Kodėl blogiukai lengviau suranda meilę?
0 (0)

vyras

Foto: Alex Hockett

Pasak mokslininkų, žmonėms su patologiniais sutrikimais gali geriau sektis užmegzti ilgalaikius santykius. Jie ištyrė beveik 1000 heteroseksualių vyrų ir moterų, kurie turėjo patologinių bruožų – pavyzdžiui, elgėsi neurotiškai ar buvo impulsyvūs. Po tyrimo paaiškėjo, kad šie bruožai susiję su sėkme santykiuose. Tiriamųjų grupėje buvo skirtingų žmonių – ir sergančių patologinėmis ligomis, ir neturinčių patologinių sutrikimų, rašo „Daily Mail“.

Fernando Gutiérrezas iš Barselonos, tyrimo vadovas, atsižvelgė į įvairius tiriamųjų gyvenimo faktus – nuo to, kiek partnerių ir vaikų jie turėjo, iki to, kiek jie uždirbo. Žmonės su tam tikrais patologiniais asmenybės bruožais turėjo daugiau partnerių ir vaikų. Tačiau rezultatai nebuvo vienodi abiem lytims.

Tyrimas parodė, kad vyrai su obsesiniais-kompulsiniais asmenybės sutrikimais turėjo didesnę tikimybę užmegzti ilgalaikius romantinius santykius – bet ne moterys. Tačiau moterys su neurotiniais sutrikimais 34 proc. dažniau susirasdavo ilgalaikį partnerį, nei vyrai, turintys tokių pat sutrikimų.

Sėkmė susijusi su pinigais?

Daugiau trumpalaikių partnerių susirasdavo tie vyrai ir moterys, kurie turėjo patologinių savybių, susijusių su beatodairiškumu ir įžūlumu.

„Nors jie yra savanaudiški, nesilaikantys taisyklių, neišmintingi ir maištingi, jie taip pat būna tvirti, nepriklausomi, pasitikintys savimi – ir gyvena pašėlusius gyvenimus, – teigė F.Gutiérrez. – Tai traukia daugybę žmonių. Šis potraukis gali būti susijęs su evoliucija.“

Pasak tyrimo, tokios savybės kaip impulsyvumas ir drąsa evoliucijos metu suteikė pranašumo. Mokslininkai taip pat susiejo obsesinius-kompulsinius sutrikimus su didesnėmis pajamomis. Šie žmonės uždirbo bene dvigubai daugiau, nei tie, kurie neturėjo tokių savybių. F.Gutiérrez mano, kad šios grupės sėkmė santykiuose gali būti susijusi su jų pinigais.

„Pinigai reiškia išgyvenimą, saugumą ir geras sąlygas vaikams, – sakė jis. – Tokie žmonės taip pat yra patikimi, rimti ir atsargūs.“ Tačiau ištirtų žmonių grupė buvo gana nedidelė, todėl neaišku, ar tyrimo rezultatai iš tikrųjų parodė tiesą.

Parengė Dorotėja Noreikaitė / lrytas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.