5 klausimai kuriuos privalote užduoti savo darbdaviui
0 (0)

ieskau-darbo

Prieš kiekvieną darbo pokalbį kruopščiai ruošiamasi atsakyti į visus darbdavio klausimus apie save: pradedant išsilavinimu, darbo patirtimi ir baigiant laisvalaikio veiklomis ar penkmečio planais. Tačiau neretai pamirštama, kad klausimų gali, o gal net privalo turėti ir pats kandidatas! Tinkamas ir tinkamu metu paklaustas klausimas ne tik padės išsiskirti iš kitų kandidatų, tačiau parodys, kad esate motyvuota ir nestandartiškai mąstanti asmenybė. Patarimais, ko būtina paklausti darbdavio interviu metu dalinasi Inc. Magazine autorius ir redaktorius Jeffas Hadenas.

1. Kokių mano pasiekimų tikitės per artimiausias 60 ar 90 dienų?

Šis klausimas atskleidžia kandidato norą ir poreikį kuo greičiau įsilieti į organizaciją, suvokti jos veiklos procesus ir tapti naudinga sudedamąja dalimi. Atsakymas atskleis ir kokiu būdu bus vertinami potencialaus darbuotojo pasiekimai, todėl jam lengviau iš anksto išsikelti ir apsvarstyti asmeninius bei profesinius tikslus toje įmonėje.

2. Kas šioje organizacijoje nulemia palankesnius rezultatus?

Kiekvienas būsimasis darbuotojas turi suvokti įmonės veiklos esmę ir pagrindinius jos sėkmės „varikliukus“, tam, kad galėtų tapti neatsiejama augimo ir tobulėjimo dalimi. Tuo pat metu perteikiamos ir kertinės organizacijos vertybės, parodoma, ką ji laiko vertingiausiais ištekliais, kam skiria daugiausiai dėmesio: darbuotojams, technologijoms, klientų, partnerių santykių vystymui, o gal jie patys dar to nesuvokia ir tu būsi tas nepamainomas idėjų generatorius?

3. Kokios yra bendros geriausių organizacijos darbuotojų savybės?

Žinoma, visi nori atsakingų, darbščių, sąžiningų ir lojalių darbuotojų, tačiau kiekvienoje įmonėje kertinės savybės, kurios yra vertinamos labiausiai – gali skirtis. Tai pirmiausia kandidatui parodys ar jis tinkamas organizacijai pagal jo asmeninius sugebėjimus ir įsitikinimus. Atsakymas parodys ir sėkmės „kainą“: aktyvus bendravimas su klientais, kelionės ar ilgesnės darbo valandos, o tai padės kandidatui tinkamai įvertinti savo norus ir galimybes atsidurti tarp geriausiųjų įmonės darbuotojų.

4. Įmonės darbuotojai veikia laisvalaikiu?

Tai, kad domimasi ne tik darbuotojų atliekamomis funkcijomis, bet ir laisvalaikiu, parodo, jog įmonėje priimtina su kolegomis bendrauti ne tik darbo metu, vykdomos bendravimo iniciatyvos, organizuojami šventiniai vakarėliai ar kiti renginiai. Darbo vieta, iš kurios nenorima išbėgti vos pasibaigus darbo valandoms – didelis privalumas abiems pusėms!

5. Kaip organizacija planuoja įveikti…

Kiekviena įmonė susiduria su didesniais ar mažesniais iššūkiais: nauji konkurentai, rinkos tendencijų pokyčiai, kaštų augimas ir panašios grėsmės, todėl būsimajam darbuotojui svarbu žinoti, kad organizacija yra pasirengusi įveikti visus nesklandumus, o žodžiai „nuleisti rankas“ – išbraukiami iš vartojamų sąvokų žodyno!
..
Tad nebijokite užduoti ne tik standartinius klausimus, bet ir tai, kas jums iš tiesų rūpi!

Šaltinis: firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.