Antanas Guoga vienai dienai tapo maltiečių savanoriu
0 (0)

Maltieciu sriubaVerslininkas ir europarlamentaras Antanas Guoga, siekdamas atkreipti visuomenės dėmesį į savanorystę, vienai dienai prisijungė prie Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) ir patyrė tai, su kuo kasdien susiduria vienišus senolius globojantys maltiečiai. Tris insultus patyrusią ir sunkiai vaikštančią 76-erių metų vilnietę Vandą aplankęs ir jai sriubos atvežęs A. Guoga ragina visus prisidėti prie savanoriškos veiklos ir sako, kad šių senjorų situacijoje atsidurti gali visi, net ir jis pats.

„Man atrodo, kad vienišiems, artimųjų neturintiems senoliams bendravimas yra gyvybiškai svarbus, – sako A. Guoga. – Žmogui svarbu jausti, kad jį kažkas myli, užjaučia, kad gali pabūti kartu ir atnešti lėkštę karštos sriubos. Savanorio darbas yra labai svarbus ir mes visi, kol esame jauni ir stiprūs, galime prisidėti prie šios veiklos. Galbūt ir patiems senatvėje prireiks globos ir rūpesčio, tad jei pagalbos ranką ištiesime šiandien, kažkas ją mums išties rytoj.“

Kadaise nemažai pasaulio šalių išmaišiusi Vanda dabar sunkiai valdo kojas ir neturi ja pasirūpinti galinčių artimųjų. Jai ir daugeliui kitų senolių maltiečiai dažnai tampa vieninteliais žmonėmis, su kuriais galima pabendrauti, išsipasakoti ar pasiguosti, o savanorių atnešta sriuba kai kuriems jų yra vienintelis gaunamas karštas maistas. MOPT generalinis sekretorius Eitvydas Bingelis džiaugiasi, kad net ir žinomi žmonės nelieka abejingi vienišiems senoliams, prisideda prie maltiečių veiklos ir tą daryti skatina kitus. A. Guogos apsilankymo pas senolę Vandą klipą galite pasižiūrėti čia: http://goo.gl/2dv1vb

E.Bingelis primena ir apie MOPT vykdomą labdaros akciją „Maltiečių sriuba“, kurios metu renkamos lėšos būtent senelių globai ir maitinimui. Akcija jau yra prasidėjusi, tad visi, norintys prisidėti prie vienos pažeidžiamiausių visuomenės grupių – senjorų – rūpinimosi, tai gali padaryti aukodami trumpaisiais numeriais: 1416 – auka 2 Lt, 1417 – auka 5 Lt, 1418 – auka 10 Lt.

Maltiečiai skurstančiais seneliais rūpinasi 28-iuose Lietuvos miestuose: 16-oje miestų pagyvenusiems žmonėms į namus vežamas karštas maistas, 7-iuose miestuose veikia „Socialinės priežiūros“ programa, 4-iuose Lietuvos vietovėse vyksta Senjorų klubų veikla. Sergantys ir iš namų neišeinantys senoliai yra nuolatos lankomi Jaunųjų maltiečių savanorių. E. Bingelio teigimu, šiuo metu organizacija globoja beveik 2 tūkst. senyvų žmonių, o ateityje ketinama plėsti projektus, į veiklas įtraukiant vis daugiau miestų ir jaunimo.

Daugiau informacijos apie MOPT projektus seniems žmonėms ir labdaros akciją „Maltiečių sriuba“ galima rasti svetainėje www.maltieciai.lt ir www.maltieciusriuba.lt.

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.