7 frazės, kurios padės pamiršti skaudų išsiskyrimą su mylimu žmogumi
0 (0)

skyrybos

Skaudus išsiskyrimas su mylimu žmogumi gali kaip reikiant apkartinti gyvenimą. Apėmusi ištisa jausmų amplitudė (savigaila, liūdesys, nostalgija), atrodo, užgožia net ir pačias ryškiausias pasaulio spalvas.

Vis tik gyvenimas tęsiasi. Kad ir kaip sunku bebūtų, reikia išsigydyti savo žaizdas ir vėl išmokti būti laimingu. O kad tai pasiektumėte, visų pirma privalote išmokti padėti sau! Portalas „Psychology Today“ pateikia 7 frazes, kurias nuolat kartodami sau, daug greičiau ir lengviau pamiršite net ir patį skaudžiausią išsiskyrimą. Šios frazės tinka ne tik sužeistai širdžiai gydyti, bet ir bet kurioms kitoms gyvenimo situacijoms, kuomet jausitės liūdni ir nepasitikintys savimi.

1. „Aš myliu save“. Banalu, pasakysite? Galbūt ir taip, tačiau ši frazė tikrai veiksminga, ypač, jei nuoširdžiai ja tikite. Meilė sau yra nepaprastai svarbi, juk galiausiai mes patys esame atsakingi už savo veiksmus, pasirinkimus ir šių veiksmų bei pasirinkimų pasekmes. Mes negalime kitiems duoti to, ko neturime patys ir lygiai taip pat – negalime gauti iš kitų to, ko neturi jie. Tad jei mylėsite save, tapsite savo pačių jausmų šeimininku ir tik tokiu atveju galėsite dovanoti tikrą ir nuoširdžią savo meilę jiems bei to paties tikėtis iš jų.

2. „Aš noriu būti laiminga (-as)“. O kas gi nenori? Problema yra ta, kad dažniausiais atvejais pernelyg koncentruodamiesi į smulkius nesklandumus patys sau ir užkertame kelią į laimę. Kodėl? Nes tomis akimirkomis pamirštame, kad norime būti laimingi. Kai kitą kartą susinervinsite ar nuliūsite, priminkite sau šią frazę. Jeigu reikia, netgi priverskite save nusišypsoti. Ir šypsokitės tol, kol tai taps natūralia jūsų būsena. Laimė – tai pasirinkimas ir tik nuo jūsų pačių priklauso, kaip jūs pasirinksite gyventi.

3. „Tegu eina jis/ji po velnių“. Keiktis ar linkėti blogo išties negražu ir nekultūringa. Tačiau tyrimas, publikuotas žurnale „NeuroReport“, atskleidė, kad retkarčiais tokia kalba gali atlikti „nuskausminimo funkciją“. Kuomet jaučiamės įskaudinti, patiriame stresą ar stipriai nervinamės, keiksmažodžiai padeda išsikrauti. Tik geriausia, jei jų, be jūsų, daugiau niekas ir negirdėtų.

4. „Man visuomet nepatiko jo/jos šukuosena/išvaizda/charakteris“. Išsiskyrę ar kažko netekę, dažniausiai prisimename tik pačius gražiausius momentus ar savo buvusių mylimųjų savybes, būtent dėl to taip stipriai ir jaučiame praeities nostalgiją. Nedarykite šios klaidos ir nuolat priminkite sau ne geriausias, o blogiausias savo buvusios meilės savybes. Net jei tai ir visiškai nereikšmingos smulkmenos – tai padės jums suprasti, kad buvęs mylimasis ar mylimoji toli gražu nebuvo tobulybė.

5. „Man bus daug geriau be jo/jos, nes…“. Dabar greitai, pernelyg daug nemąstydami užbaikite šį sakinį. Tad kodėl galite džiaugtis, kad išsiskyrėte? Galbūt pagaliau galėsite džiaugtis veikla, kurios anksčiau atlikti negalėjote, o gal turėsite progą dažniau susitikti su užmirštais draugais ar mėgautis maistu, kurio turėjote atsisakyti? Koncentruokitės į šiuos dalykus ir džiaukitės, jog pagaliau išsilaisvinote iš buvusių suvaržymų.

6. „Praėjo jau X dienų nuo mūsų išsiskyrimo ir aš jaučiuosi…“. Štai ir dar viena frazė, kurią derėtų užbaigti. Galite įrašyti ką tik norite, svarbu – būkite atviri sau. Galite vesti ir dienoraštį, jei tik to norite – juk galiausiai viena diena virs savaite, mėnesiu, metais, o jūs galėsite sekti, kaip prabėgus tiek laiko pasikeitė ir jūsų savijauta. Nors dabar taip ir neatrodo, skirtumą tikrai pastebėsite. Gal ne po dienos, ne po savaitės, bet po mėnesio progresas tikrai išryškės.

7. „Aš rasiu ką nors geriau“. Šiuos žodžius pradžioje ištarti gali būti sunkiausia, nes visų pirma, net ir ieškoti dar nieko nenorėsite. Tai visiškai normalu ir visi esame ten buvę. Vis tik būtent dėl to, kaip sunku šią frazę sau ištarti, ji ir yra tokia svarbi. Pasakysime jums tai, ko jūs dabar tikrai nenorite girdėti – jūs tikrai sutiksite sau kur kas labiau tinkantį žmogų, tai juk paprasčiausiai neišvengiama. Jūs tikrai sutiksite tokį, kuris su jumis elgsis daug geriau, bus jums daug malonesnis, jus mylės ir svarbiausia – nesudaužys jums širdies.

Parengė Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.