50 patarimų tobuliems santykiams (I)
0 (0)

tobuli-santykiai

Nuolat jaudinatės, jog jūsų santykiai prastėja? Pats laikas imtis iniciatyvos. Dažnai verkšlename, jog antroji pusė mums neduoda to, ko norėtume, tačiau reikėtų paklausti savęs, ar iš tiesų duodame jai tai, ko ji nori. Pradėkite keisti santykius jau šiandien ir per dvi savaites galėsite džiaugtis atgaivinta meile!

1. Atneškite pusryčius į lovą arba pakvieskite antrąją pusę prie romantiško pusryčių stalo.

2. Parašykite ranka padėkos raštelį už kokį nors atliktą malonų darbą ir įdėkite jį į antrosios pusės piniginę, priklijuokite prie kompiuterio ar vonioje ant veidrodžio.

3. Parašykite žinutę, elektroninį laišką ar trumpą laiškelį ranka ir paminėkite antrajai pusei, ką joje vertinate.

4. Įspareigokite atlikti kažką, ko nori antroji pusė. Pažadas turi būti realus ir įgyvendinamas.

5. Įgyvendinkite įsipareigojimus ar bent jau padarykite viską, kas jūsų galiose, kad juos atliktumėte.

6. Nežadėkite to, ko neištęsėsite. Būkite nuoširdūsi ir laikykitės duoto žodžio, juk žmogus yra vertas tiek, kiek vertas jo žodis.

7. Išjunkite televizorių ir tiesiog pasikalbėkite.

8. Atnaujinkite bendravimo stilių. Galbūt nustokite širsti dėl kiekvienos smulkmenos, pasistenkite bent savaitę nekelti balso, būkite mandagesni, švlenesni ar duokite sau žodį savaitę nesiaiškinti santykių ir nesikivirčyti.

9. Kalbėkitės apie tai, ko abu norite santykiuose. Komunikaciją pradėkite ne nuo to, ko noriu aš, o nuo to, ko nori antroji pusė.

10. Raskite užsiėmimą, kuriuo norėtumėte užsiimti abu ir atlikite tai.

11. Dažniau pramogaukite kartu ar užsiimkite kažkuo, kas jums svarbu. Kartu tvarkykitės, keliaukite, eikite pavakarieniauti.

12. Kartu apsilankykite turguje, nusipirkite vaisių, daržovių, lašinukų ar kažko, kas jums patinka. Galite nuvykti ir į sendaikčių turgų tiesiog pasižvalgyti.

13. Eikite kartu apsipirkti. Nusipirkite naujas užuolaidas, vazoninę gėlę, stalo žaidimą ar kompaktinį diską.

14. Organizuokite vakarienę ar pietus su draugais.

15. Kartu nuvykite į gamtą. Galite susiorganizuoti pikniką parke, pasivaikščiojimą po mišką ar tiesiog pasivaikščiokite po savo rajoną. Galite tiesiog suvalgyti ledų.

16. Kažkur važiuokite kartu. Aplankykite vietinius monumentus ar tiesiog pasivažinėkite apylinkėse. Galite įsijungti mėgiamos muzikos.

17. Atlikite žiūrėjimo konkursą. Pabandykite parungtyniauti, kas ilgiau nenuleis akių ir neužsimerks. Akių kontaktas labai svarbus santykiuose, taip pat tai bus labai juokinga.

18. Papramogaukite kartu tose vietose, ko seniai nedarėte – nuvykite į kartingus, pažaiskite baulingo, biliardo ar tiesiog apsilankykite kavinukėje, kur turėjote pirmąjį pasimatymą.

19. Kasdien skirkite bent 10 minučių pašnekesiams be papildomų trigdžių – televizoriaus, kompiuterio, telefono, muzikos.

20. Būkite spontaniški ir energingi. Net jei esate pavargę po sunkios darbo dienos, pasiūlykite antrajai pusei nuveikti kažką smagaus.

21. Skirkite šiek tiek laiko santykių gerinimui – perskaitykite įdomų straipsnį, knygą, nuvykite į kursus ar tiesiog skirkite laiko apsikabinimams, geram filmui ar net aistringam seksui.

