55 proc. tėvų skaitytų asmenines vaikų žinutes socialiniuose tinkluose
0 (0)

Neretai kalbama apie socialinių tinklų žalą vaikams ir paaugliams, tačiau pasirodo, kad jie gali būti naudingi tėvams. Daugiau nei pusė jų mano, jog šiuolaikinės medijos jiems padeda papildomai stebėti savo atžalas, rodo Mičigano universiteto Vaikų ligoninės atliktos nacionalinės apklausos rezultatai.

Tyrime buvo apklausti tėvai, auginantys 9-12 metų paauglius, kuriems vis dar reikia priežiūros, tačiau ir daugiau laivės bei atsakomybių.

Tyrėjai apklausos dalyvių klausė, ką jie darytų tokioje hipotetinėje situacijoje – jei jų vaiką į vakarėlį namuose pasikviestų bendraklasis, kurio tėvų jie nepažinotų.

Didžioji tėvų dalis teigė, kad iš pradžių mėgintų susisiekti su suaugusiaisiais. Tačiau net 55 proc. apklausos dalyvių sakė, jog prieš duodami sutikimą vaikui dalyvauti šventėje, apie ją bandytų dar daugiau sužinoti perskaitydami jo žinutes socialiniuose tinkluose.

Be to, 39 proc. apklausoje dalyvavusių tėvų prisipažino, kad net ir išleidę jaunuolį į vakarėlį, sektų jo telefoną ir nuolatos tikrintų buvimo vietą.

Apklausos ataskaitoje teigiama, jog išmaniąsias technologijas savo vaikų stebėjimui mamos rinktųsi dažniau nei tėvai.

Paprašyti save palyginti su kitais tėvais, 46 proc. respondentų teigė manantys, kad savo vaikus auklėja griežčiau. Tik 9 proc. apklaustų tėvų save įvertino kaip nuolaidžius.

Vis tik daugiau nei du trečdaliai, 68 proc., apklausoje dalyvavusių tėvų sutiko, kad vaikams būtina suteikti laisvę suklysti ir taip įgyti savarankiškumo.

Į tendenciją, kad vis daugiau tėvų nori ne tik stebėti, ką jų atžalos veikia internete, bet ir turėti galimybę kontroliuoti jų išlaidas, atsižvelgė ir technologijų lyderė „Tele2″, kuri į savo savitarnos programėlę įdiegė papildomų funkcijų tėvams.

„Stebime tendencijas ir vartotojų poreikius Lietuvoje, o pagal tai nuolatos tobuliname ir jiems teikiamas paslaugas”, – sakė Petras Masiulis, „Tele2″ generalinis direktorius.

Programėlė skirta ne paties vaiko, o jo numerio naudojimo statistikos stebėjimui ir išlaidų valdymui. Dabar tėvai gali sužinoti, kiek skirtingu metu buvo išnaudota interneto duomenų, išsiųsta SMS žinučių, prakalbėta minučių ir kaip keitėsi mėnesio sąskaitų dydis.

Mičigano universiteto Vaikų ligoninės atliktoje apklausoje dalyvavo atsitiktinai parinkti 717 tėvų, kurių bent vienas vaikas buvo 9-12 metų amžiaus. Tyrimas buvo atliktas 2017 m. lapkričio mėnesį.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.