6 įdomūs faktai apie meilę
0 (0)

5413742949_711f257104_o

Ar žinojote, kad meilė – ne tik graži, bet ir naudinga sveikatai? Jūsų dėmesiui – 6 faktai apie meilę, kurių greičiausiai nežinojote, rašoma thehealthsite.com.

1. Mokslininkų teigimu, yra penkios meilės stadijos: jaudulio stadija, kūrimas, asimiliacija, nuoširdumas ir stabilumas. Pirma stadija stiprina libido, tuo laiku neretai žmonės pamiršta pavalgyti. Antroje stadijoje organizmas gamina neurochemines medžiagas, taigi jaučiamas malonus jaudulys. Atėjus trečiai stadijai keliamas klausimas – prasmingi santykiai ar ne. Ketvirtoje stadijoje pirmą kartą padidėja streso lygis. Pasiekus penktą stadiją padidėja pasitikėjimas, intymumas – santykiai tampa stabilūs.

2. Meilė iš tiesų aptemdo protą – įsimylėjusiems žmonėms sunkiau susikaupti, atlikti užduotis, kurioms reikalingas dėmesys, rodo tyrimai.

3. Iš meilės galima ir sustorėti. „UKMedix.com“ atliktas tyrimas parodė – moters proto būsena gali turėti įtakos jos svoriui, taigi įsimylėjusios moterys dažniausiai pastorėja. Tyrimo duomenimis, pirmais naujų santykių metais moteris sustorėja apie 3,2 kg.

4. Įsimylėjimą gali paskatinti foninė muzika. Japonijoje atliktas tyrimas parodė – švelni, lėta muzika veikia žmones, jie darosi žavesni, labiau stengiasi padaryti įspūdį. Japonų mokslininkų teigimu, poveikis būtų stipresnis, jei žmonės patys pasirinktų muziką. Taigi jei planuojate pasipiršti, pasirinkite tinkamą muziką.

5. Pažvelgusi į akis, suprasite, ar jis tikrai jus myli. Čikagos universiteto mokslininkai išsiaiškino – jei asmuo laikomas potencialiu partneriu, pasikeičia žiūrinčio į jį akių žvilgsnis. Jei kyla seksualinis troškimas, daugiau žiūrima į žmogaus kūną. Žmogus įvertinamas greičiau nei per pusę sekundės. Na o stebint, kur žiūri vyras, galima suprasti, ar jis įsimylėjęs, ar tik apimtas aistros.

6. Seksualinį elgesį lemia hormonai. Mokslininkai ištyrė, kad yra į oksitociną reaguojančios smegenų ląstelės, kurio atsakingos už svarbų moterų seksualinio susidomėjimo vyrais aspektą. Oksitocinas vadinamas meilės hormonu, nes jis daro įtakos socialiniam elgesiui, kaip antai, motiniškam rūpinimuisi ir poros tarpusavio ryšiui. Tyrimas parodė – jei sutrinka šio hormono gamyba, moteris praranda susidomėjimą partneriu.

Parengė delfi.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.