7 dalykai, kurių jūsų žmonai reikia, bet ji nesako
0 (0)

Retro couple --- Image by © David Sutherland/Corbis

Yra keletas dalykų, kurių žmonai iš tikrųjų reikia, kad ji jaustųsi patenkinta savo santuoka. Šeimos psichologai ir santykių ekspertai dalijasi savo patirtimi, ko moterys dažniausiai nori iš savo sutuoktinių, rašo huffingtonpost.com.

Štai apie ką svajoja žmonos:

1. Moteris nori sutuoktinio, kuris supranta jos norus ir poreikius

Supratimas yra ne šiaip sau svarbios sukakties datos prisiminimas ar gėlių puokštė be progos. Santykių ekspertė ir rašytoja Heather Gray įsitikinusi, kad šis supratimas apima kur kas daugiau.

„Kai vyras pastebi, kad ji visada iš vakaro prieš eidama į lovą susipakuoja pietus kitai dienai ir juos supakuoja už ją – tai yra supratimas. Jeigu trečiadieniais darbe vyksta susirinkimai ir jos viršininkas prieš ją nusiteikęs, vyras paklausia jos grįžusios kaip sekėsi dar prieš tai, kai ji pati tai ima pasakoti – tai yra supratimas, – aiškina H. Gray. – Kalba eina ne apie jos minčių skaitymą, kaip dažnai manoma. Kalba eina apie jos prioritetų žinojimą ir norą juos įgyvendinti jai to neprašius“.

2. Moteris nori sutuoktinio, kuriuo gali absoliučiai pasitikėti

Ji neturėtų nerimauti dėl to, kad naktimis rašote žinutes. Ji neturėtų nerimauti dėl to, ar jūs stipriai flirtuosite per šventinį savo įmonės vakarėlį. Moteris nori saugaus žinojimo, kad jos sutuoktinis visiškai įsipareigojęs išlikti ištikimas jai, tikina Elizabeth Schmitz, viena iš knygos „Building a Love that Lasts: The Seven Surprising Secrets of Successful Marriage“ autorių.

„Tikra meilė yra vienareikšmiškas ir besąlygiškas atsidavimas žmogui, kurį myli, – samprotauja autorė. – Moterys laimingose santuokose tuos, kuriuos myli, apibūdina žodžiais ir išsireiškimais, pažyminčiais pasitikėjimą, sąžiningumą ir lojalumą. Jos įsitikinusios, kad jų sutuoktinis niekada neišduos“.

3. Moteris nori, kad sutuoktinis padėtų su vaikais to neprašomas

Nei vienas vaikas neužaugo be tėvų pastangų. Žmonos nori, kad jų sutuoktiniai taip pat prisidėtų prie kasdieninių atžalų poreikių, kaip ir jos prisideda, teigia psichoterapeutė Vikki Stark iš Sedonos konsultacijų centro Monrealyje.

„Prieš kurį laiką lankiausi konferencijoje apie poroms skirtas terapijas ir kalbėtoja akcentavo tai, kas buvo taip teisinga, kad visa auditorija prapliupo juokais, – prisimena psichoterapeutė. – Ji pasakė, kad „tai, ko moterys iš tikrųjų nori iš savo vyrų, tai kantriai padėti vaikams atlikti namų darbus“.

Ji pasakė, kad tai galima pavadinti kitu žodžiu – „preliudija“! Tikra tiesa, kad niekas labiau nesuminkština moters širdies, nei supratimas, kad jos sutuoktinis nuoširdžiai susidomėjęs antros klasės matematikos uždaviniais“.

4. Moteris nori, kad jai padėkotų už tai, ką ji daro kiekvieną dieną

Vyrai dažnai net nesusimąsto, kiek moterys kasdien nuveikia dėl jų, vaikų, namų ūkio ir apskritai visų. H. Gray pataria stipriosios lyties atstovams kaip įmanoma dažniau žmonoms už visa tai padėkoti.

„Moterys jaučiasi tarsi savaime suprantamas dalykas, kai niekas nepastebi jų ar dalykų, kuriuos jos nuveikia, kad viskas namuose klostytųsi sklandžiai. – sako H. Gray. – Kasdieniniai dalykai dažnai suvokiami kaip savaime suprantami. Raskite akimirką pastebėjimui, ką ji nuveikia kasdien ir pasakykite už tai „ačiū“.

5. Moteris nori, kad vyras išklausytų jos problemas, o ne spręstų jas

Kai jūsų žmona ima pasakoti apie naujausią dramą savo darbe ar iškilusias problemas su savo motina, tiesiog atsisėskite ir išklausykite ją. Nors jums instinktyviai norėsis šokti iš vietos ir pulti padėti, tačiau jai reikia tiesiog pasikalbėti, įsitikinusi psichoterapeutė V. Stark.

„Klientės dažnai atvirauja, kad vos tik pradeda pasakoti savo sutuoktiniui apie kažkokį rūpestį ar problemą, jis, vedamas geriausių ketinimų, mėgina tai išspręsti. Taip yra todėl, kad viso pasaulio vyrai nori vieno dalyko – jie trokšta, kad jų žmonos būtų laimingos. Tačiau moterims reikia gerų klausytojų. Tai, ko nori moteris – turėti su kuo pasikalbėti apie visas problemos dimensijas. Problemos apkalbėjimas padeda moterims mąstyti ir išspręsti ją, tad jeigu vyrai gali susilaikyti su pasiūlymų pateikimu ir vietoj to paskatinti moterį išsikalbėti, rezultatai jų žmonas tenkins kur kas labiau“.

6. Moteris nori tokio partnerio, kuris yra geriausias jos draugas

Žinoma, jūsų žmona, be jokių abejonių, yra labai užsiėmusi moteris. Jis daro viską, viską daro labai gerai ir dienos pabaigoje noriu grįžti namo ir rasti čia geriausią savo draugą.

„Kalbant apie tai, dviprasmybėms vietos nelieka, – įsitikinęs santuokos ekspertas Charlesas Schnitzas. – Moterys nori vyro, kuris dalijasi naštą, suteikia paramą, moka ją pralinksminti, rūpinasi jos sveikata ir gerove, nuolat su ja bendrauja apie viską ir nieką. Moteris nori partnerio, kuris yra jos draugas“.

7. Moteris nori leidimo būti netobula

Žmona nori, kad vyras mokėtų ja pasirūpinti. Jeigu pastebite, kad ji sutriko, padrąsinkite ją ir priminkite jai, kad jūs visada esate šalia tam, kad ji galėtų atsiremti, – toliau aiškina H. Gray. – Žinoma, žmona taip pat turėtų prisiimti tokį patį vaidmenį ir vyro atžvilgiu. Kai matote savo žmoną silpnumo akimirkomis, leiskite jai žinoti, kad tai suprantate. Įvertinkite, kaip sunkiai ji dirba ir pasakykite jai, kad kartkartėmis pralaimėti yra normalu“.

Parengė: delfi.lt
Iluustracija © David Sutherland/Corbis

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Donaldas parašė:

    Tobulų ir taip nebūna…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.