Ar gali būti taip, kad buvote neištikimi savo partneriui to net nesuvokdami?
0 (0)

Ar gali būti taip, kad buvote neištikimi savo partneriui to net nesuvokdami? Pasirodo, taip. Yra toks dalykas kaip mikroneištikimybė. Tai žodis, nusakantis mažas aplinkybes, kurios rodo, kad nesate savo partneriui ištikimi. Australų psichologė ir konsultantė Melanie Schilling interneto svetainėje „Daily Mail“ paaiškino, kas yra mikroneištikimybė ir kaip sužinoti, ar žmogui ji būdinga.

Melanie teigimu, mikroneištikimybė yra seka, atrodytų, nedidelių veiksmų, skatinančių asmenį emociškai ar fiziškai susitelkti į ką nors kitą, o ne savo partnerį.

„Mikroneištikimybe galima laikyti slaptą draugystę su kuo nors kitu socialiniuose tinkluose, jeigu su tuo žmogumi asmeniškai juokaujate, jeigu sumenkinate santykius su savo partneriu arba jeigu į savo telefoną įsivedate kieno nors kontaktus užkoduotu vardu“, – paaiškino psichologė.

Anot specialistės, tai yra flirtavimas, kurį slepiate nuo savo partnerio ar partnerės. O ko nors slėpimas nuo antrosios pusės yra vienas pagrindinių mikroneištikimybės požymių. „Jeigu jaučiate, kad turite ką nors slėpti, paklauskite savęs, kodėl“, – patarė Melanie.

Anot Melanie, mikroneištikmybė yra subtili išdavystė ir jai reikia „slapto kuro, kad suliepsnotų“. „Kiti dalykai, į kuriuos turėtumėte atkreipti dėmesį, yra privatūs jūsų antrosios pusės pokalbiai telefonu ar internetu su kuo nors, kurie iškart baigiami vos jums įžengus į kambarį, arba susisiekimas su buvusiu draugu ar drauge norint pažymėti bendrą sukaktį ar kitus abiem svarbius praeities įvykius. Gali būti, kad kitiems vaikinams ar merginoms jūsų antroji pusė žarsto komplimentus, kurių nesako jums, ar galbūt susitinka su priešingos lyties atstovu prisidengę darbo reikalais, nors iš tiesų paaiškėja, kad jokių bendrų darbų nėra“, – paaiškino psichologė. Nors ribos tarp mikroneištikimybės ir draugystės gali atrodyti neapibrėžtos, Melanie sakė, kad visada galima lengvai atskirti vieną nuo kitos. Mikroneištikimybė apibrėžia bendravimą lydintis slaptumas ir apgavystės.

„Jūsų partneris ar partnerė gali būti užmezgę visiškai platoniškus ryšius su kitu žmogumi ir tada greičiausiai visiškai atvirai pasakos apie susitikimus ar bendravimą su tuo asmeniu. Tai neturėtų kelti nerimo. Tačiau jeigu jis ar ji pradeda nuo jūsų slėpti savo santykius su kitu asmeniu arba apie jį meluoti, galite pradėti svarstyti apie ryšio tinkamumą“, – įspėjo psichologė.

Gali būti nelengva nustatyti, kada peržengiama riba, bet Melanie patarė pasikliauti nuojauta. „Ne be reikalo turite intuiciją. Ji pasufleruoja, kada ne viskas yra gerai. Jeigu kažkas ne taip, jeigu pagaunate partnerį meluojant, jeigu jis ar ji elgiasi nebūdingai, pasikalbėkite apie tai. Geriausia elgtis objektyviai ir racionaliai, o ne subjektyviai ir emocingai. Tušti kaltinimai ir įžeidinėjimai niekur nenuves“, – įspėjo specialistė.

Anot Melanie, reikia aiškiai pasakyti apie elgesį, kurį pastebėjote, ir paaiškinti, kaip tai jus verčia jaustis. „Pavyzdžiui, sakykite: „Kai valandą prašneki telefonu su buvusia (-iu) per mūsų romantišką vakarienę, jaučiuosi pamiršta (-as) ir nereikalinga (-as). Norėčiau, kad leidžiant vakarus drauge susitelktumei į mane. Arba galite pasakyti: „Kai prie jo (jos) įrašų socialiniuose tinkluose paspaudi širdelę, man ima atrodyti, kad jis (ji), o ne aš tavo partneris (-ė). Būtų gerai, jeigu kitąsyk galėtumei internete parodyti jausmus ir man“, – pamokė psichologė.

Parengė lrytas.lt
Iliustracija: freepik.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. Rita parašė:

    Gyvenimas yra per daug sudėtingas ir įvairus, kad poros santykius būtų galima sukišti į tokius rėmus, kaip ištikimybė. Ištikimybės sąvoka yra visiškai suvulgarinta… juk, mes norime, kad kitas žmogus mus tenkintų – būtų ištikimas. Ar galime reikalauti kokių nors taurių jausmų, jei patys te norime tenkintis?…

  2. tesiog as parašė:

    O jei vyras daugiau demesio skiria savo seserei negu man?jei jie dalinasi visomis bedomis ir dziaugsmais,net smulkmenomis?o apie mano bedas nelabai ka zino.mano liudesio ir bejegiskumo stadija pasieke ta riba,kai pradejau atrodyt rami,darbe linksma,nebeverkiu,nebent kai pavyksta but vienai.miegu visad net tada,kai tureciau neuzmigti.mano vyras nezino kaip as jauciuos.ir nepasidomi.as pavydziu jam jo sesers

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.