Arbatos puodeliai
5 (1)

Iliustracija: Alison Marras / Unsplash

Grupė sėkmingų, padariusių puikią karjerą, garsaus universiteto absolventų užsuko pas savo seną mylimą profesorių į svečius.

Vizito metu pokalbis pakrypo apie šių dienų problemas. Buvę studentai skundėsi gyvenimiškų sunkumų gausa bei rūpesčiais darbe.

Profesorius, pasiūlęs savo svečiams arbatos, netrukus grįžo iš virtuvės nešinas arbatinuku ir pilnu padėklu su įvairiausiais puodeliais. Vieni porcelianiniai, kiti iš stiklo, plastmasės ar krištolo, dalis paprasti, kiti brangūs.

Kai svečiai išsidalijo puodelius profesorius tarė:
– Atkreipkite dėmesį, kad visus brangius ir gražius puodelius tuoj pat išrinkote, o paprasti ir pigūs liko. Nors tai yra įprasta, trokšti sau viso, kas tik geriausia, bet sykiu, tai yra ir jūsų nerimo bei problemų šaltinis. Manau suprantate, kad puodelis pats savaime arbatos nepadaro geresnės. Dažniausiai jis tiesiog yra brangesnis, o kartais netgi nuslepia tai, ką geriame.

Juk išties, visa, ko jūs norėjote – tai tiesiog atsigerti arbatos, o ne paties puodelio. Visgi sąmoningai rinkotės geriausius puodelius, vėliau dairydamiesi kam koks atiteko.

O dabar pagalvokite: gyvenimas – tai arbata, o darbas, pinigai, padėtis visuomenėje – tai puodeliai. Visa tai tik įrankiai skirti pasemti Gyvenimą. Gyvenimui nėra svarbus puodelis, jo kokybė išlieka ta pati. Kartais, sutelkę visą dėmesį tik į puodelį, mes pamirštame pasimėgauti pačia arbata, jos puikiu skoniu.

Laimingiausi žmonės ne tie, kas turi visą ką geriausia, o tie, kurie gauna geriausia iš to, ką turi.

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

4 Responses

  1. Reply parašė:

    „gyvenimas – tai arbata, o darbas, pinigai, padėtis, visuomenė – tai puodeliai“, raidės ir skyrybos ženklai tik priemonė prasmei perteikti…

  2. Zigmus parašė:

    i6 gražesnio puodelio gerti yra DAUG DAUG maloniau. Tai gali sudaryti iki 50% ar net iki 99% skonio ir malonumo. Atitinkamai – ir gyvenimo kokybės. Taip kad slėpkitės su savo gyvenimo „išmintimis”

  3. SANDRA parašė:

    TIKRAI NORISI SLEPTIS PASKAICIUS TOKI KOMENTARA.NET ZODZIO ISMINTIS PARASYTI NEMOKI,ZIRMUS.

  4. bondar parašė:

    Kritikai eikit pamiegoti.Kas suprato tie nekomentuoja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.