8 priežastys pirmai pakviesti vaikiną į pasimatymą
0 (0)

Happy young couple isolated

Susipažinti pirmai su vaikinu ar palaukti, kol jis parodys iniciatyvą? XXI amžiaus moterys nebėra nedrąsios ir kuklios, todėl dažnai rodo dėmesį atvirai tam, kuris joms patinka.

Galų gale, pasikeitė ir pačios moterys, ir vyrai. Nebūtinai tik damos yra kuklios ir drovios, taip pat – nebūtinai tik vyrai turi žengti pirmąjį žingsnį. Tačiau kaip dažnai dailiosios lyties atstovės pasiryžta užkalbinti joms patikusį vaikiną? Apklaustos šiuolaikinės moterys, kaip rašoma „Huffington Post“, mano, kad jeigu jums kažkas patinka, tai imkite ir pasakykite. Iš tikrųjų, kiek problemų nukristų nuo mūsų visų pečių, jeigu išdrįstume pasakyti vienas kitam apie savo jausmus, o ne slėptume juos po devyniais užraktais.

Galų gale, kodėl viską turėtų kontroliuoti tik vyras? Beje, vyrai tikino, kad tikrai nemato tame nieko baisaus, jeigu moteris žengia pirmąjį žingsnį, nors dažnas iš jų nebuvo pakviestas į pasimatymą moters iniciatyva. Taigi, tame pasimatymų klausime „kas pirmas“ nėra nieko baisaus, kaip daugumai atrodo. Visgi, ir šioje vietoje galima išgirsti visokių nuomonių. Pavyzdžiui, kad moteris kvietimu užims vyro vietą ir netgi atstums savo išrinktąjį. Akivaizdu, kad požiūris priklauso nuo paties vyriškojo ego ir pasaulėžiūros.

O štai „Elite Daily“ siūlo net 8 priežastis moteriai užduoti klausimą: „Ar nueitum su manimi į pasimatymą“?

1. Mes turime galimybę keisti pasaulį. Dar prieš porą dešimčių metų gyvenimas iki santuokos kartu atrodė didžiausia nuodėmė. Šiandien toks santykių etapas nieko nestebina, nėra vertinamas neigiamai. Be to, ir moterys santykiuose pasikeitė, tapo atviresnės, drąsesnės, žinančios ko nori ir nuoširdžiai to siekiančios. Normalu, kad ir moteris, kaip ir vyras, gali turėti savo nuomonę sprendžiant santykių, sekso ir kvietimo į pasimatymą pirmai, temą.

2. Kas gali nutikti baisiausio? Iš tikrųjų – visiškai nieko. Jeigu jūs pakvietėte vyrą į pasimatymą, o jis atsisakė, tikrai neverta lieti ašarų. Atvirkščiai – jūs sužinojote jo nuomonę, vadinasi, nebereikės eikvoti laiko tam, kuriam netinkate tokia, kokia esate. Supraskite, kad tai nėra susiję „su jums“, tad atsisakymas neturėtų leisti jūsų savivertei susvyruoti. Vaikinui šiuo atveju reikia kažko kito, o apsimetinėti, kad įtiktumėte – prastas ir varginantis pasirinkimas.

3. Vaikinai tikrai neprieštarauja būti pakviesti į pasimatymą. Jeigu apklaustumėte savo draugus, turbūt nė vienas nepasakytų, jog moters kvietimas į pasimatymą yra nemalonus dalykas. Greičiau jau atvirkščiai. Viename moterų tinklapyje atlikta apklausa atskleidė, kad net 95 proc. vaikinų mano, jog išties labai „karšta“ ir patrauklu, kai mergina žengia pirmąjį žingsnį.

4. Jiems reikia paskatinimo. Kai kurie vaikinai yra išties kuklūs ir drovūs, tad kvietimas į pasimatymą nėra jų stiprioji pusė. Kodėl gi neišdrįsus užkalbinti išrinktojo pačiai? Juo labiau, jeigu matote, kad išties jam patinkate, o visa tai, kas jį stabdo, tėra baimė būti atstumtam.

5. Seksualumo faktorius. Iš tikrųjų tai skamba kaip klišė, tačiau vienas seksualiausių dalykų yra tas, kad moteris, kuri valdo savo gyvenimą ir pasirinkimus, tampa nenuginčijamai patraukli. Mes tą darome namuose, siekdamos karjeros ir visuose kituose kasdieniuose dalykuose, todėl santykių sritis neturėtų būti nuskriausta.

6. Jūs liausitės analizavusi ir pagaliau sužinosite atsakymą. O kas gi gali būti labiau išlaisvinančio? Ne paslaptis, kad pernelyg didelis susitelkimas ir situacijos analizavimas kartais neduoda norimo rezultato, o kaip tik – tampa paskata nebūtoms išvadoms arba iliuzijoms. Sužinojusios atsakymą jūs liausitės intepretuoti ir žinosite, ko galite tikėtis, vadinasi, turėsite pasirinkimą, kuriuo keliu veikti.

7. Pasirinkimo pinklės. Kai vaikinas žengia pirmąjį žingsnį, jis žino, ko nori, – tai reiškia, kad jis bandys išsiaiškinti, kaip gali klostytis santykiai su jumis. O ar nebūtų patogu, naudinga ir įdomu šį klausimą išspręsti pačiai? Sužinoti, kaip tas vaikinas tinka būtent jums?

8. Praktika. Jeigu visą gyvenimą leidote ar leidžiate laukdamos, kol kažkas jums duos tai, ko jūs trokštate, galite taip ir likti nepatenkintos. Laukimas, kaip puikiai žinome, nėra išeitis – ypač, kai kalba pasisuka apie pasimatymą. Kartais reikia šiek tiek iniciatyvos ir praktikos, todėl galbūt nedrąsiai žengusios pirmą žingsnį, vėliau kur kas drąsiau jausitės santykių srityje.

Parengė Ji24.lt
Foto: Freepik

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.