Dailės terapija ir vaikų piešinių paslaptys
0 (0)

Dailės terapija ir vaikų piešinių paslaptys. Piešimas kaip vaikų elgesio korekcijos ir lavinimo metodas

Kviečiame dalyvauti seminare ONLINE taikant dailės terapijos metodus „Dailės terapija ir vaikų piešinių paslaptys. Piešimas kaip vaikų elgesio korekcijos ir lavinimo metodas”, kuris vyks gruodžio 12 d. ir 13 d. (šeštadienį ir sekmadienį, 11.00 – 15.00 val.). Viso: 5 akad. val. (I seminaras).

Vaikai mėgsta piešti. Piešdami jie lavinasi, mokosi ir netgi gydosi. Vaiko meninė kūryba labai individuali. Mums ji liudija apie “sutvarkytą” vaiko pasaulį.

Simbolių ir vaizdinių kalba, esanti vaikų piešiniuose, mums gali suteikti nepaprastai daug informacijos apie mažojo jausmus, džiaugsmus ir išgyvenimus, esamas ar iškilsiančias psichologines problemas. Taip pat mes (tėvai, pedagogai, psichologai, socialiniai pedagogai) dailės priemonių pagalba galime padėti savo vaikams saugiai išlieti neigiamus jausmus, juos transformuoti bei intelektualiai augti. Meninė raiška ir pats kūrybinis procesas vaikams padeda lengviau ir greičiau keistis, plėsti savo suvokimą apie pasaulį, formuoti aukštesnį intelekto augimą.

SEMINARO PLANAS:
I DIENA – šeštadienis (11.00 – 15.00 val.): Dailės terapija ir vaikų piešinių paslaptys
• Psichologiniai vaikų vaizduojamosios kūrybos raidos ypatumai.
• Ankstyvojo piešimo nauda.
• Piešinio raida ir piešimo įtaka vaiko intelekto vystymuisi.
PRAKTIKA: Praktinis kūrybinis darbas ir refleksija – taikant dailės terapijos metodus.
• Vaikų vaizduojamoji kūryba bei dažniausiai naudojamų simbolių kalba (piešiu žmogų, šeimą, namą, medį…). Dažniausiai naudojamų simbolių šifravimas.
• Emociniai vaikų ypatumai. Kokias emocines problemas atskleidžia ir ką mums parodo formalieji vaikų piešimo būdai (ką išduoda linija ir spaudimo jėga, piešinių dydis, jų išdėstymas lape, piešinio detalizavimo ir kruopštumo lygis, brūkšniavimas ir kt.).
• Ką mums kalba „geros“ ir „blogos“ spalvos.
II DIENA – sekmadienis (11.00 – 15.00 val.): Piešimas kaip vaikų elgesio korekcijos ir lavinimo metodas
• Dailės terapija ir diagnostika. Dailės terapijos diagnostikos metodo ribos.
• Netinkamas vaikų elgesys ir galimos jų atsiradimo priežastys.
• Agresyvių, liūdnų, nerimaujančių, nedrąsių vaikų piešinių ypatumai bei galima elgesio korekcija dailės terapijos metodų pagalba.
PRAKTIKA: Praktinis kūrybinis darbas ir refleksija – taikant dailės terapijos metodus.
• Vaizduojamųjų priemonių ir medžiagų specifika.
• Socialinė ir emocinė parama vaikui taikant dailės terapijos metodus. Pavyzdžiai, praktiniai patarimai ir metodinės rekomendacijos.

Praktikumų metu seminaro dalyviai turės galimybę praktiškai pajusite dailės terapijos metodų naudą ir galimybes – be teorinės dalies, bus ir praktinės užduotys.

Dailės terapijos metodai nereikalauja specialių meninių sugebėjimų, svarbus pats kūrybinis procesas.

Seminaro lektorė: Dainora Skrabulienė – edukologė, dailės didaktikos specialistė, dailės pedagogė, kvalifikuota dailės terapijos ir geštalto terapijos praktikė, dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimų vadovė, baigusi specialiąją programą Lietuvoje „Dailės terapijos metodų taikymo galimybės“ bei Maskvos pozityviųjų technologijų institute įgijusi kvalifikaciją „Meno terapijos metodai psichologinio konsultavimo, socialinio – pedagoginio darbo ir sveikatos priežiūros srityse“ . Taip pat – šios kvalifikacijos kėlimo programos organizatorė Lietuvoje. Dainora jau 15 metų dirba pedagoginį darbą, veda dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimus vaikams bei suaugusiems. Taip pat – viena iš VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos” įkūrėjų, nuolat besidominti savęs pažinimu bei asmeniniu augimu, visas įgytas žinias praktiškai taikanti savo darbe ir asmeniniame gyvenime. Dainora – sertifikuota „Eneagramos” (unikalaus savęs ir kitų pažinimo metodo) meistrė, savo darbe naudojanti projektyvią psichologinę metodiką – metaforines asociatyvines kortas (šios metodikos mokėsi pas pirmtaką, OH kortų serijos leidėją, psichoterapeutą Moritz Egetmeyer (Vokietija)).

Seminaro objektas: vaikų (iki 10 metų amžiaus) vaizduojamoji kūryba ir vaizduose esanti simbolių kalba. Galite su savimi turėti vaikų piešinius, seminaro metu turėsite puikią galimybę stebėti ir analizuoti juose esančių vaizdinių kalbą.

Organizuoja – VšĮ „SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA”
Seminaras vyks ONLINE ZOOM platformoje (prisijungimą atsiųsime visiems užsiregistravusiems).
Seminaro kaina – 35 Eur dalyviui (dalyvaujant viename – pasirinktame seminare);
Seminaro kaina – 65 Eur dalyviui (renkantis dalyvavimą abiejuose seminaruose).

Bus išduodami dalyvių pažymėjimai (I seminaras – 5 akad. val.)

Mūsų rekvizitai mokėjimui:
VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Įmonės kodas: 303011485;
a.s LT957044060007887398
Registruotis galima:
El.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com
Tel. pasiteirauti: 868444109

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.