fbpx

Apie sezoninę depresiją paskaitoje – diskusijoje „Melancholija ar Ruduo?“
0 (0)

melancholija_1920x1080_n

Atėjus rudens sezonui dažnas žmogus mini rudeninę depresiją, mintyse turėdamas prislėgtumo jausmą, kuris aplanko tamsesnėms ir vėsesnėms dienoms artėjant. Tačiau ar tikrai kalbama apie depresiją? Kodėl taip dažnai painiojamas rudenins liūdesys ir depresiškumas? Ši tema itin aktuali, siekiant atpažinti ir geriau suprasti, kada žmogui išties reikalinga pagalba, o kada tai tik trumpam aplankęs liūdesys.

Jau spalio 25 dieną vyks renginys „Melancholija ar Ruduo?“, kuriame savo įžvalgomis bei patirtimi dalinsis bei į keliamus klausimus atsakys VU Senato pirmininkė prof. dr. Dainora Pociūtė-Abukevičienė, šeimos gydytojas ir psichoterapeutas Dainius Jakučionis, vaikų ir paauglių psichiatrė, suaugusiųjų psichoterapeutė Dalia Mickevičiūtė bei tie, kurie depresiją pažino asmeniškai – Justas Meželis ir Miglė. Prie diskusijos prisijungs medicinos psichologės dr. Lina Kalinauskienė ir Milda Vickutė, kurios dalinsis savo patirtimi bei įžvalgomis iš profesinės patirties. Diskusiją moderuos Neringa Čėnaitė.

Renginio metu bus siekiama atsakyti į klausimus, kas yra melancholija ir depresija. Kalbėsime apie tai, ką reiškia sezoninė depresija ir dėl ko ji atsiranda. Diskusijos metu aptarsime galimus pagalbos būdus bei kur kreiptis jos siekiant. Renginio metu taip pat bus pristatoma nemokama internetinė pagalbos sau programa „Geros nuotaikos link“, padedanti žmonėms, išgyvenantiems depresiškumo ir nerimo simptomatiką.

Auditorija turės galimybę užduoti klausimus sričių ekspertams ir taip pagilinti šios temos suvokimą. Diskusija yra atvira visuomenei bei nemokama. Facebook renginys čia. Renginį inicijuoja VšĮ Antakalnio poliklinika vykdydama visuomenės sveikatos programą „Jaunimui palankios sveikatos priežiūros paslaugos“, kuri yra remiama Vilniaus miesto
savivaldybės.

Renginys vyks knygyne VAGA (PPC “Ozas”), Ozo g.18, Vilnius, Spalio 25 d. 18.30-20.30 val.

remejai

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.