5 paprasti būdai, kaip išsaugoti darnius santykius
0 (0)

tortas

Foto: Annie Spratt

Yra dalykai, kurių išvengti beveik neįmanoma, ir dėl to reikia dirbti papildomai. Vienas jų – kai partneris tampa įprastu gyvenimo reiškiniu: pamirštama stengtis, rodyti dėmesį ar pasakyti mielesnį žodį. Tai yra normalu, tačiau svarbiausia – šį reiškinį suvokti ir suprasti, jog santykiuose reikia dirbti nuolat, nepaisant to, kiek jau laiko esate kartu. Paklauskite savęs, kada paskutinį kartą nustebinote mylimąjį ar pasakėte „Tu man esi brangus“? Jeigu negalite įvardinti, nes tai buvo seniai, verta susimąstyti apie jūsų ryšio puoselėjimą. Moterims patinka dovanos, bet kada pati moteris susimąstė, jog svarbi santykių dalis yra dovanos vyrams? Idėjos, kurias pateikiame padės dažniau prisiminti antrąją pusę ir neleisti atvėsti santykiams.

1. Staigmenos

Netapatinkite staigmenos vien su dovanomis. Jūsų partnerį nustebinti gali netikėta žinutė ar laiškelis ant šaldytuvo su mielu turiniu („Pasiilgau tavęs“, „Bučiuoju“, „Gražios ir sėkmingos dienos“, „Žinau, jog per susitikimą pasirodysi puikiai“ ir pan.). Staigmena gali būti ir pakvietimas į pasimatymą – juk seniai tokiame buvote, tiesa? Pagalvokite ir apie buitį – gal yra darbų, kuriuos įprastai daro vyras, bet tai galite padaryti ir pati? Jam bus labai malonu, jeigu jūs tai padarysite už jį ir taip parodysite dėmesį bei rūpestį.

2. Dovanos (vyrams ir moterims)

Svarbiausia dovanos taisyklė – netikėtumas. Tai turi būti nesusiję su jokia švente. Tai turi būti dovana, simbolizuojanti rūpestį, dėmesį ir partnerio norų klausymąsi. Jau buvome užsiminę, jog dovanos patinka abiejų lyčių atstovams ir svarbi santykių dalis yra dovanos vyrams. Idėjos dovanai gali būti pačios įvairiausios, tačiau vyrams labiausiai patinka naudingos dovanos. Vyrams tai labai labai patinka! Jūsų partneris turbūt nesureikšmins mielo smulkaus niekučio, bet kaip bus malonu, jeigu jo mylimoji pagalvos apie įrankių dėžę ar pasibaigusį automobilio langų skystį? Taip, jis tai tikrai gali pats įsigyti, bet juk malonu žinoti, jog jo moteris pasirūpino tuo už jį?

Moterims, atvirkščiai nei vyrams, rečiau reikia praktinių daiktų, nes jos labiau vertina simbolines dovanas. Na ir papuošalus, žinoma… Tad gėlių puokštė, gardi vakarienė ar įrėminta judviejų nuotrauka privers ją pasipuošti šypsena ilgam laikui.

3. Viena diena per savaitę – tik jums

Labai retai randama laiko tik sau – be draugų, artimųjų, vaikų. Todėl tą laiką reikia susikurti patiems – pasirinkite vieną dieną per savaitę (blogiausiu atveju – vieną dieną per dvi savaites) ir būkite tik dviese. Svarbiausia taisyklė – stenkitės kas kartą išmėginti vis kažką naujo ir tik retsykiais tai, ką jau mėginote ir jums patiko. Vis kitas restoranas, vis kitas parkas pasivaikščiojimui ar vis kitokia išvyka – įvairovė padės pamatyti partnerį vis kitokioje situacijoje ir pažinti jį dar labiau.

4. Pokalbiai

Jūs turbūt daug kalbate – apie darbą, vaikus, rūpesčius ir buitį. Tačiau kiek skiriate laiko pokalbiams apie tai, kas neramina santykiuose, kas įžeidė, o kas atvirkščiai – maloniai nuteikė. Ko trūksta, o dėl ko džiaugiatės, kokius minusus reikia paversti pliusais? Tai ypatingai svarbi santykių dalis, kurią reikia nuolat praktikuoti.

Tai darant, jokiais būdais nepulkite antrosios pusės, nekaltinkite dėl klaidų – ramiai papasakokite situaciją ir pasidalinkite, kaip tai jus paveikė, kokius jausmus sukėlė. Kas kartą būtinai paminėkite, kas jums patinka partneryje: charakterio savybės, elgesys ir pan.

5. Flirtuokite

Santykių pradžioje flirtuojama daug, tačiau tai ima blėsti. Pakeiskite tai! Flirtas paįvairina santykius, sukuria intrigą, parodo valiūkišką dėmesį ir signalizuoja, jog antroji pusė vis dar jūsų geidžia.

Parengė „Gera dovana“
Pagal užsienio ir Lietuvos spaudą

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.