Demografinės politikos plėtojimas: mokyklose rengs šeimai
0 (0)

Demografinę politiką šeimos gerovės srityje artimiausiais metais numatoma plėtoti peržiūrint nevaisingumo gydymą, vaikus mokant pagal rengimo šeimai ir lytiškumo ugdymo programą, gerinant psichologinių paslaugų šeimoms prieinamumą, daugiausiai investuojant į stacionarias socialines paslaugas.

klase

Šios priemonės numatytos Nacionalinės demografinės (gyventojų) politikos strategijos šeimos gerovės srityje 2014 – 2015 m. veiksmų plane, kurį parengė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) kartu su tarpinstitucine darbo grupe, kurią sudarė įvairių ministerijų, savivaldybių asociacijos, visuomeninių organizacijų atstovai.

Plane numatyta, kad Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) 2014 metais apsvarstys ir atnaujins Nevaisingumo diagnostikos ir gydymo metodiką, o Švietimo ir mokslo ministerija kartu su SAM 2015 metais į bendrojo ugdymo programas įdiegs rengimo šeimai ir lytiškumo ugdymo programą.

Didžiausios sumos numatomos Stacionarių socialinių paslaugų įstaigų infrastruktūros modernizavimo programai – tam per dvejus metus numatoma išleisti daugiau kaip 109 mln. litų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų lėšų ir per 16 mln. litų valstybės biudžeto specialiųjų bendrojo finansavimo lėšų.

Vaikų dienos centrų plėtrai bendruomenėse 2014 metais numatyta skirti daugiau kaip 1 mln. litų, 2015-aisiais – 2,3 mln. litų Europos ekonominės erdvės finansinių mechanizmų lėšų.

Nestacionarių socialinių paslaugų infrastruktūrai neįgaliems asmenims, neįgaliems ir sutrikusio intelekto vaikams, pagyvenusiems asmenims, socialinėms rizikos asmenims ir jų šeimoms 2014–2015 metais numatyta per 1 mln. litų ES struktūrinių fondų lėšų bei daugiau kaip 600 tūkst. litų valstybės biudžeto specialiųjų bendrojo finansavimo lėšų.

Atsižvelgiant į problematikos sąsajas, tikslus ir siekiant veiksmų tęstinumo, į veiksmų planą įtraukti veiksmai, prisidedantys prie Nacionalinės gyventojų senėjimo pasekmių įveikimo strategijos įgyvendinimo, nurodo ministerija.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.