Ar darbo keitimas tampa įpročiu? Atsakyk sau į šiuos klausimus, kol dar neišėjai!
0 (0)

darbo-stalas

startupstockphotos.com

  • Ar Tu dažnai ieškai vis įdomesnio darbo už dabartinę poziciją?
  • Ar Tavo CV atrodo kaip trumpų įvairiausių darbo patirčių nuotrupos?
  • Ar Tu lengvai susidomi pamatęs naują darbo poziciją, net jeigu šiuo metu dirbi?

Jeigu į visus šiuos klausimus atsakei „TAIP“, privalai perskaityti šį straipsnį.

Išėjimas iš darbo po trumpo laiko kartais yra tinkamas žingsnis, jei tam turi svarių priežasčių. Kita vertus, darbo vietų keitimas gali būti neapgalvotas ir neatsakingas. Galiausiai dažnas „šokinėjimas“ nuo vienos darbovietės prie kitos baigiasi tuo, jog savo didelę darbo vietų įvairovę bus sunku paaiškinti kitam potencialiam darbdaviui. Paprasčiausias įdomumo praradimas ir nuobodulys – tai nepasiteisinimas, nes darbdaviui gali kilti įtarimų, jog naujoji darbo vieta vėl gali greitai Tau pabosti.

Taigi pirmiausia yra labai svarbu aiškiai suvokti priežastį, dėl kurios Tu palieki darbą ir ieškai kitos patrauklesnės darbo galimybės.

Prieš pakeičiant darbą ar darbo pobūdį, įvykdyk šiuos 5 svarbiausius žingsnius, pagal kuriuos suprasi, ar dabar yra tinkamas laikas atlaisvinti savo darbo vietą.

1. Suprask priežastį, dėl kurios nori išeiti iš darbo

Turėti svarią priežastį, kodėl palieki darbovietę, yra svarbiausia. Įprastai daugelis darbdavių teiraujasi, kodėl nori pakeisti savo dabartinę darbo vietą. Taigi tinkamas argumentas yra labai svarbus norint suprasti Tavo motyvus ir lūkesčius kitame darbe.

O gal Tau dirbti tiesiog atsibodo? Paaiškink savo darbdaviui, kad Tau reikia naujų iššūkių ir galbūt nauja užduotis padės susigrąžinti priblėsusį užsidegimą dirbti.

2. Įvertink, ar tikrai verta išeiti

Sudaryk „pliusų ir minusų“ sąrašą: vienoje pusėje skirk apie 10 minučių surašyti visus teigiamus dalykus apie savo darbovietę, tuomet 15 minučių pailsėk ir grįžk surašyti kitoje lapo pusėje dalykus, kurie Tau nepatinka, tam skirdamas kitas 10 minučių.

Pabaigus palygink šiuos du sąrašus. Taip pat protinga būtų pasikalbėti su žmogumi, kuriuo Tu pasitiki bei kuris galėtų Tau padėti priimti geriausią sprendimą.

3. Surask papildomą veiklą, nesusijusią su darbu, kuri Tau labai patinka

Kartais mums tereikia veiklos, kuri leistų prasiblaškyti ir trumpam pabėgti nuo kasdienės darbo rutinos.

Susirask naują veiklą po darbo ar savaitgaliais. Galbūt yra kažkas, ką visada norėjai išbandyti: išmokti šokti salsą ar pasidaryti gražius rankų darbo papuošalus. Juk niekada nevėlu išbandyti kažką naujo!

4. Varžykis su savimi!

Surask naują būdą apdovanoti save po trumpalaikių užsibrėžtų tikslų, pavyzdžiui, pasibaigus darbo savaitei ar po sėkmingo pasiruošimo dideliam darbo susitikimui, palepink save: nuveik tai, ką labiausiai norėtum nuveikti.

5. Atrask savo darbą iš naujo

Jei yra galimybė, pabandyk išmokti ko nors naujo iš kitų darbuotojų. Pavyzdžiui, gali dieną praleisti su savo darbovietės vyresniuoju darbuotoju, kuriuo tikrai žaviesi ir pabandyk pasisemti iš jo darbo stiliaus keletą įdomių ir naujų dalykų.

Jeigu netgi po šių patarimų Tu vis tiek manai, jog geriausias sprendimas būtų išeiti iš dabartinės darbo vietos, tuomet padaryk tai. Tačiau būk įsitikinęs, jog tokį sprendimą priėmei, padaręs viską, ką galėjai geriausio, o ne dėl paprasčiausio nuobodulio.

Šaltinis brazencareerist.com
Parengė: firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.