių metu galėsite pailsėti ir po to vėl su naują jėga grįžti prie darbo.

5. Supaprastinimas

Paieškokite, kokius darbus galite optimizuoti ar supaprastinti, kad jūsų dienotvarkėje atsirastų daugiau laiko svarbiausiems projektams. Pavyzdžiui, galbūt rečiau darykite komandos susirinkimus, paštą tikrinkite tik ryte ir vakare. Raskite tai, kad nebūtina ar atima iš jūsų laiką, kurį galėtumėte skirti darbams, ir ieškokite būdų, kaip tai išspręsti.

Parengė alfa.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.