Dėl darbo vietos žmonės nebevergauja
0 (0)

darbas

Patraukliausias, geidžiamiausias, geriausias darbdavys – tokias nominacijas kasmet gauna kelios dešimtys įmonių Lietuvoje, Europoje, pasaulyje. Tokiose įmonėse labiausiai nori įsidarbinti studijas baigiantys studentai, darbo ieškantys ar jį keičiantys asmenys, o esami darbuotojai įvertina savo įmonę už jiems suteikiamas papildomas garantijas.

Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos narys, UAB „Ekonominės konsultacijos ir tyrimai“ direktorius Gintas Umbrasas teigė, jog žmogui yra svarbu, kokioje įmonėje dirbti.

„Jeigu tu pašneki su jaunais emigrantais, tai aišku skamba ekonominis leitmotyvas – man per mažas atlyginimas Lietuvoje, todėl aš iš čia išvažiuoju. Bet kada ilgiau su jais šnekiesi, pradeda aiškėti labai paprastas dalykas – aš labai dažnai Lietuvoje nenoriu likti todėl, kad į mane žiūri kaip į vergą. Tai yra kaip į tą žmogų, kuris darbe turi tiktai dirbti ir nešti tiktai ekonominę naudą. Bet vienaip ar kitaip darbe mes praleidžiame trečdalį savo gyvenimo laiko ir matyt todėl mes ten norime turėti gerus santykius. Kolektyvas stabilus ir gerai jaučiasi tada, kai darbuotojus vienija ne tik darbas, bet ir laisvalaikis, įsiklausymas į darbuotojo problemas. Todėl darbdaviai yra priversti galvoti, kaip sukurti individualias darbo sąlygas. Kitaip sakant, tapti socialiai atsakinga įmone“, – kalbėjo G.Umbrasas.

Pasak Lietuvos atsakingo verslo asociacijos tarybos narės Vaivos Bražionytės, socialinė atsakomybė labiau žymi didžiuosiuose miestuose.

„Jeigu išvažiuosi 50 km. toliau nuo Vilniaus, greičiausiai socialinė atsakomybė išnyks“, – teigė V.Bražionytė.

„Jeigu nori, kad gerai vyktų prekyba, visų pirma tai turi būti gera vieta dirbti. Nuo darbuotojų gerovės pereiname prie kliento gerovės“, – pridūrė ji.

Bendrovės „Vilniaus baldai“ personalo direktorė Irena Pupienienė pritarė V.Bražionytei, mat darbdavys, norėdamas gaminti kokybišką produktą ar įmonė, norėdama būti konkurencinga rinkoje, š tiesų turi turėti gerus darbuotojus.

Parengė Monika Burvytė
Laida „Verslo bitės“ transliuojama kas antrą penktadienį 10.10 val.
files_ziniur_logo

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.