9 įpročiai miegamajame, kurie gali pagerinti jūsų santykius
0 (0)

pora

Foto: Ang Sherpa / flickr

Psichologai pateikia devynis miegamojo ritualus, kurie galėtų pagerinti jūsų santuoką ir santykius, rašoma huffingtonpost.co.uk.

1. Nesineškite į miegamąjį mobiliojo telefono. Neseniai Britanijoje atliktas tyrimas parodė – dauguma jaučiamės ignoruojami į savo išmanųjį įlindusio partnerio. Rodykime daugiau pagarbos savo sutuoktiniams. Atėjus metui miegoti išjunkite visus prietaisus, pataria porų psichoterapeutas Aaronas Andersonas. Na o žadintuvą galima nusipirkti. „Išmanieji telefonai atitraukia jus vieną nuo kito, trukdo jums bendrauti prieš miegą ir pabudus, – sakė jis. – Jūsų dėmesį gali atitraukti kitur namuose, bet miegamajame to neturėtų būti. Kai esate kartu miegamajame, būkite kartu.“

2. Susikurkite ritualą prieš miegą. Niujorkietė psichologė Kristin Davin pataria neskubėti į miegamąjį, vos pavalgius vakarienę. Pailsėkite, pagulėkite vonioje ar išsimaudykite po dušu, pasišnekučiuokite su partneriu (kartais galima ir vyno taurę išgerti). „Tokie atpalaiduojantys ritualai siunčia signalą kūnui, kad metas ilsėtis, – aiškina psichologė. – Skiriant sau laiko pailsėti pradedamas procesas į gerą nakties miegą. Ar poros atlieka ritualus kartu ar atskirai, nauda vis tiek yra.“

3. Miegokite su tam skirtais drabužiais. Miegamasis – jūsų poros šventovė, tad taip ir elkitės. Atsikėlę pasiklokite lovą, vakare apsivilkite pižamas, pasidėkite vakare vilkėtus drabužius. Poros miegamasis turėtų būti ypatinga vieta, kitokia nei likusi namo dalis. Jei numesite drabužius ant kojūgalio, tai jau nebus ypatinga vieta, akcentuoja psichologai.

4. Stenkitės eiti miegoti kartu. Jei jūsų dienotvarkės sutampa, įpraskite eiti miegoti tuo pačiu metu, pataria porų psichoterapeutė Jeannie Ingram. „Dažnai žmonės įpranta eiti miegoti skirtingu metu, kartais per televizorių, kartais – per internetą, – teigė ji. – Bet tai gali būti pasąmoningas būdas vengti intymumo. Kuo tęsiasi toks elgesys, tuo didesnis pavojus santykiams.“

5. Prieš užmigdami apsikabinkite, pasibučiuokite. Jei esate pavargę ir nenorite mylėtis, apsikabinkite, susiglauskite, pasibučiuokite atsigulę į lovą. Beje, ilgas, romantiškas bučinys gali paskatinti norėti daugiau.

6. Pagalvokite – gal vis tik vertėtų išnešti iš miegamojo televizorių. Jei esate įpratę užmigti su pamėgtomis laidomis ar filmais, šis pasiūlymas gali išgąsdinti. Ir vis tik išnešus televizorių iš miegamojo pamatysite – ims dėtis stebuklai, tai bus labai į gera jūsų santuokai. Žmonės greitai įpranta kartu žiūrėti televizorių prieš miegą, bet tai atitraukia nuo tikro, intymaus ryšio.

7. Per daug neatsipalaiduokite šalia sutuoktinio. Na, natūralu pagadinti orą – jūs žmogus. Kita vertus, santykių pradžioje, per pasimatymus to nedarydavote, tad ir dabar pasistenkite laikytis mandagumo. Miegamasis – privati, romantiška erdvė, nesugadinkite jos gadindami orą ten, kur miegate ir mylitės.

8. Naktį išsiųskite vaikus miegoti į savo lovas. Jei vaikai miega su jumis, bus sunku išsaugoti tarpusavio ryšį, be to, tai daro neigiamą įtaką vaikams, aiškina psichologai. Labai svarbu išmokyti vaikus, kad tėvams reikia pabūti vieniems.

9. Prieš eidami miegoti pasakykite „aš tave myliu“. Knygos „Moters iššifravimas: slapta santykių sėkmės strategija“ autorė Marcia Sirota pataria: „Kas vakarą prieš miegą priminkite partneriui, kad esate su juo, nes norite su juo būti. Frazė „aš tave myliu“ parodys, jog esate su juo laiminga ir norite toliau gyventi santuokoje.“

Parengė: delfi.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.