Ar tėvų neištikimybė gali paveikti būsimus jų vaikų santykius?
0 (0)


Tėvų neištikimybė gali nulemti, kad ir jų vaikai bus neištikimi savo partneriams – skelbiama tyrime, kurį pristato PsyBlog‘as.

Tyrime dalyvavusiems 1254 žmonėms buvo užduoti įvairūs klausimai. Siekta sužinoti, ką jie mano apie neištikimybę ir ar pritaria tokiems teiginiams kaip: „Mano partneris visada turi būti ištikimas“ arba „Jei norime, kad santykiai būtų sėkmingi, negalime būti neištikimi.“ Jų taip pat buvo klausta apie tai, ką jie suprato apie santykius iš savo tėvų, pavyzdžiui: „Mano tėvai man sakė, kad kartais neištikimybę galima pateisinti“ arba „Mano tėvai mane išmokė, jog svarbu būti ištikimam savo partneriui“.

Panašu, kad neištikimybė iš tiesų gali būti „perduodama“ iš kartos į kartą. Jei vaikai žinojo, kad jų tėvai buvo neištikimi jų mamai arba tėčiui, jie ir vėliau patys dažniau buvo neištikimi savo antrosioms pusėms. Paaiškinimas paprastas – vaikai tuomet netiesiogiai supranta, kad neištikimybė yra priimtinas elgesys.

Tyrimo autoriai teigia, kad neištikimybė – dažnas reiškinys:
„Neištikimybė yra antroji porų ir santuokų skyrybų priežastis. Be to, apie 22-25 % vedusių vyrų ir 15 % vedusių moterų pripažįsta, jog turėjo intymių santykių ne su savo partneriu, o 75 % studentų vyrų ir 68 % studenčių moterų atskleidė, kad draugaudami su savo partneriais taip pat jiems vienaip ar kitaip buvo neištikimi. <…> Vaikai seka tėvų pėdomis, tad tėvų neištikimybė gali prisidėti prie to, kad vaikai irgi bus neištikimi. Apie tėvų neištikimybę žinoję vaikai vėliau patys dažniau buvo neištikimi.“

Žinoma, tai jokiu būdu nereiškia, kad jei jūs ar jūsų partneris esate neištikimas, tai dėl to galite kaltinti savo tėvus – suaugę žmonės patys yra atsakingi už savo priimtus sprendimus.

Vis dėlto, kaip sakoma, obuolys nuo obels netoli rieda.

Pagal užsienio spaudą parengė Giedrė Izabelė Janušaitė
Iliustracija: rawpixel.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Augis parašė:

    Turėjau ir aš šiokių tokių problemų su mergina. Paklausiau draugo ar nežino kas čia man galėtų padėti. Draugas rekomendavo detektyvus. Pasiskambinau. Susitikau. Labai malonūs žmonės. Sužinojau tai ką ir norėjau sužinoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.