Dell nori išmokti suprasti vartotojų nuotaikas
0 (0)

dell

Žmogaus smegenų žievės aktyvumas jau eilę metų naudojamas įvairių kompiuterinių sąsajų kūrimui. Kompanija Dell taip pat kuria sąveikos su įrenginiais metodus, kurie leistų įvertinti vartotojo psichinę – emocinę būseną, rašo BBC.

Šiuo metu Dell inžinieriai susikoncentravę ties programinės įrangos kūrimu, tuo tarpu eksperimentų metu naudojama įranga su davikliais, kuriuos sukūrė kitos kompanijos.

Dauguma smegenų žievės aktyvumą fiksuojančių daviklių veikia elektroencefalografijos principu. Dell mano, kad tokie įrenginiai leis įvertinti žmogaus emocinę būseną ir padidinti jo darbo efektyvumo lygį, pasitelkiant tam reikalingus stimulus.

Pavyzdžiui, pavargusiam žmogui programa pasiūlys padaryti pertrauką, tuo tarpu apatiškam – padidinti veiklos aktyvumą. Žaidimuose toks „nuovargio daviklis“ leis automatiškai keisti sudėtingumo lygį, kad vartotojus nenuobodžiautų, o nusivylusiam žaidėjui pasufleruos, kaip išspręsti vieną ar kitą neįveikiamą užduotį.

Kai žmogus susikoncentravęs svarbios užduoties atlikimui, kompiuteris pats įeinančius skambučius nukreips į balso paštą, o trumpieji pranešimai netrukdys iki tol, kol emocinės įtampos lygis nesumažės.

Dell atstovai mano, kad panaši idėja taps perspektyvia, jei emocinės būsenos nustatymo tikslumas viršys 90%. Tikėtina, kad vien tik elektroencefalografijos metodo neužteks, teks pasitelkti deguonies kraujyje lygio ir širdies ritmo daviklius.

Amerikiečių kompanijos vertinimu, maždaug po trejų metų dabar vykdomi eksperimentai leis sukurti serijinius įrenginius.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.