5 patarimai, padėsiantys siekti kitų metų tikslų
0 (0)

Artėjantys Naujieji metai priverčia jaustis taip, lyg atverstume naują gyvenimo lapą: pasižadame būti geresni, užsibrėžiame ilgalaikius tikslus ir šventai tikime, kad kitų metų išvakarėse, keldami šampano taurę, galėsime pasakyti „taip, įvykdžiau!“. Bet ar viskas tikrai taip lengva, kaip atrodo iš pirmojo žvilgsnio? Daugelis iš mūsų susiduria su nemažais sunkumais bandant įgyvendinti visą tuziną užsibrėžtų tikslų. Patariame, kaip problemas sumažinti iki minimumo.

tikslai

1. Užuot siekdami 10-ties tikslų, užsibrėžkite vieną ir itin konkretų. Tikslas turi būti realistiškas ir, be abejo, pasiekiamas. „152. Numesti svorio“ – nėra konkretus tikslas, verčiau pasižadėkite sau atsikratyti 5 kilogramų per fiksuotą laiką, pavyzdžiui, 3 mėnesius.

2. Į priekį judėkite mažais žingsneliais. Daugelis žmonių nustoja siekę tikslo dėl vienos paprastos priežasties – jie nori greito rezultato, kurį pasiekti yra ne tik be galo sunku, bet ir daug jėgų reikalaujantis darbas.

3. Kad tikslo siekti būtų paprasčiau, susiraskite bendramintį, judantį ta pačia linkme. Arba paprašykite draugo, kad šis stebėtų jūsų progresą – kiekvieną mėnesį jam atsiskaitykite dėl nuveiktų darbų.

4. Džiaukitės net ir mažais pasiekimais. Atšvęskite pasiekę pusiaukelę – juk džiaugtis galima ne tik įgyvendinus tikslą.

5. Susitelkite į dabartį. Ką galėtumėte padaryti dabar pat, kad padėtumėte sau judėti link išsvajoto tikslo?

Šaltinis:
lrytas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.