22. Mokykitės iš santykių meistrų. Nors vyrai neretai nenoriai priima patarimus apie santykius ir mano, jog domėtis tuo yra kvaila, tačiau galite rinktis ir verslo lyderių mokymus. Principas – tas pats – tobulėti yra niekada nevėlu. Būtina stengtis.

23. Pasidomėkite gerbiamų asmenybių biografija. Visada norime būti panašūs į tuos, kurie mums patinka.

24. Paskaitykite vienas kitam garsiai patinkančią knygą, dominančias žinias naujienų portale ar laikraštyje. Padiskutuokite apie tai, ką perskaitėte.

25. Pirma pasirūpinkite santykiais, o po to darbu, buitimi. Jei jus erzina neplauti indai, net jei vaikai vis dar neparuošė namų darbų, pabandykite dvi savaites ignoruoti smulkmenas, neplauti indai ar neplautas automobilis niekur nepabėgs. Parodykite antrajai pusei, jog ji jums svarbesnė nei bet kas kitas.

26. Nupirkite antrajai pusei mažą dovanėlę. Nelaukite, jog antra pusė taip pat kaip ir jūs iš karto puls keistis. Tiesiog parodykite kitam, kad jis / ji jums rūpi.

27. Bent kartą per mėnesį pabendraukite su draugais, net jei gyvenate toliau nuo jų.

28. Pasistenkite praleisti mažiau laiko prie komiuterio ar televizoriaus.

29. Ribokite bendravimą su tais draugais, kurie atima iš jūsų ir jūsų antrosios pusės daug laiko.

30. Pamirškite kvailus pasiteisinimus, nemeluokite, būkite nuoširdūs.

31. Nekritikuokite vienas kito. Verčiau rinkitės palaikančius, paskatinančius žodžius.

32. Kartais tiesiog išjunkite telefoną ir skirkite dėmesį antrajai pusei.

33. NIEKADA nebūkite kritiški ar pikti rašydami sms žinutę ar elektroninį laišką!

34. Bent šias dvi savaites dažniau sakykite „TAIP“ antrosios pusės pasiūlymams.

35. Tačiau išmokite paskayti „NE“ paisydami savo prioritetų. Jei visada darote tik tai, ko prašo antroji pusė laiku neatlikdami savo darbų – laikas ją sustabdyti. Aišku, mandagiai!

36. Išmokykite vienas kitą atlikti kažkokį darbą, ko nedarėte iki šiol – galbūt naudotis rūbų skalbykle ar įjungti namų kiną.

37. Pasportuokite kartu. Jei daug fiziškai judėti jums sunku – tiesiog išeikite pasivaikščioti.

38. Užsibrėžkite kažkokius tikslus gyvenime ir pažadėkite vienas kitam juos įgyvendinti.

39. Palaikykite vienas kitą dėl norų / svajonių.

40. Susiraskite kartu naują hobį.

41. Niekada nevalgykite vieni!

42. Nusifotografuokite kartu arba atsispausdinkite seniai kompiuteryje esančias nuotraukas. Laikas atsinaujinti foto albumą!

43. Prašykite pagalbos vienas kito užuot niurzgėję, jog antra pusė nesupranta, kaip jums sunku.

44. Atvirai pasipasakokite apie savo įsitikinimus ir norus.

45. Turite skirtingas nuomones? Paaiškinkite gražiai vienas kitam, kodėl.

46. Apibrėžkite savo maralės normas ir jų laikykitės.

47. Pasidalinkite savo emocijomis, mintimis iš širdies gelmių.

48. Priimkite iššūkius, net jei jie atrodo sudėtingi. Juk tai darote vardan vienas kito!

49. Pagalvokite apie tai, kur galėtumėte santykiuose būti geresni ir atsikratykite kažkokio blogo bendravimo įpročio – rėkti, nekalbėti, trankyti durimis ir pan.

50. Padarykite prisiminimų vakarą, papasakokite vienas kitam įspūdžius apie tai, kai susipažinote. Priminkite vienas kitam, dėl ko rinkotės savo antrąją pusę, kokios savybės labiausiai žavėjo. Kalbėkite tik pozityviai.

Antra dalis, dar 50 patarimų>>

Šaltinis: balsas.lt

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.