8 gyvenimo be tikslų paslaptys
0 (0)

laime

Paslaptis Nr. 1 / Naudokitės kompasu, o ne žemėlapiu.

Išanalizuokite savo patirtį, savo gebėjimus, vertybes ir išgirskite, ko trokšta jūsų širdis. Tegu šie širdies troškimai ir tampa jūsų kompasu – pagal jį rinkitės savo gyvenimo kryptį, atsisakydami nuvykti į konkretų tašką. Nepaverskite savo gyvenimo žemėlapiu.

Tegu jūsų gyvenimo kelias nebus tiesus, tegu jis vingiuoja ir nuolat kinta. Gyvenkite kiekviena akimirka, atrasdami sau daugybę “takelių” ir naujų galimybių.

Paslaptis Nr. 2 / Nebijokite pasiklysti.
Gyvenime nėra teisingų ir klaidingų sprendimų. Yra tik sprendimai. Gyvenime nėra ir nesėkmių – yra tik galimybės. Nueiti į šalį, apeiti ratą – tame nėra nieko blogo. Net iš pirmo žvilgsnio neteisingas posūkis – tai jūsų šansas išmokti kažko naujo ir įgauti naujos patirties.

Paslaptis Nr. 3 / Dažnai puikios galimybės pačios beldžiasi į mūsų duris, tik ne visada mums pavyksta šį beldimą išgirsti.
Būkite pasiruošę naujoms galimybėms, kurios gali atsirasti ten, kur jų nelaukėte. Neleiskite savo protui pasinerti į aplinkos keliamą triukšmą ir dairykitės į šalis – ir jūs visur pamatysite ir išgirsite ženklus, kurių nepastebėjote anksčiau.

Perspektyviausios galimybės gyvena netikėčiausiose vietose. Visada būkite pasiruošę matyti savo kelyje nuorodas – kartais jos bus akivaizdžios, o kartais pasislėpusios kelkraštyje.

Paslaptis Nr. 4 / Mylėkite tai, ką turite.
Vertinkite tai, ko pasiekėte iki šio momento. Vertinkite save tokį, koks esate šią akimirką. Liaukitės norėti iš gyvenimo daugiau, mėgaukitės šia minute. Juk kiekviena gyvenimo akimirka atveria prieš jūsų akis nuostabų vaizdą – bus tai vaizdas į vandenyną ar artimiausią automobilių atovėjimo aikštelę. Kiekvienoje akimirkoje yra savas žavesys. Kai gyvenimą pradėsite “matuoti” savo matavimo vienetais, jūs suprasite, kas jums iš tiesų yra reikšminga.

Paslaptis Nr. 5 / Ieškokite nuotykių.
Žmonės, gyvenantys neįprastą gyvenimą, patiria turtingus ir įvairius išgyvenimus. Pasitaikius pirmai galimybei, jie važiuoja į dar nelankytas vietas, keičia darbus ar pareigas, išbando naujus pomėgius. Jie mąsto kaip tyrinėtojai. Patirčių įvairovė paverčia gyvenimą įvairiu ir spalvotu. Kiekviena diena atneša naujas galimybes tyrinėti šį pasaulį ir atrasti dar nepatirtus dalykus. Ir tam nebūtina leistis į kelionę aplink pasaulį. Tereikia pažvelgti į savo gyvenimą, kaip į nuotykį. Kiekvieną dieną.

Paslaptis Nr. 6 / Būkite magnetu žmonėms.
Stenkitės susipažinti su naujais žmonėmis, ieškokite naujų kontaktų, palaikykite santykius – taip jūsų gyvenime visada bus draugystė ir palaikymas. Susipažindami su nauju žmogumi, prisiimkite visą atsakomybę dėl šių santykių, pirmieji ženkite žingsnį. Nes ir pačios įdomiausios idėjos, neradusios kelio į gyvenimą, nieko nėra vertos.

Paslaptis Nr.7 / Pripažinkite, kad jūsų galimybės yra ribotos.
Mes esame žmonės. Ir kiekviename yra šešėlinė pusė, kurią stengiamės slėpti nuo pasaulio. Bet nesistenkite kovoti su savimi, nesistenkite slėpti savo “trūkumų”. Pripažinkite, kad jūsų galimybės yra ribotos. Ir žiūrėkite į visa tai, kaip į savo vidinės galios šaltinį. Visi jūsų “trūkumai” ir ribotos galimybės – jūsų asmenybės dalys. Žiūrėkite į tai, kaip į savo savybes, o ne kaip į defektus. Kai tik jums pavyks tai padaryti, jūsų netobulumas taps jūsų draugu, o ne priešu.

Paslaptis Nr. 8 / Nesitikėkite konkretaus rezultato.
Yra savybė, atskirianti įprastą tikslą nuo pomėgio ar numatyto kelio. Tai – emocinė laisvė. Kai jūs išsikeliate įprastą tikslą, jūs visomis jėgomis stengiatės jį pasiekti. Jūsų protas ir jūsų emocijos nukreiptos į konkretų rezultatą. Bet kai jūs sekate paskui savo širdį ir jos norus, jūs visada esate šioje akimirkoje, išgyvendami kiekvieną momentą. Jūs nesate stipriai prisirišę prie konkretaus rezultato. Jūs išsaugote emocinę laisvę, jums nereikia dėl kažko jaudintis. Ir taip jūs galite pasiekti tai, ko norite. Dar daugiau – jūs žinote, kad patys drąsiausi sumanymai gali niekada netapti realybe. Ir tai nuostabu, nes taip jūs sukuriate lauką, užpildantį jūsų gyvenimą energija.

Ištrauka iš Stephen M. Shapiro knygos “GOAL-FREE LIVING”

Parengė 108studija.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.