Anksčiau užsiiminėjau ne itin gera veikla, kardinaliai pasikeičiau, bet nesidžiaugiu gyvenimu
0 (0)

Mačiau jog atsakinėjate į žmonių klausimus. Seniai norėjau išsakyti visas savo mintis kažkam ir pasakyti kaip jaučiuosi, bet visuomet viską uždarydavau savyje ir kažkur giliai paslėpdavau, žinoma laikas nuo laiko tai iškildavo į paviršių. Esu vaikinas 24 m., gyvenu savarankišką gyvenimą jau 6 metus, moku priimti svarbius sprendimus ir išgyventi sunkias situacijas, bet yra gyvenime tokių dalykų į kuriuos ir pats nežinau atsakymų.Turiu kažkokį panišką baimės jausmą, kuris iš niekur atsiranda, pagalvojus vien tiktai apie kažkokius dalykus ir matant, kaip žmonėms kažkokia nelaimė atsitinka. Anksčiau užsiiminėjau ne itin gera veikla ir nekokią reputaciją turėjau apie save, bet viskas jau praeityje ir tuo seniai neužsiiminėju, ir apie tai negalvoju, bet vistiek ta baimė išlikusi. Bežiūrint paprasčiausią filmą, tam tikras situacijas pamačius, apima didelė baimė, net širdies ritmas padidėja. Buvau patekęs į situaciją, kai reikėjo kreiptis ir į medikus dėl pablogėjusios sveikatos, galų gale teko patirti didelių širdies problemų ir buvau 2 kartus gaivinamas. Kardinaliai pakeičiau, pakeičiau savo gyvenimą ir poelgius. Tapau ramesnis, labiau atsižvelgiantis į žmones, kaip jie su manim bendrauja ir ko iš manęs nori. Galų gale, vistiek nesijaučiu tuo žmogumi, kuris galėtų džiaugtis gyvenimu, manęs visiškai niekas nedomina – jokios naujovės ir panašiai. Norėtusi rimtų santykių su mergina, bet aš bijau, jog ji mane paliks ar apgaudinės ir dėl to nesiveliu į didesnius santykius. Gal jūs man galite patarti ir pasakyti, kas yra su manimi negerai, būčiau labai dėkingas.
Anonimas

Komentuoja psichologė Vaiva Juškevičiūtė 

Rašote apie savo pasimetimą ir stiprų nerimo jausmą, kuris taip pat turi ir fizinius simptomus, jautrų reagavimą į aplinkinių nelaimes, apie tai, jog jūsų nedomina naujovės, kankina nerimas dėl ateities įvykių, nejaučiate pasitenkinimo gyvenimu, jaučiatės vienišas, užsidaręs.

Džiaugiuosi, jog radote savyje stiprybės ir į teigiamą pusę pakeitėte savo gyvenimą, poelgius, kad tapote ramesniu. Ieškodamas atsakymų judate pirmyn ir dalinatės tuo ką atrandate.

Kita vertus lieka ne visai aišku, kokios yra jūsų baimės, kurios egzistuoja ne tik dabartyje, bet ir yra nukreiptos į nesėkmingos ateities spėjimus (įsivaizduojate blogiausius galimus scenarijus).

Kiekvienas žmogus išgyvena tam tikrų baimių dėl ateities, santykių, tačiau svarbu neleisti joms užvaldyti savo gyvenimo, stipriai įtakoti elgesio, minčių. Blogiausius scenarijus įsivaizduodami mes dažniau abejojame savo pasirinkimais ar sustabdome save nuo galimų veiksmų, taip netekdami galimai teigiamų patirčių, įspūdžių.

Dalinatės, jog bendraudamas su žmonėmis stebite, kaip jie su jumis bendrauja, ko iš jūsų nori. Ko bendraudamas su žmonėmis tikitės jūs? Ką jums bendravimas su jais duoda? Galbūt atima?

Rašote, jog su niekuo prieš rašydamas mums nesidalinote savo širdies skausmu. Ar turite artimą draugą, šeimos narį, su kuriuo galite pasikalbėti?

Esame socialios būtybės, kurioms santykis yra vienintelis būdas keistis informacija, sužinoti apie pasaulį, dalintis ir augti. Atsiribojus, ieškant atsakymų į tai, kiek žmonėmis galime pasitikėti, mes prarandame galimybę džiaugtis visavertišku bendravimu, atrasti, dalintis ir augti.

Žinoma, tiesiai nerti į santykius nepaklausus savęs, kaip aš su tuo žmogumi jaučiuosi, ar jis man atrodo patikimas taip pat yra pavojinga, tačiau kiekvienas žmogus savyje neša gražių dalykų, kuriuos galime atrasti ir kurti skirtingo gilumo santykį.

Sakote, kad paniškas baimės jausmas atsiranda iš niekur. Norisi sureaguoti, kad mūsų jausmai nekyla iš niekur, jie visi turi tam tikras priežastis ir prasmę. Gali būti, kad norint atrasti tas priežastis ir jausmų prasmę, reikės šiek tiek laiko ir darbo. Tam gali padėti psichoterapeutas ar psichologinė grupė.

Psichologė Vaiva Juškevičiūtė | Psichologė Vaiva Juškevičiūtė
Tel.: +37061443790, el.p.: vaiva.juskviciute@gmail.com
Iliustracija: pedrofigueras / pixabay.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.