Dėmesio, grupė!
0 (0)

Demesio_grupe_140x210

T. Misiukonis, V. Matusevičiūtė, M. Grajauskas „Dėmesio, grupė! Praktiniai darbo su grupe būdai ir technikos” (2014)
Išleido: Vaga

Ši knyga – tai praktiškų ir veiksmingų darbo su grupe technikų bei metodų rinkinys. Knyga skiriama visiems konsultantms, lektoriams, vadovams ar kitiems specialistams, kurie veda įvairius užsiėmimus ir siekia juos padaryti įdomius, įtraukiančius ir naudingus.

Knyga nėra akademinė – jos autoriai nenagrinėja teorinių darbo su grupe pagrindų. Šiame leidinyje jie dalijasi savo patirtimi ir pateikia praktikoje išbandytus bei veiksmingus darbo su grupe būdus. Čia skaitytojas ras ne tik įvairių užduočių ir pratimų, tačiau ir konkrečių patarimų, kaip ugdyti komandas, padėti joms kurti idėjas, kelti veiklos tikslus, vesti susirinkimus ar valdyti sudėtingas situacijas, kurios kyla darbo su grupe metu.

Kiekvienos užduoties vykdymo procesą galime iliustruoti kaip dėlionės rinkimą. Paprastai rinkdami dėlionę pasirenkame vietą, nuokurios norime pradėti. Tuomet ieškome tų detalių, kurios yra labiausiai panašios į tas, kurias jau esame radę ir sujungę. Kiekvieno žmogaus susitelkimo vieta yra skirtinga. Tad su žmogiškais ištekliais dirbančio specialisto užduotis – ištirti, ties kuria „dėlionės” vieta kiekvienas grupės dalyvis yra susitelkęs. Atradus – galima pasiūlyti ir reikalingas detales. Kai kiekvienas bus išplėtęs savo turimą paveikslo gabalėlį, procesą bus galima vadinti sėkmingu.

„Prastai pasiruošti – tai pasiruošti nesėkmei”, – įspėja knygos autoriai, cituodami Benjaminą Frankliną. Taigi, daugiausia vertės ši knyga suteiks tiems, kas padeda norintiems augti žmonėms ir siekia tų nesėkmių išvengti. Tai kokybiškų ir ilgai tarnaujančių įrankių dėžutė, kuria galima naudotis kaip praktinių patarimų rinkiniu pritaikant konkrečioms situacijoms.

Viktorija Matusevičiūtė – organizacijų psichologė, konsultantė ir lektorė. Viktorija konsultuoja ir veda mokymus komunikacijos, kūrybinio mąstymo ir asmeninio efektyvumo temomis.

Tomas Misiukonis – knygos idėjos autorius, koučingo specialistas, konsultantas ir lektorius. Jis specializuojasi ugdomojo vadovavimo bei pardavimų valdymo srityse. Tomas taip pat yra knygų „Asmeninio ugdymo praktika“ ir „Koučingo technikos“ autorius.

Mindaugas Grajauskas – konsultantas ir lektorius. Jis konsultuoja ir veda mokymus asmeninio efektyvumo ir komandinės veiklos temomis. Mindaugas taip pat kuria įvairius žaidybinius sprendimus mokymams, yra kelių mokomųjų simuliacijų autorius.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Lina parašė:

    Puiki knyga :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.