fbpx

Bailys
0 (0)


Iliustracija: Andrew Seaman

Vieną garsų rytų kovos meistrą aplankė bailus žmogelis ir paprašė išmokyti drąsos.

Meistras žvilgtelėjo į atvykėlį ir tarė:
– Apsiimsiu tave mokyti, bet su sąlyga. Tu visą mėnesį gyvensi didmiestyje, vaikščiosi jo gatvėmis, o kas kart, kai ką nors sutiksi – atvirai žvelgsi praeiviui į akis ir garsiai sakysi „Aš bailys”.

Susikrimto žmogus – ši užduotis atrodė jam neįgyvendinama. Kelias dienas jis skendėjo liūdesyje ir apmąstymuose, bet gyvenimas su nuosava baime jam buvo tiek pakyrėjęs, kad nusprendė visgi vykti į didmiestį ir atlikti užduotį…

Pirmomis dienomis, kai sutikdavo kokį praeivį, jį kaustė drovumas ir baimė, dingdavo kalbos dovana, bet kažkaip reikėjo atlikti meistro pavedimą, tad tekdavo save įveikti. Kiekvieną syk vis ryškiau ir garsiau skambėjo jo balsas. Kartą eiliniam sutiktajam sakydamas, kad yra bailys, pagavo save, jog visai nebijo ir suprato, kad baimė jį paliko. Naujai sutikti praeiviai tik sutvirtindavo šį jo naują įsitikinimą.

Praėjo mėnuo. Žmogus grįžo pas meistrą ir žemai jam nusilenkęs tarė:

– Ačiū, mokytojau. Atlikau tavo užduotį. Daugiau nebekamuoja baimės jausmas. Bet iš kur žinojai, kad ši keista užduotis man padės?

– Reikalas tame, – nusišypsojo meistras, – kad ilgus metus stebėdamas save supratau, jog drąsa ir bailumas, tai tik įpročiai. Dabar žinai, kad taptum drąsus, tereikia dėti deramas pastangas ir išsiugdyti naują įprotį. Taip galima pakeisti įsitikinimą ir pasiekti tai, ko pasiekei tu.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

5 Responses

  1. Vaidis parašė:

    Geras budas, dziugu, kad po tokiu eksperimentu nehospitalizavo :)

  2. LT parašė:

    Na čia iš tų kad jeigu bijai daryk tai tol kol nebebijosi. Tačiau visiems iš eilės gatvėje rėkti kad esi bailys manau tikra nesamonė :) Geriau jau kitą būdą susigalvoti.

  3. Vilija parašė:

    Manau reiketu ieskoti alternatyvu sioje situacijoje.. Pavyzdziui, kartais padaryti ka nors ka visada norejai padaryti, bet bijojai.. O gal pabandyti atlikti sia uzduoti.. zmones pamanytu, kad stogas nuvaziavo, jie nezino, kad tai uzduotis. Bet gal tame ir yra esme.

  4. DuVardai parašė:

    Drasos jau vien pasakyt reik kad esi bailys.Baimę dauguma mūsų ne taip supranta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.