Būsimoji technologijų mokytoja: „Dar mokykloje supratau, kad save atskleisiu meninėje veikloje“
0 (0)

Aliona

Kasmet tūkstančiai abiturientų blaškosi, negalėdami apsispręsti, kokią specialybę ir kur norėtų studijuoti. Alionai Jakovlevai tokių klausimų neiškilo. Ji sako, kad mokykloje vienas iš jos mylimiausių dalykų buvo technologijos. „Visada jaučiau trauką kūrybiniams darbams“, – prisimena LEU technologijų pedagogikos IV kurso studentė.

Kai artėjo baigiamieji valstybiniai egzaminai, mergina pradėjo svarstyti, ką norėtų veikti gyvenime, kokia sritis jai labiausiai patinka. „Skaičiau žurnalą „Kur stoti?“. Ten ir pamačiau savo būsimą specialybę – technologijų pedagogiką. Iš pradžių net nežinojau, kas tai yra, nes mokykloje visi technologijas vadinomedarbais. Vėliau, paskaičiusi trumpą aprašymą žurnale, dar labiau tuo susidomėjau. Tada jau pasitelkiau „visagalį google“. Suradusi technologijų pedagogikos programą, pamačiau patrauklų specialybės aprašymą“, – prisimena LEU studentė. Labiausiai ją sužavėjo galerija, kurioje ji galėjo pamatyti, ko paskaitų metu mokosi studentai.

„LITEXPO parodų rūmuose vykusioje Tarptautinėje žinių ir išsilavinimo parodoje „Studijos 2010“ aš bendravau su LEU studentais, kurie papasakojo apie mane dominančią specialybę. Surinkusi informaciją apie technologijų pedagogikos specialybę, ją išskyriau kaip prioritetą. Man patiko didelė kūrybinių darbų gausa. Supratau, kad galėsiu save atskleisti meninėje veikloje“, – sako mergina.

„Lietuvos edukologijos universitetą pasirinkau dėl man patinkančios veiklos. Baigusi šį universitetą įgysiu aukštąjį išsilavinimą. Kituose universitetuose aš net neradau panašios specialybės“, – sako IV kurso studentė.

Per pastaruosius ketverius metus Aliona išmoko daug įdomių dalykų. „Man labiausiai patinka tai, kad turiu daug galimybių vis naujai ir įvairiapusiškai pažvelgti į paprastus dalykus. Čia gautas žinias kuo puikiausiai galima pritaikyti ne tik dirbant mokytoja, bet ir kitose gyvenimo srityse. Šios studijos yra plataus profilio, todėl gyvenime galima pasirinkti daug sričių. Žinau tokių pavyzdžių, kai studentai, baigę technologijų pedagogikos specialybę, atidarė floristikos salonų, mitybos įstaigų, tapo drabužių modeliuotojais ir t. t. Svarbiausia, kad tokios veiklos visada turi paklausą“, – sako LEU technologijų pedagogikos studentė A. Jakovleva.

Aliona.LEU

„Norėčiau dirbti dėstytoja universitete, nes čia ateina novatoriškos, kūrybingos asmenybės, turinčios daug idėjų, motyvuotos darbui. Su tokiais žmonėmis malonu dirbti“, – ateities planus dėsto A. Jakovleva. Studentė sako, kad ši specialybė labiausiai tinka siekiantiems išsiskirti originalumu, besidomintiems menu ir naujovėmis.

Technologijų pedagogikos studentai mokosi technologijų dalykus: dizaino istoriją, dizainą ir dailės technologijas, konstrukcines medžiagas, etnokultūrą ir tekstilės technologijas, siuvinių projektavimą, konstravimą ir technologijas, maisto technologijas, vartojimo kultūrą, mitybos fiziologiją ir higieną; edukacinę multimediją, kompiuterinę grafiką, 3D grafiką mokykloje, nacionalinę ir pasaulio maisto kultūrą, interjero projektavimą, meno terapiją ir kt. Absolventai, baigę studijas Lietuvos edukologijos universitete technologijų pedagogiką, gali dirbti technologijų mokytojais bendrojo ugdymo mokyklose, neformaliojo švietimo įstaigose arba tęsti studijas magistrantūroje.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.