Aptiktas genas atsakingas už moterų neištikimybę
0 (0)

Kvinslando universiteto mokslininkai tvirtina atradę moteriškos neištikimybės geną. Minima specifinė AVPR1A geno variacija, kuri atsakinga už socialinį elgesį ir seksualinę motyvaciją.

neistikimybeTyrėjai aptiko, jog šis genas moteryse aktyvuoja „papildomo poravimosi” procesą, kas ir paskatina daliosios lyties atstoves ieškoti meilės nuotykių nuošalyje.

Mokslui jau yra žinomi įvairūs AVPR1A geno derinai atsakingi už gyvūnų žiaurumą ir nežabotą seksualinį elgesį. Kiekviename žmoguje yra du šio geno tipai, vienas gaunamas iš mamos, kitas iš tėvo ir yra galimas tam tikras jų kombinacijų skaičius. Vienok, visos šios kombinacijos, kaip paaiškėjo, veikia tik moteris.

Psichologijos profesorius dr. Brendan Zietsch su genetikų ir neurofiziologų komanda ištyrė daugiau nei 7000 žmonių DNR. Jie aptiko, kad 6,4% moterų, kurios buvo neištikimos, turėjo tam tikrą „neištikimybės geno” variaciją.

Mokslininkai teigia, kad rezultatai juos tikrai nustebino, mat paprastai manoma, jog elgesį lemia ne tik įvairių genų derinys, bet ir tam tikri socialiniai bei kultūriniai veiksniai.
[šaltinis: psichika.eu]
Daugiau: ehbonline.org

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.