Didžiojo penketo asmenybės bruožų teorija
4.5 (2)

2013.04.23 Vilniaus universiteto Centriniuose rūmuose Mažojoje Auloje (Universiteto g. 3) vykusi atvira dr. Antanas Kairio paskaita „Suskaičiuokime iki penkių: didieji žmogaus asmenybės bruožai”.

Išradingai, linksmai ir pašmaikštaudamas A. Kairys papasakojo klausytojams esminės Didžiojo penketo teorines prielaidas, pritaikomumą ir visą eilę kitų įdomių dalykų.

Dr. Antanas Kairys dėsto Vilniaus ir Klaipėdos universitetuose. Mokslinių tyrinėjimų sritys:
laiko perspektyva, asmenybės tyrimai. Klausytojų yra vertinamas už konkretumą ir lakoniškumą, aiškų dėstomos medžiagos pateikimą bei profesionaliai organizuojamas praktines užduotis.

Įvertinkite!
[Balsavo: 2 Vidurkis: 4.5]

2 Responses

  1. Nujomojo parašė:

    Nustebau juodai… A.Kairys aiškina, jog vienas žmogus kitą žmogų pagal jo efektyvumą savo atžvilgiu gali numatyti perspektyvos požiūriu. NUSTATYTI JO ASMENYBĘ.
    Sorry… Tai jei vieno žmogaus wsimptomatika kito žmogaus atžvilgiu yra tokia aktuali, jog ji – visaapimanti, tai reiškia sociopatiją. Gal ir nebaisi sistema, bet jis – yra Al Quaeda ir Talibano socialinė sistema … moderni sistema bet. Daug rimčiau dėl žmogaus asmenybinių galimybių yra čia: http://tech.groups.yahoo.com/group/Telepatija/

  2. Nujomojo parašė:

    Paaiškinsiu paprastai… Žmonės daug kur reaguoja kolektyvinės inercijos būdu, biologinio užsikodavimo būdu. O ESMINIS DALYKAS – asmuo dažnai kur kitą žmogų vertina tik kaip simbolį jo orientavimosi lauke. O šis atsakomai elgiasi pagal simbolio vaizdumo variantą (o ne kažkokius bruožus… pvz. lekcijoje Kairys gniaužė smakrą „dėl Aš-Simbolis vaizdo”, nors tai nėra jo bruožas…). TOKS YRA INTELEKTUALUS VARIANTAS.
    IR PRIEŠINGAI KAIRIO NURODYMAMS Žmogus neprivalo kurti kompleksų kito žmogaus atžvilgiu „dėl pastabumo”.
    O Kairys tai laiko vieninteliu būdu ir poreikiu (tegul kitas išknisa tavo bruožus). Jei pvz. moteris sutiko su vyro siūlymu ir jai buvo viskas gerai, tai jokia psichologė neturi aiškinti jai to vyro bruožų (maždaug… yra niuansų, dėl kurių jis potencialiai yra pavojingas, o jūs „madam – žiopla…”), joks mula neturi knistis tame epizode.
    Vokietijoje už tokį pobūdį gali būti netgi baudžiama (nes tai skatina deresiją… „atitinkamumų – neatitinkamumų pagal kažkieno matavimus sureikšminimą…”)
    Bruožai asmenybės nenusako uir atia…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.