Budos smegenys
0 (0)

Rick Hanson, Richard Mendius „Budos smegenys: laimės, meilės ir išminties praktinis neuromokslas“ (2020)
Leidykla: Sofoklis
Vertė: Viktorija Uzėlaitė
Puslapiai: 256
ISBN: 9786094443398

Praktiniai patarimai, kaip pamažu keisti smegenis ir tapti laimingesniam.

Sujungę neuromokslo atradimus su per du tūkstančius metų ištobulintomis budizmo tiesomis, autoriai atskleidžia būdą, kaip sąmoningai keisti gyvenimą į gera. Knygoje, paremtoje naujausiais tyrimais, dalijamasi patikrintomis praktikomis, kurių teigiamas poveikis formuojant vidinį pasaulį įrodytas moksliškai. Šios praktikos padės stiprinti dėmesingumą, nuovokumą ir gerą savijautą, išmokys atsipalaiduoti, atjausti kitus ir sumažinti kančias. Dėstoma medžiaga yra be religinio turinio, aiški ir suprantama kiekvienam.

„Budos smegenys“ – tai psichologijos, neuromokslo ir kontempliacijos žinių derinys, praturtintas praktiniais patarimais, kuriuos lengvai galėsite pritaikyti kasdienybėje.

Knygoje taip pat aptariama:
• Kaip savo gyvenime sukurti daugiau laimės, meilės ir išminties vietoje pykčio, nerimo, kančios.
• Kaip veiksmingai tvarkytis su stresu, bloga nuotaika, išsiblaškymu, santykių problemomis, nerimu, sielvartu ir pykčiu.
• Kaip įveikti smegenų polinkį fiksuoti neigiamus potyrius ir įsisąmoninti geras patirtis, kad jaustumėtės laimingesni ir labiau savimi pasitikėtumėte.
• Kaip medituoti, kad lengvai pavyktų net ir nė karto anksčiau nebandžius.
• Kaip pajusti ryšį su pasauliu ir nenutolti nuo jo, todėl būti mažiau pažeidžiamam.
• Kokių maistinių medžiagų reikia smegenims norint išlaikyti gerą nuotaiką, palengvinti nerimą, pagerinti atmintį ir dėmesingumą.

Psichologijos mokslų daktaras Rickas Hansonas – Kalifornijos universiteto Berklyje mokslo centro vyresnysis mokslo darbuotojas ir knygų autorius. Įkūrė Neuromokslų ir kontempliatyviosios išminties šaltinių institutą, skaito paskaitas NASA, Oksfordo, Stanfordo, Harvardo ir kituose universitetuose, dėsto meditacijos centruose visame pasaulyje.

Medicinos mokslų daktaras Richardas Mendiusas – neurologas, knygų autorius ir dėstytojas. Studijavo epileptologiją ir neurobiheiviorizmą Kalifornijos universitete Los Andžele.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.