7 priežastys, kliudančios pakeisti gyvenimą ir padaryti didelius darbus
5 (1)

Šios verslininko Raymmaro Tirado mintys privers jus iš naujo pažvelgti į gyvenimą ir galbūt, šiek tiek supurtys. Tirado niekada nesustoja ties pasiektu, jis visada yra „alkanas“ naujų žinių ir patirimų. Jis mano, jog žino, kodėl mums nesiseka padaryti didelių darbų ir pakeisti gyvenimo. Ar tikrai? Ar sugebėsite paprieštarauti šio verslininko teiginiams ir įrodyti, kad jis neteisus?

Ko mūsų nemoko mokykloje?

Kas trukdo mums peržengti įprasto egzistavimo ir kasdienybės ribas? Pavyzdžiui, gyventi atskirai nuo tėvų, mesti darbą, į viską nusispjauti ir pagaliau pradėti kažką daryti?

Patirtis, kurią mums duoda tikras gyvenimas, yra neįkainojama ir peržengia mokyklinio pažinimo ribas. Tam tikrus įgūdžius jūs galėsite įgyti tik tada, kai iš tikrųjų atrasite save. Kai viską pastatysite ant kortos arba susidursite su nesėkmės galimybe. Šiuos įgūdžius įgysite tik tada, kai surizikuosite, kad padarytumėte iš tiesų ką nors „kieto“.

R. Tirado teigia, kad žaidime, kuris vadinasi „gyvenimas“, jūs neturite jokių galimybių. Kodėl?

1. Jūs negalite ar nemokate pralaimėti

Jums patogu taip, kaip yra, ir jūs net nenorite nieko keisti. Jūs nuolat kalbate, kad gerai būtų išmokti naują kalbą, bet taip ir nepradedate jos mokytis. Jūs verčiau „pralauksite“ ir delsite arba padarysite kokį nors darbą „rytoj“. Jūs nemėgstate savo darbo, bet nesate pasiryžę ieškotis naujo.

Anot Raymmaro, kol jūs sėdite sudėję rankas ir net nenorite pabandyti kažką keisti, jis mokosi iš savo klaidų, išbando save, vis mokosi naujų dalykų:

„Kai aš pralaimiu, aš mokausi ir tokiu būdu keičiu savo gyvenimo kelią, kad jis visada vestų mane tik į priekį. Tai panašu į metalo grūdinimą krosnyje: aš einu per ugnį tam, kad įgaučiau formą. Formą kardo su aštriais ašmenimis, kuris gali supjaustyti į gabalus, jeigu nesugebėsime įdėti daugiau pastangų.“

2. Jums rūpi aplinkinių nuomonė

Jūs prisitaikote prie aplinkinių nuomonės, nes bijote, kaip atrodysite kitų akyse. Jums atrodo, kad kiti žmonės galvoja apie jūsų poelgius. Jūs rūpinatės, ką pagalvos kiti, bet net nesusimąstote apie savo veiksmus.

Kol jūs švaistote pinigus naujiems drabužiams, automobiliams, brangiam maistui ir vakarėliams, Raymmaras domisi savimi. Kol jūs bandote prisiderinti prie aplinkinio pasaulio, šis verslininkas daro taip, kad aplinkinis pasaulis prisiderintų prie jo:

„Aš tvirtai išsklaidysiu visas abejones ir parodysiu pasauliui savo tikrąjį „Aš“. Aš turiu imunitetą jūsų nuomonei, nes esu apsuptas naujų idėjų. Kol jūs priprantate prie įprastų dalykų ir kasdienybės, aš tyrinėju naujoves ir tai, kas neįprasta.“

3. Jūs manote, kad esate protingesni negu yra iš tikrųjų

Tiesą sakant, jūs visada darėte tą patį, ką ir kiti. Jūs mokėtės tų pačių dalykų ir skaitėte tas pačias knygas. Tačiau jeigu jūs mokėtės tik tam, kad išlaikytumėte testus ir dabar galvojate, kad tapote protingesni, jūs stipriai klystate.

Anot R. Tirado, žinios yra ne tai, ko jūs išmokote, o tai, kaip jūs gyvenate:

„Jeigu reikės, aš galiu išlaikyti testus. Bet ar jūs galite susidoroti su iššūkiais, kuriuos man duoda gyvenimas? Su tokais testais, kurie vertinami ne balais ir procentais, o vienu vieniteliu vertinimu: išlikimu?“

4. Jūs neskaitote

Jūs skaitote tik tai, kas privaloma, arba visai neskaitote. Jūs manote, kad istorija yra nuobodi, o filosofija – kvaila. Jūs verčiau žiūrėsite televizijos laidas negu atrasite sau kažką naujo ar bandysite suprasti kito žmogaus mintis, kad geriau suprastumėte mus supantį pasaulį.

Jūs nenorite pripažinti, kad visa pasaulio galia slypi žodžiuose tų, kurie gyveno prieš mus:

„Viskas, ko jums reikia, jūs galite rasti knygose, kurios dabar yra labiau prieinamos negu bet kada anksčiau. Jūs neskaitote ir šio straipsnio. Nors tie, kurie jį skaito, ir taip viską žino. Galima atvesi kupranugarį prie vandens, bet negalima priversti jo gerti.“

5. Jūs nesate smalsūs

Jūs skaitote tik tai, ką pateikia žiniasklaida (kuri dažniausiai kopijuoja vieną kitą) ir net nebandote užduoti sau klausimo: „O kas, jeigu visa tai – melas?“. Medijos gali jus atitraukti jus nuo svarbiausių dalykų.

R. Tirado turi pažinimo troškulį. Kol jūs žaidžiate kompiuterinis žaidimus, jis skaito apie kvantinę mechaniką. Jis net savo paties argumentus peržvelgs iš skirtingų perspektyvų ir bandys ieškoti jų silpnosios pusės, kad suprastų, kaip mes galime jam paprieštarauti:

„Aš suprasiu abi ginčo puses. Ir jeigu aš jums pritarsiu, pergalė bus mano.“

6. Jūs neužduodate klausimų

Jūs pasitikite autoritetais ir neklausiate savęs. Jūs nesuprantate teisingai užduoto klausimo esmės, mandagaus nepritarimo ir galimybės apginti savo nuomonės, jei kas jums prieštarauja. Reikia būti kritiškiems ir visuomet stengtis matyti plačiau. Jūs neužduodate sau klausimų apie tikrovę:

„Mes turime kurti klausimus šiam, egzistuojančiam ir realiam pasauliui.“

7. Jus siutina tiesa

Pripažinkite faktą, kad iš tikrųjų jūs nieko nežinote. Tikėtina, kad jus siutina ir šis straipsnis.

Jūs gyvenate išdidžiai pakėlę galvą ir nesidomite, kas vyksta aplinkui. Gyvenate nieko nežinodami apie tikrovę, kuri yra taip arti jūsų. Jeigu jūs tik pabandysite, tai pajusite, kokia „skani“ yra tiesa:

„Ir tada jūs suprasite, kad vienintelis dalykas, kuris jums trukdo daryti didelius darbus, esate jūs pats.“
.
Parengė: Ji24.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.